Erdoğan referandum startını verdi: Çünkü bizim rabiamız var

Erdoğan referandum startını verdi: Çünkü bizim rabiamız var

Erdoğan referandum startını verdi: Çünkü biz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ne yaptınız ki?' diyenlere dün meclis güzel bir cevap verdiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pendik'te konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:Açılışını yaptığımız çeşitli...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ne yaptınız ki?' diyenlere dün meclis güzel bir cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pendik'te konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Açılışını yaptığımız çeşitli bakanlıklarımızın, Pendik belediyelerimizin yatırımlarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bunların arasında Kartal-Tavşantepe metro hattı da bulunuyor. Bugün Kadıköy'ü Kartal'a bağlayacak metro hattının 4.5 kmlik bölümünü oluşturuyor. Metronun Sabiha Gökçen Havalima'nına kadar bölümü 2018 yılına kadar, Tuzla'ya kadarki bölümü de inşallah 2019'da tamamlanacak.

Sabiha Gökçen Havalimanınımızın ikinci pistinin devreye girmesi ile kapasitesi 45 milyona çıkıyor, yeni bir pist ile birlikte 70 milyona ulaşacağız. Teknopark İstanbul ülkemizin yüzakı olan bir proje olarak son derece başarılı bir hizmet veriyor. Sağlık alanında hizmet verecek yeni bir teknokenti Pendik'e kazandırıyoruz. Bu durum metroyu çok daha önemli bir hale getiriyor. Bu hatla birlikte İstanbul'daki toplam raylı sistem uzunluğu 150 km'ye ulaşmış oluyor.

''BİRİLERİ HALA 'NE YAPTINIZ Kİ' DİYOR''

Kardeşlerim birileri hala "Ne yaptınız ki?" diyor... Hamdolsun "ne yaptınız ki" diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlemento güzel bir cevap verdi. Ama gerçek cevabı inşallah beşer planında... egemenlik milletindir. Şimdi milletim inşallah gerçek, nihai kararı verecek. Ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun ve ele ele vereceğiz, bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Tüm bu yatırımlar bittiğinde İstanbul'un ulaşımı büyük ölçüde raylı sistemle gerçekleşecektir. Raylı sistemle Yavuz Sultan Selim hattını da açacağız. İstanbul'a hizmet etmek bir aşk işidir, bir sevda işidir, bir gönül işidir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız İstanbul'a verebileceğiniz hiçbir şey yoktur. Ne diyor merhum Yahya Kemal "Sana dün bir tepeden baktım aziz istanbul. Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul!" Biz de tüm hayatımız boyunca, ömrümüz boyunca gönül tahtımıza keyfince kurul dedik. Necip Fazıl ne diyor: İlle de istanbul, diyor. Biz de böyle diyerek bu şehre ve insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız eserler arasında imam hatip liseleri ve çeşitli ortaokullar da bulunuyor. Metro hattının yanı sıra 379 sosyal konut, cadde ve spor alanlarınnın, kurbak kesim alanlarının, içme ve yağmur suyu kanal yatırımlarının açılışlarını da buradan yapıyoruz.

'AŞIK OLDUĞUMUZ İSTANBUL'

Yaşı 40'ın üzerinde olanlar iyi hatırlar. 1994'ten önce bu ilçenmiz plansız yapılanmanın istilasındaydı. Çamurdan çıkılmayan su sıkıntısı olan bir yerdi. İlçemizde üç dönem belediye başkanlığı yapan Erol Kaya ve ardından Kenan Şahin'in gayretleri ile Pendik en cazip ilçelerden biri haline geldi. Kardeşlerim burada su mu yoktu. Burada oturanlar bilirler, elhamdülillah. Birilerine bunu söylemek lazım, bunlar İstanbul'u tanımazlar, Kartal'ı, Tuzla'yı, Maltepe'yi tanımazlar. Fakat biz aşık olduğumuz bu İstanbul'a, ilçelere elimizden gelen hizmeti verdik vermeye devam edeceğiz, biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Pendikliler için yeni nefes alanları oluşturuyoruz.

Kardeşlerim ilçe genelinde yapılan 69 yeni parkı, 31 futbol antreman sahasını, çeşitli yurtları, kültür merkezlerini resmen hizmete açıyoruz. İlçemizin gecekondu sorununun çözümü çerçevesinde sosyal konut projeleri için harekete geçtik, sosyal konutların açılışını da bugün yapıyoruz. 980 trilyon liralık eserin açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları aşmasının yolu işte bu manzaradır. Bu toplu açılışta verdiğimiz mesajdır. Sizlerle birlikte ortaya koyduğumuz şu güzel birlikteliktir. Ülkemizi riyakarlıkla, algı operasyonları ile sindirmek isteyenlerin oyununu bozacak olan manzara budur. İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne law silahı ile ateş etsinler, istedikleri kadar AK Parti'nin il teşkilatına ateş etsinler, bunlarla bir yere varmak mümkün değil. ["idam isteriz" sloganları duyuldu] Ben sizlere bu konudaki kanaatimi söyledim, şu anda referandum sürecindeyiz, inşallah bu referandum sürecide neticeye ulaşacak. Bunun ardından sizlerin bu talebi parlementoda gündeme gelecektir. Parlementodan geçip önüme geldikten sonra ben peşinen söylüyorum, ben bunu onaylarım. George ne der, Hans ne der beni ilgilendirmez, benim milletim ne der beni bu ilgilendirir. İşte bu manzara büyük Türkiye, güçlü Türkiye manzarasıdır. Bu manzara yeni Türkiye'nin doğuşu manzarasıdır.

Kardeşlerim sizler şu anda geleceğin temellerini atıyorsunuz, birliğinizi ortaya koyuyorsunuz, kardeşliğinizi ortaya koyuyorsunuz, ben de sizleri seviyorum. Unutmayınız, onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız, onlar terör örgütlerinin silahları ve bombaları ile yakacak biz ise inşa edeceğiz. Onlar ellerindeki finans, spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz projelerle yukarı çıkacağız. Onlar öldürmenin, biz yaşatmanın çarelerine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz.

Hiç endişe etmeyin, evelallah biz Rabbimizin huzurunda rüküda, secdede eğiliriz, başka hiçbir güç bizi eğemez. Çünkü biz müslüman Türk milletiyiz. Çünkü biz 1400 yıllık kutlu bir medeniyetin sancaktarlığını yapıyoruz, Allah'ın izniyle öyle de devam edeceğiz. Bu millete zincir vurmak isteyen çok oldu ama hiçbiri başaramadı. Kardeşlerim biz her zaman ne diyoruz, "Ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım, Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım." istiklale aşık bu milleti durduracak bir bent, bir zincir daha icat edilmedi. Milletimiz en zayıf göründüğü dönemde, Çanakkale'de Kurtuluş Savaşını zafere ulaştırmıştır. Bugün de Türkiye'yi köşeye sıkıştırdıklarını düşünenlere karşı kökü mazide olan ati anlayışı ile bu mücadeleyi sürdürüyoruz.

Şehitlerimiz var, ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz. Onun için yine istiklal şairimiz ne diyor "Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." işte mesele bu.

'İNANCIMIZA GÖRE ŞEHİTLER ÖLMEZ'

Kardeşlerim dün Suriye'de 5 şehidimiz, 9 gazimiz var. Dünkü kahramanlarla birlikte Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimizin hızla iyileşmesini temenni ediyorum. İnancımıza göre şehitler ölmez, onlar diridirler. Ve Rabb'im ayetinde buyuruyor: Ve lâ tekûlû li men yuktelu fî sebîlillâhi emvât bel ahyâun ve lâkin lâ teş’urûn. Onun için kimse şehitlerimiz için ölü demesin. Onlar ruhları ile bizlerin yanımızdalar, onlar diridir, tenlerin ölmesi bir şey ifade etmez, ruhlar diridir.

Kardeşlerim, müminler için öteki dünyada en büyük mükafat, peygamberler ve şehitlerle birlikte olabilmektir. Gazilerimiz, şehitlerimizin acılarını elbette bir kenara bırakamayız, bununla beraber döktüğümüz her damla kan, her damla ter, birer çividir mıhtır, bizim bu ülkeye bağlı olduğumuzu gösteren birer tapu belgesidir. "Bayrakları bayrak yapan üstlerindeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diyoruz. Biz bin yıldır bu topraklara kanımızı döktüğümüz için buraya vatanımızdır diyoruz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi darbecilerin silahlarının karşısına dikilmese, kanını dökmese, biz bugüne çıkabilir miydik? Kardeşlerim, unutmayın, istiklal marşımızın şairinin dediğini sizler aynen yerine getirdiniz, "arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın" uğratmadınız, "siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" siz gövdenizi siper ettiniz ve o hayasızca akın durdu. "İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek,sinede yüktür" imansızların karşısında, ehl-i iman kendini ortaya koydu.

Sevgili kardeşlerim DEAŞ, YPG, PKK, DHKPC, FETÖ hepsine karşı... Selçuklu sultanı Kılıçarslan'dan beri karşımıza karşı çıkartılan çeteler nasıl çöktüyse bundan sonra da çökecek. Milletimiz istiklalinin ve istikbalinin, geleceğe dönük adımlar söz konusu olduğunda her şeyi yapacaktır.

REFERANDUM

Sizlerden bir ricada bulunuyorum. Bu referandum ile ilgili kampanyada sizler gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz. Çünkü bizim rabiamız var. Çünkü biz tek vatanız, tek bayrağımız, tek milletimiz var. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

"Erdoğan referandum startını verdi: Çünkü bizim rabiamız var" haberi, 21 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan referandum startını verdi: Çünkü bizim rabiamız var haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan referandum startını verdi: Çünkü bizim rabiamız var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  2. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  3. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  4. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  5. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  6. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  7. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  8. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  9. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  10. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  11. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  12. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  13. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  14. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  15. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  16. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  17. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  18. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  19. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  20. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
Politika Haberleri