Erdoğan'dan AKP'ye yol haritası ve 3 talimat

Erdoğan'dan AKP'ye yol haritası ve 3 talimat

Erdoğan'dan AKP'ye yol haritası ve 3 talimat Referandumdan sonra, Erdoğan, zaten fiili olarak oturduğu genel başkanlık koltuğuna iyice yerleşti. Son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Binali Yıldırım ve Bakanlara 3 talimat veren Erdoğan, bunu ilan etmiş oldu. Erdoğan'ın...

Referandumdan sonra, Erdoğan, zaten fiili olarak oturduğu genel başkanlık koltuğuna iyice yerleşti. Son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Binali Yıldırım ve Bakanlara 3 talimat veren Erdoğan, bunu ilan etmiş oldu. Erdoğan'ın talimatlarından ilki belediye başkanlarına yönelik, ikincisi kongrenin bir an önce yapılması, sonuncusu ise seçim hazırlıklarının başlaması...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın AKP'ye verdiği 3 talimatı konu aldığı yazısında şu bilgileri verdi:

"Cumhurbaşkanı bir anlamda önümüzdeki 3 yılın ''yol haritası’nı çiziyor. AK Parti ve hükümetin geleceğine ilişkin çok önemli talimatlar veriyor.

Bir anlamda 2019 yılına kadar Türkiye’nin ve AK Parti’nin gelecek perspektifini yansıtması açısından Erdoğan’ın çizdiği ''yol haritası’ nı paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanı önümüzdeki 3 yılı 3’e ayırıyor.

1- 2017-AK Parti teşkilatları ve belediyelerde değişim ve düzenleme yılı. 
2- 2018-İcraat yılı.
3- Seçim yılı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk talimatını ''belediye’lerle ilgili olarak veriyor. Referandumda bazı belediyeler ile teşkilatların yeterince çalışmadığını hatta bazı yerlerde evet oylarını aşağıya çektiğini belirtiyor. “Belediye başkanlıklarını tek tek değerlendirin. Sonuçlara olumsuz etkisi olan belediye başkanlarını alın, yerine belediye meclisinden birini seçin'' diyor. Ardından uyarıyor, 'Bunu geciktirmeden yapın. 2018’de icraat yaparlar. 2019 zaten seçim yılı. Belediye meclisinden seçilen arkadaş başarılı olursa 2019’da onu aday gösteririz' diyor.

İkinci sırada ''teşkilat’lar geliyor. Cumhurbaşkanı, 'İl başkanlarından yorulanları, heyecanını kaybedenleri, sahada çalışmayanları belirleyin, kongre sürecinde değiştirin. Bize sahada heyecanla çalışacak İl başkanları lazım' diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatları, belediye başkanlıkları ve hükümetteki değişikliklerin 2017 yılında tamamlanmasını istiyor. Çünkü 2018 yılını başta ekonomi ve yerel yönetimler olmak üzere icraat yılı olarak görüyor. Konuşulanlardan edindiğim izlenim, 2018 yılı icraat açısından çok önemli bir yıl olacak.

KONGRE TALİMATI
Cumhurbaşkanı, değişim ve yeniden yapılanma süreçlerinin 2018’e sarkıtılmamasını istiyor. Bu açıdan çok önemli bir talimat daha veriyor. 'AK Parti’nin olağan kongresini 2018’e sarkıtmayın. Kongre takvimini öne alın. 2017’de olağan kongreyi tamamlayın' diyor.

Bu durumda AK Parti, 2018 yılı Eylül-Ekim ayı içerisinde tamamlanacak olan olağan kongre takvimini öne çekecek. Böylece hem yorulan İl başkanları ve İlçe yönetimleri yenilenecek hem de 2018 yılının kongre yılı olmasına izin verilmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda AK Parti MKYK toplanarak, kongre takvimini yeniden düzenleyecek.

Peki bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü bir kongre ile mi yoksa bu yılın ekim-kasım ayına çekilmiş olağan kongre sürecinde mi AK Parti Genel Başkanlığı’na getirilecek?

İki seçenek de gündemde. Tercihi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sonuçlarına ilişkin uzun uzun değerlendirmeler yapmıyor. 'Meclis’ten referandum kararı çıktığında evet oylarının oranı yüzde 35’di. Yüzde 51,4 çıkması iyi bir sonuç. Sonuçları tartıştırtmayın' diyor.

2019 yılında yerel seçimler, kasım ayında ise yeni sisteme göre ilk kez cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için seçim yapılacak. Bazı bakanlar, 2019’da 30 Mart’taki yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin birleştirilmesini öneriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu öneriye karşı çıkıyor: 'Yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini ayrı yapalım.'

Erdoğan böylece hem erken seçim kapısını kapatıp, seçimlerin 2019 yılında olacağını ilan ediyor hem de iki seçimin birleştirilmesini istemiyor."

"Erdoğan'dan AKP'ye yol haritası ve 3 talimat" haberi, 27 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan AKP'ye yol haritası ve 3 talimat haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan AKP'ye yol haritası ve 3 talimat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri