Erdoğan: Küreselleşme yeni sömürgeciliktir

Erdoğan: Küreselleşme yeni sömürgeciliktir

Erdoğan: Küreselleşme yeni sömürgeciliktir Batı'nın bölgede yaşanan insani dramı sömürü aracı olarak kullandığını belirten Erdoğan "Bunlar dürüst değil, samimi değil. Orayı bile sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Kusura bakmayın, böyle adalet olmaz, böyle...

Batı'nın bölgede yaşanan insani dramı sömürü aracı olarak kullandığını belirten Erdoğan "Bunlar dürüst değil, samimi değil. Orayı bile sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Kusura bakmayın, böyle adalet olmaz, böyle demokrasi olmaz. Hiç kimse bu adaletsizlikleri görmezden gelmemizi beklemesin. Suriye'deki insani sorumluluk konusunda sınıfta kalanların bize ders vermesine asla izin vermeyiz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

Türkiye ile Afrika arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğine inandığım bu forumun halklarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç tüm ülkeleri  bir girdap gibi içine alıyor. Örneğin dünyanın en ücra köşesindeki bir olaydan anında haberdar olabiliyoruz. Ülkeler ve kıtalar arası ticaret hiç olmadığı kadar canlı. Küreselleşmeyi hayatımızın her alanında menfi veya müsbet bilfil hissediyoruz.

BU YENİ BİR SÖMÜRGECİLİK MODELİDİR

Küreselleşme olgusunun bazı Batılı ülkeler tarafından yanlış anlaşıldığına şahit oluyoruz.Bu kesimler küreselleşmeyi tek tip olarak algılıyor. Tek bir yönetim sisteminin diğer ülkelere dayatıldığını görüyoruz. Toplumların hassasiyetlerini, tarihi ve kültürel özellikleri dikkate almayan bir anlayış hakim.Ekonominizi büyütmek mi istiyorsunuz. Dünya Bankası ve IMF'dir. Faiz arttırmakla mümkün olacağını söylerler. Altyapı projeleri ve savunma sanayinde sizin için belirlenen sınırların dışına çıkmanız istenmez. Demokrasi tanımına tabi olmanız gerekir. Küresel sistemde yer almanız için mevcut düzeni kayıtsız şartsız kabul etmelisiniz. Bundan Afrikalı, Asyalı dostlarımız da payını alıyor. Afrikalı kardeşlerimizin kültürü dikkate alınmıyor. Modern bir kölelik düzeni, yeni bir sömürgecilik modelidir bu.

ÖZGÜVENİMİZ TÖRPÜLENMEK İSTENİYOR

Bu yeni kolonyalizm modelinde ellere ve ayaklara vurulan prangalar, şimdi ülke ekonomimize zihinlerimize vurulmak isteniyor. Öğrenilmiş çaresizlikler üzerinden özgüvenimiz törpülenmeye çalışılıyor. Siz bize tabi olayı sürdürmek zorundasınız deniyor. Anlayış bu, mantık bu. Oysaki Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi böyle bir dayatmaya direnişin tarihidir. Bizler ikinci sınıf olmaya itiraz ettik. Bizler yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik.  

BUNLAR DÜRÜST DEĞİL, SAMİMİ DEĞİL

Belli ülkelerinin üretici olduğu diğerlerinin sadece tükettiği bir sisteme razı olamayız. Hem Afrika ülkelerinde hem ortadoğuda çatışmaları körükleyecek, hem de sizin yaptıklarınızın ceremelerini çeken mağdurlara kapınızı kapatacaksınız. Avrupa'nın şu anda yaptığı bu. Batılı ülkeler Aylan ve Ümran bebeği  sömürü aracı olarak kullandı.Bunlar dürüst değil, samimi değil. Orayı bile sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Böyle demokrasi olmaz. Hiç kimse bu adaletsizlikleri görmezden gelmemizi beklemesin. Suriye'deki insani sorumluluk konusunda sınıfta kalanların bize ders vermesine izin vermeyiz.

AFRİKA FETÖ'YE KARŞI DİKKATLİ OLMALI

Bugün gerek bölgemizi gerek diğer coğrafyaları etkileyen faktörlerin başında terör geliyor. Bugün lokal terör örgütlerinden ziyade DAEŞ, PYD; FETÖ gibi bölgesel şer odaklarından bahsediyoruz. 15 Temmuz gecesi ülkemizin yaşadığı eylem bir tür terör eylemidir. Bu eylemin faali ise FETÖ terör örgütüdür. Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika'dır. Afrika'daki ülkelerin bu yapıya karşı çok dikkatli olması gerekir.

DİNİ KAVRAMLARI KULLANARAK GENÇLERİ ROBOTLAŞTIRAN BU ÖRGÜT...

Dini kavramları kullanarak genç nesilleri robotlaştıran bu örgüt varlık gösterdiği tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. 170 ülkenin gençlerini zehirleyen, devlet kademelerine sızma çalışmalarına devam eden bir terör örgütüdür. Kimi dostlarımız FETÖ'nün faaliyetlerine son verme konusunda adımlar attı. Afrikalı dostlarımızın desteklerini artarak sürmesini diliyoruz. Zira uluslararası terörle mücadelede, dayanışma şarttır. Bu tehdit yarın çok çok büyük boyutlara ulaşmış olacaktır. Çocuklarımızın ve ailelerin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Maarif vakfını kurduk.

AFRİKA İLE EL ELE OMUZ OMUZA

Son 14 yılda attığımız adımlarla dış ticaretimiz 350 milyon doları aştı. Müteahhitlik çalışmalarımız dünyada ikinci sırada. Anabileşenlerden biri ekonomik ve ticari ilişkiler. 40 Afrika ülkesiyle ticari ve ekonomik anlaşma imzaladık. 39 ülkede malum büyükelçiliklerimiz var. Fakat bu bizim için yeterli değil. Hedefimiz süratle Afrika'nın tümünde büyükelçiliklerimizin olmasıdır. Bunları başaracağız. İş konseylerine ikili ticaret çalışmalarımızda önemli görevler düşüyor. Yaklaşık 7 milyar dolardan, 17,5 milyar dolara ulaştı. Bölgedeki doğrudan yatırımların toplam değeri 3 milyar doları aşmıştır. 2014 ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı görevimle 9 Afrika ülkesini ziyaret ettim.DEİK bünyesinde 33 Afrika ülkesi ile iş konseyleri tesis edildi. İkili ticaret ve yatırımlarımızın gerçek seviyelere çıkarılması konusunda önemli görevler düşüyor. Türkiye Sahra Altı'na 600 milyon doların üzerinde yatırım sağladı. Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yaptık. Afrika'nın işbirliği ile yürüteceğiz. Tıpki Afrika atasözünde dediği gibi; hızlı gitmek istiyorsan yalnız, uzağa gitmek istiyorsan beraber. Biz el ele omuz omuza birlikte yürüteceğiz.

5819ddb10f25444168c752ae.jpg

BELGESELİ İZLERKEN UYGUSALLAŞTI

"15  Temmuz Kadınları" adlı belgesel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı duygulandırırken eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım gözyaşlarını tutamadı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş Conrad Oteli’nde düzenlenen “İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü Bakanlar Konferansı"na katıldı.

Konferansta gösterilen "15  Temmuz Kadınları" belgeseli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı duygulandırdı.

5819ddb10f25444168c752b3.jpg 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ve salonda bulunan çok sayıda kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

"Erdoğan: Küreselleşme yeni sömürgeciliktir" haberi, 02 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Küreselleşme yeni sömürgeciliktir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Küreselleşme yeni sömürgeciliktir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Politika Haberleri