Erdoğan: "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır"

Erdoğan:

Erdoğan: "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde... AKParti, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk TBMM grup toplantısını yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda farklı konulara değdiği ve seçimleri değerlendirdiği görüldü.

Erdoğan, 31 Mart'taki yerel seçimlere yönelik açıklamalarında, sandıktan çıkan her türlü sonucun saygıdeğer olduğunu ve milletin takdirinin baş tacı edilmesi gerektiğini vurguladı. Siyasetçilerin, milletin iradesini küçümseme veya yok sayma hakkının olmadığını belirtti ve 31 Mart seçimlerinin, Cumhur İttifakı'nın yüzde 40,5 oy oranıyla üstünlüğüyle sonuçlandığını ifade etti.

"SEÇİM GÜNÜ MİLLETİMİZİN SERGİLEDİĞİ DEMOKRATİK OLGUNLUK TAKDİRE ŞAYANDIR."

"Biliyorsunuz 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimlerini gerçekleştirdik. Aldığımız güvenlik tedbirleri yardımıyla seçimlerde herhangi bir asayiş problemi yaşanmadı. Vatandaşlarımız iradelerini özgürce ortaya koydu. Bölücü örgüt yandaşlarının seçmeni baskı altına almaya yönelik faşizan teşebbüsleri başarıya ulaşamadı. Seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk takdire şayandır. Demokrasimizin bir sandık sınavından başarıyla çıkmasını sağladık. 85 milyon olarak birlikte var olduğumuzu tüm dünyaya yeniden gösterdik."

"CUMHUR İTTİFAKI SON SEÇİMLERDEN ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR"

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklara karşı meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı da son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ettiğimiz MHP'nin genel başkanı sayın Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Bir sandık sınavını da başarıyla veren ittifakımız Türkiye'nin bekasının teminatı olmayı sürdürecektir.

"SANDIKTAN ÇIKAN TAKDİR HANGİ YÖNDE OLURSA OLSUN SAYGINDIR, MAKBULDÜR"

Sandığın gücüne güç katan her seçim Türkiye için tarihi bir kazanım demektir. Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üstünde yeri vardır. Siyasetçinin milletin iradesini küçümseme yok sayma hakkı yoktur olamaz. Bize oy versin vermesin iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız. YSK'nın kesin sonuçları açıklamasının ardından 31 Mart seçim maratonu tamamlanacaktır. YSK şimdiye kadar 3 ilçe 4 belde olmak üzere 7 yerde seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Bu seçimlerin ilk göze çarpan özellik katılım seviyesinin düşüklüğüdür yüzde 78 katılım oranıyla 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki en düşük katılımlı yerel seçim olarak kayıtlara geçmiştir. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını olumsuz etkilemiştir. 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. 31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

"HATAY İLE ARAMIZI BOZMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTILAR"

Hatay 6 Şubat depremlerinden beri en çok örselenen şehrimiz oldu. Hatay ile aramızı bozmak için çok uğraştılar. 31 Mart seçimleriyle Hatay kendi üzerinden oynanan bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. YSK'nın baskı altına alınması dahil her yol denenmiş ölülere oy kullandırıldığı gibi akla ziyan pek çok yalan söylenmiştir. CHP'nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK bu hezeyanlara karşı son noktayı koymuştur. Bölücü terör örgütünün şehirlerimize tekrar musallat olmasına kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.

Sonuçlar bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar olduğunu görüyoruz genel seçime havasına girmek suretiyle sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar... Birileri kendilerince yerel iktidar merkezi iktidar diye Türkiye'de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Bu tarz söylemler ham bir hayalden ibarettir. 81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme yetkisi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Sapla samanı karıştırmaya çalışanları bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum."

"Erdoğan: "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır"" haberi, 17 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan: "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:42 En hızlı internete sahip ülkeler listesi duyuruldu! Türkiye'nin konumu beklenildiği gibi
  2. 02:25 Linkedin, rakibini model alarak yeni bir video deneyimi sunuyor: Yeni bir video platformu yolda!
  3. 02:23 İslam Memiş, Mayıs ayı için altın yatırımcılarına müjde verdi: Önemli bir hareket bekliyor
  4. 02:23 Garanti Bankası'nın ilk üç aydaki karı resmen dudak uçaklattı!
  5. 02:15 Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın 13 milyon euro'luk stoperi Kjaer'i takıma katıyor!
  6. 02:11 Scope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü olumlu yönde değiştirdi
  7. 02:08 Esnafa kötü haber! IBAN ile ödeme alanlara 3 bin 400 TL'ye kadar ceza kesiliyor
  8. 02:05 Aslanların büyük umutlarla transfer ettiği yıldız oyuncu takımdan ayrılıyor! Yeni durağı şaşırttı
  9. 02:02 Bloomberg'in endişe veren enflasyon anketi: Nisan ayında zirve yapacak!
  10. 01:46 Acun Ilıcalı Bir Takım Daha Satın Aldı: Takımın İsmini Duyanlar Şaşkına Döndü!
  11. 01:35 Beklenmedik Ayrılık! Aslan'ın Parlayan Yıldızı Takımdan Ayrılıyor, Yeni Durağı Şaşırtıyor!
  12. 01:34 Getir, Avrupa ve ABD pazarlarından çekilerek tamamen Türkiye'ye odaklanacak
  13. 01:27 Herkes Mercedes, BMW ve Audi yerine bu aracı alacak!
  14. 01:23 Ulaşımda yeni karar çıktı: O kişiler 2 kez akbil basabilecek!
  15. 01:23 Gram altın biriktirenler dikkat: Mayıs ayı sonrası altının durumu açıklandı
  16. 01:21 AKP'den İki Belediye Meclis Üyesi Görevlerinden Ayrıldı!
  17. 01:14 İsmail Kartal Ali Koç'a Krunic'i aldırdı!
  18. 01:09 Hamas'tan Açıklama: İsrail'in Ateşkes Teklifine Olumlu Yaklaşım!
  19. 01:00 Özge Ulusoy: "Erkekler oje sürebilir"
  20. 00:56 Nisan Ayında Almanya'da Enflasyon Beklentileri Karşılamadı
Gündem Haberleri