Erdoğan talimat verdi: 7 bin bekçi alınacak

Erdoğan talimat verdi: 7 bin bekçi alınacak

Erdoğan talimat verdi: 7 bin bekçi alınacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay öncelikli olmak üzere 7 bin bekçi alınacak. Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak'ta "emniyet güçlerine yardımcı olmak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay öncelikli olmak üzere 7 bin bekçi alınacak. Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak'ta "emniyet güçlerine yardımcı olmak amacıyla" başvuruları alınan 280 çarşı ve mahalle bekçisinin atamalarının da bir ay içerisinde yapılması bekleniyor.

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla "Çarşı ve Mahalle Bekçileri" teşkilatı güçlendirilecek.

Bu kapsamda halihazırda 5 bin 392 olan kadro sayısı kademeli olarak artırılacak. Sonraki süreçte 7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından ise valilikler vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek.

Doğu Anadolu'daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay için bekçi alımı yapılacak.

ATAMA BİR AY İÇİNDE YAPILACAK
Geçen yıl Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak valilikleri tarafından yapılan duyurunun ardından, çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için başvuran adaylardan gerekli şartları taşıyan 280'i bir ay içerisinde görevlerine başlayacak. Bekçilerin 69'u Diyarbakır, 40'ı Hakkari, 49'u Mardin, 1'i Şanlıurfa, 121'i ise Şırnak'ta görev yapacak.

İstanbul'da 700, Şırnak'ta ise 100 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başlatılan süreç de devam ediyor. Giriş sınavları her iki ilin valilikleri tarafından belirlenen tarihlerde kaymakamlıklar tarafından yapılacak. İstanbul için tahsis edilen bekçi kadrosu sayısının da önümüzdeki dönemde artırılacağı ve yeni bekçi alımlarının yapılacağı belirtilirken, buna ilişkin duyuruların da kaymakamlıklar tarafından yapılacağı öğrenildi.

Söz konusu illerde ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek yeni bekçiler, genel kolluk kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zaruri hallerde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayarak, suçluların yakalanmasında güvenlik güçlerine yardımcı olacak.

Çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için geçen yıl söz konusu süreci  tamamlayan bin 604 çarşı ve mahalle bekçisi asayiş ve güvenliğin sağlanması için  güvenlik güçleriyle omuz omuza görev yapıyor. Bekçilerden 612'si Diyarbakır,  156'sı Hakkari, 451'i Mardin, 59'u Şanlıurfa, 326'sı ise Şırnak'ta bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde halihazırda 4 bin 295 çarşı ve  mahalle bekçisi görev yapıyor.

İSTENİLEN BELGELER VE ŞARTLAR
Bekçi olabilmek için başvuran adayların Türk vatandaşı olması, lise ve  dengi okul mezunu olması ve başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri  gerekiyor. Ayrıca adaylardan 30 yaşından yukarı olmama, görev yapmaya engel bir  hastalığı bulunmama, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış  olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık,  sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir  fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranıyor.

Aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak,  sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.  Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm  aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri ise  iptal edilecek.

Adaylar, çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için sadece bir ilçe  kaymakamlığına müracaat edebilecek. Aday, bekçi olmaya hak kazandığı takdirde,  başvuru yaptığı ilçenin kadrosuna atanacak.

Sözlü sınava girmeye hak kazananların bekçilik yapmaya mani hallerinin  olup olmadığı değerlendirilecek.

100 üzerinden 70 puan alan adayların başarılı sayılacağı sözlü  sınavının sonuçları, başvurunun kabul edildiği ilçe kaymakamlığının internet  adresinden ilan edilecek.

Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür  derslerinden hazırlanan sorular yöneltilecek.

Aday listesine giren isteklilerden yapılacak güvenlik soruşturması ve  arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü devlet  hastanesinden alacakları sağlık Kurul Raporlarını ilgili emniyet birimlerine  teslim edecek. Bunlardan, bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar, vali  veya kaymakam onayı ile aday memur olarak atanacak.

Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın  kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.

Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde  göreve başlamayanların yerine yedek listesinden sıra ile çağrılacak.

"Erdoğan talimat verdi: 7 bin bekçi alınacak" haberi, 26 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan talimat verdi: 7 bin bekçi alınacak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan talimat verdi: 7 bin bekçi alınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  2. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  3. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  4. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  5. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  6. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  7. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
  8. 12:27 Perakende Devi İflas Başvurusunda Bulundu
  9. 12:17 Devlet erkanı Anıtkabir'de: 23 Nisan töreninde sadece tek bir lider görüldü
  10. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  11. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  12. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  13. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  14. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  15. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  16. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  17. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  18. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  19. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  20. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
Gündem Haberleri