Erdoğan 'Makaram sarı bağlar lo' dedi: Vana bizde, kapattığımız anda o iş de bitti

Erdoğan 'Makaram sarı bağlar lo' dedi: Vana bizde, kapattığımız anda o iş de bitti

Erdoğan 'Makaram sarı bağlar lo' dedi: Vana ... İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği 1. Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki 'bağımsızlık' referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu."Kuzey Irak’taki bölgesel...

İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği 1. Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki 'bağımsızlık' referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin referandum kararı ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir" diyen Erdoğan "Ayrılık yönünde adımlar atılması asla kabul edilemez. Daima Kuzey Irak yönetiminin yanında olduk. En sıkıntılı dönemlerinde, kimse onların yanında olmadığında gerekli desteği vererek onları ayakta tuttuk. Ama bizim aynı zamanda Irak’ta Arap, Türkmen kardeşlerimiz de var. Kuzey Irak tüm bu halkların hayat alanı. Sadece bir şahsın ya da aşiretinin hayat alanı değildir, bunun böyle bilinmesi lazım" dedi.

Erdoğan "Kimse bizden sınırlarımızın hemen ötesinde yeni bir kriz alanı oluşmasına izin vermemizi bekleyemez. Bunu yok hükmünde kabul ediyoruz, gayri meşrudur diyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın referandum açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin referandum kararı ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir. Ayrılık yönünde adımlar atılması asla kabul edilemez. Daima Kuzey Irak yönetiminin yanında olduk. En sıkıntılı dönemlerinde, kimse onların yanında olmadığında gerekli desteği vererek onları ayakta tuttuk. Ama bizim aynı zamanda Irak’ta Arap, Türkmen kardeşlerimiz de var. K. Irak tüm bu halkların hayat alanı. Sadece bir şahsın ya da aşiretinin hayat alanı değildir, bunun böyle bilinmesi lazım. Kimse bizden sınırlarımızın hemen ötesinde yeni bir kriz alanı oluşmasına izin vermemizi bekleyemez. Bunu yok hükmünde kabul ediyoruz, gayri meşrudur diyoruz.

'MAKARAM SARI BAĞLAR...' 

  • Açık ve net söylüyorum bugün referandum yapıyorlar. Bir defa Irak’ın federal yapısı bunların yaptığı referandumu kabul etmiyor. Boşu boşuna makaram sarı bağlar, kız oynar gelin ağlar. Yaptığı iş bu. Tabii tercümeyi doğru yapamadınız biliyorum. Bir şeyin özellikle bilinmesini istiyorum. Ekonomik olarak, ticari olarak, güvenlik noktasında bütün adımları atıyoruz, atacağız. Silopi’de şu anda silahlı kuvvetler boşuna gerekli adımları atmadı.

'VANA BİZDE, KAPATTIK MI O İŞ DE BİTTİ'

  • Şu anda İran aynı durumda. Hava kuvvetlerimiz aynı durumda. Sınırlardan şu anda sadece Irak tarafına geçişe müsaade var. Bu hafta içinde gerekli diğer tedbirleri de açıklayacağız. Bunlardan sonra giriş çıkış kapatılacak. Farklı tedbirler de var onları da açıklayacağız. Bakalım petrolünü nereye akıtacak. Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti. Devlet yöneten bütün bunları A’dan Z’ye düşünmek zorundadır. Bizler duygusal kararlar almadık. On düşündür bir adım attık. Bunları da uluslararası diplomasiyi işleterek yaptık.

"Erdoğan 'Makaram sarı bağlar lo' dedi: Vana bizde, kapattığımız anda o iş de bitti" haberi, 25 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan 'Makaram sarı bağlar lo' dedi: Vana bizde, kapattığımız anda o iş de bitti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan 'Makaram sarı bağlar lo' dedi: Vana bizde, kapattığımız anda o iş de bitti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  2. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  3. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  4. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  5. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  6. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  7. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  8. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  9. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  10. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  11. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  12. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  13. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  14. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  15. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  16. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  17. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  18. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  19. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  20. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
Gündem Haberleri