Erdoğan'a banka soygunu cevabı!

Erdoğan'a banka soygunu cevabı!

Erdoğan'a banka soygunu cevabı! CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Erdoğan her yurt dışı gezisinde, Türk gazetecileri yabancılara şikayet ediyor. Dile getirdiği hiçbir iddiayı da ispatlayamıyor" dedi. Yarkadaş, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Erdoğan her yurt dışı gezisinde, Türk gazetecileri yabancılara şikayet ediyor. Dile getirdiği hiçbir iddiayı da ispatlayamıyor" dedi. Yarkadaş, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cezaevindeki gazetecilerin sayısına ilişkin yaptığı açıklamaya da belgeyle cevap verdi.

CHP'DEN TEPKİ

New York Küresel İş Forumu'nda konuşurken, tutuklu gazetecileri "terörist olmak, banka soymak ve hırsızlık yapmak"la suçlayan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a CHP tepki gösterdi.

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadaş, "Erdoğan, karşısında gerçekleri anlatacak kimse olmadığı için, tutuklu meslektaşlarımızın haysiyetiyle oynuyor. Cezaevindeki hiçbir gazeteci hırsız da değildir; banka soyguncusu da" ifadesini kullandı.

"BELGE NEREDE?"

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Erdoğan söylediklerini ispat etmek zorundadır. Ancak edemez; çünkü söyledikleri gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Yarkadaş şöyle konuştu:

"Erdoğan, tutuklu Türk gazetecileri ABD'ye ve Batı'ya şikayet ediyor. Bunu artık alışkanlık haline getirdi. Her seferinde, onların terörist, hırsız ve banka soyguncusu olduğunu söylüyor. Bu söylemi de düşünceyi ifade özgürlüğünü yok ettiklerini gizlemek için kullanıyor. 184 gazetecinin cezaevinde olduğu gerçeğini gizlemeye çalışan Erdoğan, 'Biz gazetecileri tutuklatan bir hükümetiz' diyemediği için, arkadaşlarımıza iftira atıyor."

CHP'li Yarkadaş, açıklamasında "Kim banka soymuş? Kim hırsızlık yapmış? Erdoğan bunu açıklamak ve belgesiyle ortaya koymak zorundadır" ifadesini kullandı.

"KADRİ GÜRSEL Mİ SOYGUNCU?"

CHP'li vekil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazeteci milletvekilimiz Enis Berberoğlu, Kadri Gürsel, Mediha Olgun, Gökmen Ulu, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Akın Atalay, Kemal Özer, Mahir Kanaat, Deniz Yücel ya da Murat Aksoy mu banka soydu? Bu arkadaşlarımız ile hırsızlık, soygun ve terörizm kavramlarını yan yana getirmek bile insafsızlık, vicdansızlıktır. Gazeteci arkadaşlarımız, banka soydukları için değil, bankaların ve hazinenin içini boşaltıp soyup soğana çevirenleri yazdıkları için cezaevindeler. Erdoğan bu gerçeği gizleyemez, üstünü örtemez."

BAKANLIK BİLE "30 GAZETECİ CEZAEVİNDE" DİYOR

Erdoğan'ın 184 gazetecinin cezaevinde olduğu gerçeğini ısrarla inkar ettiğini de belirten Yarkadaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığı'na 2016 yılının kasım ayında kaç gazetecinin tutuklu olduğunu sormuştum. 1 Şubat 2017 tarihli ve Bekir Bozdağ imzalı cevapta '30 gazeteci - sarı basın kartı sahibi medya mensubu cezaevindedir' deniliyordu. Erdoğan belli ki bu resmî açıklamayı da yok sayıyor. Ancak ne yaparsa yapsın; güneş balçıkla sıvanmıyor. 184 gazeteci / medya mensubu yazıp çizdiği, konuştuğu, yorum yaptığı için demir parmaklıklar arkasında gün sayıyor."

YARGIYA TALİMAT

Erdoğan'ı yaptığı açıklamadan ötürü özür dilemeye de davet eden CHP'li Yarkadaş, "AKP Genel Başkanı, bu tavrıyla Anayasa'nın 138. maddesini ihlal ediyor ve yargıya talimat veriyor. Bu söylem, tahliye ve beraat kararlarının önünü kesiyor. Hakimler tahliye kararı verdiğinde, kendilerinin cezaevine atılmasından korkuyor" tepkisini gösterdi.

DURUŞMAYA DAVET ETTİ

Erdoğan'ı 25 Eylül günü görülecek olan Cumhuriyet Gazetesi Davası'nı izlemek için Çağlayan'a da davet eden Yarkadaş, "Sayın Erdoğan o gün adliyeye gelsin ve duruşmayı izlesin. Terörist olmakla suçladığı kişilerin nelerle ve hangi saçmalıklarla itham edildiğini de görsün" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Davası'nın canlı yayınlanması çağrısını da yapan Yarkadaş, "Eğer meslektaşlarımız, Erdoğan'ın iddia ettiği gibi, terörist, ajan ya da banka soyguncusu ise TV'ler duruşmaları naklen versin. Bakalım o duruşmalarda terör mü yoksa gazetecilik mi yargılanıyor!" İfadesini kullandı.

DEMOKRASİ UYARISI

Erdoğan'a "Gazeteciliği artık suç olarak görmekten vazgeçin" çağrısında da bulunan Yarkadaş, "Özgür medya, iktidar İçin de muhalefet için de faydalıdır. Özgür medya, eğriye eğri, doğruya doğru diyebilirse, demokrasinin çıtası yükselir. Özgür medya yoksa, demokrasi değil, diktatörlük vardır" dedi.

BEKİR BOZDAĞ'A DA ELEŞTİRİ: "SÖYLEDİĞİNİ İNKAR EDİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, açıklamasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı da eleştirdi. Bozdağ'ın Adalet Bakanı olduğu dönemde, kendisinin verdiği bir soru önergesini cevapladığını ve "Cezaevinde 30 gazeteci var" dediğini hatırlattı.

Yarkadaş, "Ancak ne ilginçtir ki; 2017 yılının Şubat ayında cezaevinde 30 gazetecinin olduğunu söyleyen Bozdağ, sekiz ay sonra fikir değiştiriyor ve cezaevinde gazetecilik yaptığı İçin tutuklu kimse olmadığını söylüyor. Şubat'ta doğruyu eksik de olsa söyleyen Bozdağ, Eylül'de şaşırıyor!" ifadesini kullandı.

"GAZETECİ DEĞİLSE KEBAPÇI MI?"

Yarkadaş, "Cezaevindeki 184 kişi gazeteci değilse ne iş yapıyor? Örneğin Kadri Gürsel musluk tamircisi mi? Tunca Öğreten kebapçı mı? Murat Sabuncu berber mi?" diye sordu.

"Erdoğan'a banka soygunu cevabı!" haberi, 21 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'a banka soygunu cevabı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'a banka soygunu cevabı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Politika Haberleri