Erdoğan, Reza Zarrab için ilk kez konuştu: Kara paranın babaları Pensilvanya'da

Erdoğan, Reza Zarrab için ilk kez konuştu: Kara paranın babaları Pensilvanya'da

Erdoğan, Reza Zarrab için ilk kez konuştu: ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Türkiye'deki yolsuzluk skandalının kilit ismi Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili ilk yorum geldi. Erdoğan daha önce "hayırsever işadamı" olarak nitelediği Sarraf için, "Sarraf'la...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Türkiye'deki yolsuzluk skandalının kilit ismi Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili ilk yorum geldi. Erdoğan daha önce "hayırsever işadamı" olarak nitelediği Sarraf için, "Sarraf'la ilgili varsa bir şey, orada Rıza Bey'in avukatları savunacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor. Erdoğan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Washinton'daki zirvede ikili görüşmeler yapacağım gibi ayrıca dar kapsamlı gerek Amerika'nın yatırımcılarıyla gerek farklı yatırımcılarla toplantılarımız olacak. Akademik çevrelerle görüşmelerimiz olacak.

2013 yılında temeli atılan 65 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekten muhteşem bir proje var. Fiilen açılmış durumda, resmi açılışı da o gün gerçekleştireceğiz. Bünyesinde cami, kültür merkezi, misafirhane gibi pek çok eser var.

İçinden geçtiğimiz sancılı süreçte o bölgede yaşayan Müslümanları kendisine çekeceğine inanıyorum. Merkezin ayrıca kültürler açısından uyuma da önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.

ZARRAB AÇIKLAMASI: RIZA BEY'İN AVUKATLARI GEREKLİ CEVABI VERECEKLER

Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi, bir kara para aklama konusu mudur, değil midir, bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı da doğru bulmuyorum.

Ancak kara paranın babaları orada duruyor, Pensilvanya'da duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler her hangi bir uygulama yaptılar mı? Bakın, geçenlerde yine Amerika'daki hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundular. Bildiğiniz gibi bu paralel devlet yapılanmasının Amerika'da birçok eğitim öğretim kurumları var. Bu eğitim öğretim kurumları içerisinde Amerika'nın 'charter school'ları var. Bunları en güzel şekilde, çok sinsice, akıllıca söğüşlediler. Söğüşlemeye de devam ediyorlar.

Bunlar ufak rakamlar değil yani yüz milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar. Bunlara yönelik bunlar daha hiç bir adım atmadılar ve bu bir kişi değil, on kişi değil, yüz kişi değil, binlerce kişi. Burada bu uygulamayı yapıyorlar. Ve biz kendilerini de bu konuda uyardık. 'bakın bu kişi ülkemizde aynı şekilde bu kara para aklamayı yaptığı gibi, bu kara para aklama noktasında, bu kişinin koordine ettiği kişiler ülkemizde ya şu anda tutuklu, hapiste, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde hala ne yazık  ki dostumuz Amerika'daki yetkililer buna karşı en ufak bir duyarlılık göstermediler.

Reza Zarrab'la ilgili varsa bir şey onu zaten orada, Reza Bey'in avukatları da gerekli cevabı, gerekli şekilde onlara her halde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alaka bir konu da değildir. Bunu da çok açık ne söylemiş olayım

OBAMA İLE GÖRÜŞME

Obama ile ikili görüşme yapacağız. Ama bu görüşme ne kadar sürer, o belirsiz.

"Erdoğan, Reza Zarrab için ilk kez konuştu: Kara paranın babaları Pensilvanya'da" haberi, 29 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Reza Zarrab için ilk kez konuştu: Kara paranın babaları Pensilvanya'da haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Reza Zarrab için ilk kez konuştu: Kara paranın babaları Pensilvanya'da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  2. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  3. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  4. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  5. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  6. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  7. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  8. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  9. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  10. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  11. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  12. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  13. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  14. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  15. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  16. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  17. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  18. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  19. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  20. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
Politika Haberleri