Erdoğan korktuğu için 'Cumhuriyet'e saldırıyor!

Erdoğan korktuğu için 'Cumhuriyet'e saldırıyor!

Erdoğan korktuğu için 'Cumhuriyet'e saldırıyor! Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon, 15 Temmuz kalkışmasının yarattığı siyasal krizi fırsata çevirerek kendi darbesini yapan Tayyip Erdoğan-AKP iktidarının bir "altın vuruş" denemesidir. Gericiliğin yeni bir devlet ve rejim...

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon, 15 Temmuz kalkışmasının yarattığı siyasal krizi fırsata çevirerek kendi darbesini yapan Tayyip Erdoğan-AKP iktidarının bir "altın vuruş" denemesidir. Gericiliğin yeni bir devlet ve rejim inşa etme girişiminin en önemli ve en kritik hamlesidir. Eğer bu saldırı püskürtülüp yenilgiye uğratılmazsa, Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girecektir. 

Çünkü AKP iktidarı bu operasyon ile 15 Temmuz sonrasında ilk kez hedef genişleterek, cumhuriyetçi ve laik güçlere yöneldi. Operasyonun kritik önemi buradadır. Gerici iktidar, cumhuriyetçi güçlerin direnme kapasitesini test etmektedir. Bu nedenle, Cumhuriyet'e yapılan operasyon ile gazetenin son dönemde girdiği tartışmalı yayın çizgisinin bir ilgisi yoktur. Dolayısıyla, Vakıf eski yöneticilerinin girişimi, sadece yeni darbecilere bir fısat yarattı, o kadar. Daha fazlası değil. Bu durum tespit edilmeli ve geçilmelidir.

Eğer bu saldırı püskütülemezse, ülkenin dinci-faşist bir diktatölüğe -siz buna başkanlık rejimi de diyebilirsiniz- ve belki de bir iç savaşa sürüklenmesinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Cumhuriyet'e operasyonun anlamı ve geri dönüşü olmayan yol budur.

Erdoğan-AKP iktidarı, paradoksal olarak tarihinin en zayıf döneminden geçtiği halde, sözde “darbecilere karşı demokrasiyi savunma'' gerekçesiyle, muhalefeti yedeğine takarak kendi hedefine yürüdü. İlerici muhalefetin en büyük kanadı olan CHP ise, “Aman bize din düşmanı ya da darbeci demesinler'' kaygısıyla, muhalefetin dozunu düşürdü ve laiklik konusundaki toplumsal duyarlılığı harekete geçirmekten kaçındı. Oysa tam zamanıydı. Bu günleri hazırlayan bu yanılgı oldu. 

CHP yönetiminin, gecikerek de olsa gerçek durumu kavradığı görülüyor. Bu olgu, demokrasi mücadelesi bakımından önemli bir gelişmedir. Çünkü, en büyük ilerici muhalefet gücü olması nedeniyle CHP'nin tavrı çok önemli ve sorumluluğu büyüktür. CHP, muhalefeti yükseltmeli ve sertleştirmelidir. Bu bakımdan CHP İstanbul İl Yönetimi'nin tutumu, hem Genel Merkeze hem de bütün ülkedeki parti örgütlerine örnek olmalıdır.

Bir kez daha altını çizerek belertelim; AKP darbeyi bastırmıyor, tarihsel ve siyasal hedeflerini paylaştığı darbeyi tamamlıyor. Unutmayın ki, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanlar AKP'lilerin birlikte Cuma'ya gittikleri eski  iktidar ortaklarıdır. Bu gerçeğin üstünün örtülmesine izin verilmemelidir.

Bütün yurtta ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) rejimi ile Meclis’in devre dışı bırakıldığı koşullarda, AKP iktidarı Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi adeta bir cunta iradesiyle yönetiyor. Cumhuriyetten geriye kalan bütün kurumlar yıkılıyor, toplumu birleştiren ortak zemin imha edilerek, dar ideolojik (dinci-faşist) bir program bütün ülkeye dayatılıyor.

Erdoğan-AKP iktidarı, referanslarını dinden alan yeni bir devlet ve rejimi hızla inşa etmeye çalışıyor. Bunu yaparken önünde hiçbir engel bırakmak istemiyor. Çünkü, çok zayıf olduğunu biliyor ve korkuyor. Bu nedenle sürekli saldırıyor. Cumhuriyet gazetesi operasyonunu da işte bu kapsamda düşünmek gerekiyor.

Cumhuriyet gazetesine yönelik bu saldırıyı yenilgiye uğratmak zorundayız. Yeni darbeyi bastırmanın yolu buradan geçiyor. Gericilik ve faşizm bu toprtaklarda da yenilecek.

Keskin Kalem

"Erdoğan korktuğu için 'Cumhuriyet'e saldırıyor!" haberi, 03 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan korktuğu için 'Cumhuriyet'e saldırıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan korktuğu için 'Cumhuriyet'e saldırıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  2. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  3. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  4. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  5. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  6. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  7. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  8. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  9. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  10. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  11. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  12. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  13. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  14. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  15. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  16. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  17. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  18. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  19. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  20. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
Gündem Haberleri