Erdoğan: Normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi yapabilme gücü bulduk

Erdoğan: Normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi yapabilme gücü bulduk

Erdoğan: Normal zamanlarda yapamayacağımız b... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK temsilcileri ile bir araya geldiği etkinlikte, "241 şehit verdik. 2 bin 194 yaralımız oldu. Fakat vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil, onların F16'ları varsa onların tankları,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK temsilcileri ile bir araya geldiği etkinlikte, "241 şehit verdik. 2 bin 194 yaralımız oldu. Fakat vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil, onların F16'ları varsa onların tankları, topları, helikopterleri varsa benim milletim de ortaya çıktı ve 'benim de imanım var' dedi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 71. BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York'ta temaslarını sürdürüyor. Musevi Cemaati ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ABD'de Türk Amerikan Toplumu'nun etkinliğine katıldı. Erdoğan burada gerçekleştirdiği konuşmasında, ABD'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarına teşekkür ederek, verilen desteğin devam edeceğini söyledi. ABD'deki STK'ların özellikle siyasette etkin olmasını istediğini belirten Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin faaliyetlerinden memnuniyet duyduğunu bildirdi. Erdoğan, "Türkiye'de olan bitenleri sizlerin de buradan çok yakından takip ettiğini biliyorum. Son olarak 15 Temmuz gecesi milletçe darbe girişiminde bulunan teröristlerle mücadele ederken sizlerin de buradan kalben bizimle olduğunuzdan şüphem yok. Türkiye 17-25 Aralık'ta yardı ve emniyet bürokrasisi içindeki örgüt mensuplarının darbe girişimine muhatap olmuştur. 15 Temmuz'da ise TSK içindeki askeri üniformaya bürünmüş bir azınlık terörist kurulunun ne yazık ki darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Devletin ve milletin namuslarına emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları, silahları millete çeviren kan döken, can alan bu gözü dönmüş teröristler biz kez daha hüsrana uğradılar. Ele geçirdikleri, gasp ettikleri görünce dağılıp gidecekleri, evlerine saklanacaklarını sandıkları aziz milletimiz sokaklarda, caddelerde adeta darbecileri kovalamış dünyanı onlara dar etmiştir. Dünyada bunun benzeri başka millet yok" dedi.


"Benim milletim şahadete yürüdü"

Türk milletinin karakteri ile üstün millet, farklı millet olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira benim milletim şahadete yürüdü. Benim milletim demokrasisini, iradesini kimseye teslim etmeyeceğini göstermek suretiyle yürüdü. F16'lardan bombalar yağdırılırken, helikopterlerden bombalar yağdırılırken, tanklar yürürken, gençlerimiz tankların paletleri arasına kendisini atabildi. Hanım kardeşlerimiz parçalanma pahasına da olsa onların karşısına dikildi. 241 şehit verdik. 2 bin 194 yaralımız oldu. Fakat vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil, onların F16'ları varsa onların tankları, topları, helikopterleri varsa benim milletim de ortaya çıktı ve 'benim de imanım var' dedi. Çünkü istiklal şairimizin de ifade ettiği gibi 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan o paslı yürek sinede yüktür" açıklamasını yaptı. Bir tarafta imanı ile yürüyen bir millet öbür tarafta yeis halinde imana sahip olan FETÖ terör örgütü. Netice çok çok hayırlı oldu. Rabbimiz öyle buyuruyor. Siz kötü zannedersiniz ama o hakkınızda hayırlıdır. Şimdi böyle oldu. ve Şuandaki süreç içerisinde normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi yapabilme imkanına, yapabilme gücüne sahip olduk. Biz bunlara araziler, arasalar verdik. Gelin bu ülkede eğitim için okul yapın diye verdik. Ülkenin ekonomisine katkınız olsun diye verdik. Normal şartlarda bunları geri alabilir miydik? Alamazdık ama Şimdi Kanun Hükmünde Kararname ile, olağanüstü hal ile bunları hepsini toparlayarak bu okulları devletimize teslim ettik. Vakıf ise onları da Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim ettik" diye konuştu.

"Buradaki bir meczubun, şarlatanın arkasına saklandılar"

İhanet şebekesi üzerine mal mülk varsa devletin onlara da el koymaya başladığını kaydeden Erdoğan, "Bunlar kendilerini akıllı zannettiler buradaki bir meczubun, şarlatanın arkasına saklandılar ve zannettiler ki biz gideceğiz. Gidemediniz, gidemeyeceksiniz. Unutmayın hesapların üzerinde bir hesap vardır o da Allah'ın hesabıdır. Bunun için milletimle ne kadar iftihar etsem azdır bu ihanet teşebbüsünü destansı direnişi siyasi partilerimizin ve medyamızın ilkeli tutumu, hükümetimizin kararlı duruşu sayesinde bertaraf ettik" şeklinde konuştu. 

"TÜRK MİLLETİ BÜYÜK BİR DERS VERDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk-Amerikan Kültür Toplumu tarafından organize edilen, ABD'de yerleşik Tu¨rk STK'larının temsilcilerinin katıldığı programdaki konuşmasında, "O gece (15 Temmuz) Türk milleti, sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi." ifadelerini kullandı.

"ABD'deki Feto unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor." diyerek şöyle konuştu:

Orada Fetocu birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerikadüşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır."

"TÜRKİYE'DE NİYE ANTİ AMERİKANCILIK ARTIYOR"

Erdoğan, "Şu anda ' Türkiye'de anti Amerikancılık yaygın' diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya'da misafir ettiğiniz takdirde şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız milletim inanıyorum ki en az yüzde 90'ı ile burada ' Amerika bunu burada sakladığına, destek verdiğine göre bizim Amerika'ya olan muhabbetimiz azalmıştır' diyecektir." şeklinde konuştu.

"AMERİKA ÜÇ GÜN ÖNCE KOBANİ'YE UÇAK DOLUSU SİLAH İNDİRDİ"

Amerika'nın üç gün önce Kobani'ye yine uçak dolusu silah indirdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

" Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden'a söyledim, 'Bundan haberin var mı?' dedim. 'Haberim yok' dedi. 'Benim haberim var' dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani'ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ'e gitti, yarısı PYD'ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Dolayısıyla bizim sağlıklı bir şekilde Amerikaile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım."

"SİYASETEN ETKİN OLMANIZI İSTİYORUZ"

Erdoğan, "Sizlerden beklentimiz yalnızca Amerikan toplumu ile uyum içerisinde yaşamanız değildir, bunun ötesine geçerek sosyal ve siyasi hayata aktif biçimde katılmanızı, özellikle siyasette etkin olmanızı istiyoruz. Faaliyet gösterdiğiniz çevrede oluşturacağınız geniş ağ ile Amerikan siyasetine görünür katkılarda bulunmanız, yerel ve ulusal düzeyde siyasetçilerin sizi tanıması bizler için çok çok önemlidir." dedi.

"AZİZ MİLLETİMİZ DÜNYAYI ONLARA DAR ETMİŞTİR"

"Devletin ve milletin namuslarına emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları, silahları millete çeviren, kan döken, can alan bu gözü dönmüş teröristler, bir kez daha hüsrana uğradılar." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ele geçirdikleri, gasbettikleri silahları görünce dağılıp gideceklerini, evlerine saklanacaklarını sandıkları aziz milletimiz sokaklarda, caddelerde adeta darbecileri kovalamış ve dünyayı onlara dar etmiştir." şeklinde konuştu.

"Erdoğan: Normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi yapabilme gücü bulduk" haberi, 23 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi yapabilme gücü bulduk haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi yapabilme gücü bulduk 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri