Erdoğan'a ABD'de mektup şoku: Başkanlık ısrarı ülkeyi böler

Erdoğan'a ABD'de mektup şoku: Başkanlık ısrarı ülkeyi böler

Erdoğan'a ABD'de mektup şoku: Başkanlık ısra... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye iner inmez Cumhuriyet’in daha önce duyurduğu ve içeriğinde ifade özgürlüğünden, dokunulmazlık tartışmalarına, Kürt sorunundan ve başkanlık sistemine kadar birçok eleştirinin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye iner inmez Cumhuriyet’in daha önce duyurduğu ve içeriğinde ifade özgürlüğünden, dokunulmazlık tartışmalarına, Kürt sorunundan ve başkanlık sistemine kadar birçok eleştirinin sıralandığı mektupla karşılaştı. ABD siyasetinin önde gelen isimleri tarafından imzalanan mektupta, “Eskiden Türkiye konusunda iyimserdik. Ancak şimdi endişeliyiz'' mesajı verildi.

Mektup imzacıları arasında, hem Demokrat, hem de Cumhuriyetçi yönetimlerde çalışmış, çok sayıda eski siyasetçi, asker ve akademisyen bulunuyor. Türkiye’de görev yapmış eski Büyükelçileri Eric Edelman ile Morton Abramowitz’in yanısıra, eski Savunma Bakan Yardımcısı ve Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Obama’yla çok yakın çalışmış Dennis Ross, eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford, Irak eski temsilcisi Paul Bremer ile Carnegie Endowment, Hudson Institute, American Foreign Policy Council gibi düşünce kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile Foundation for Defense of Democracies adlı kuruluşta çalışan Aykan Erdemir de imzacılar arasında yer aldılar.

Erdoğan temaslarına başladığı gün yayımlanan açık mektupta, Erdoğan’ın binden fazla kişi hakkında “kendisine hakaret ettikleri'' gerekçesiyle dava açtığı hatırlatılırken, “Barış'' bildirisine imza attıkları için akademisyenlerin işten atılmaları, hapis yatmaları sert şekilde eleştirildi.

İfade özgürlüğü

Mektubun başlığında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasından, Hürriyet gazetesine yapılan saldırıya, gazetelere el konulmasına kadar, ifade özgürlüğü konusunda atılan olumsuz adımlar sıralanarak “ABD ve AB’nin Türkiye’deki medya özgürlüğünden endişe duyduğu'' vurgulandı.

''Ülkeyi böler’

Mektupta Erdoğan’ın Başkanlık ısrarıyla ilgili, “Ülkeyi bölge riski taşıması pahasına, Başkanlık sisteminin getirilmesi konusunda ısrar etmenize değer mi?'' denildi.

Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarında izlenen yöntem eleştirilerek, bu yöntemde ısrar edilmesi halinde Türkiye’nin iç savaşa sürüklenme riski olduğu ifade edildi. Mektupta, Erdoğan’ın HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde yaptığı çağrılar hatırlatıldı ve “HDP’li vekillerin sözleri ne açıdan Anayasa’ya aykırı? Bu yaklaşımınız hukuk devletine aykırılık teşkil etmiyor mu? Bu yaklaşımınızın Türkiye’deki yeni kuşak Kürt gençlerini daha da radikalleştirip PKK’nin kucağına iteceğini düşünmüyor musunuz?'' soruları yöneltildi.

İŞTE O MEKTUBUN İNGİLİZCE VE TÜRKÇE TAM METNİ

1-019.jpg2-018.jpg3-011.jpg4-011.jpg

5-003.jpg

"Erdoğan'a ABD'de mektup şoku: Başkanlık ısrarı ülkeyi böler" haberi, 31 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Erdoğan'a ABD'de mektup şoku: Başkanlık ısrarı ülkeyi böler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'a ABD'de mektup şoku: Başkanlık ısrarı ülkeyi böler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Dünya Haberleri