Erdoğan'dan beklenen Afrin yorumu: Bu süreçte şehitlik de olur

Erdoğan'dan beklenen Afrin yorumu: Bu süreçte şehitlik de olur

Erdoğan'dan beklenen Afrin yorumu: Bu süreçt... AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin harekâtıyla ilgili “Bu PKK’yı, PYD’yi hiçbir tanesi kalmayıncaya değin, bunların işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Uzaktan...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin harekâtıyla ilgili “Bu PKK’yı, PYD’yi hiçbir tanesi kalmayıncaya değin, bunların işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Uzaktan atıp tutarak, ''Bizim arkamızda Amerika var’, ''Bize nasıl olsa silahları gönderiyor’ diyerek siz, Türkiye ile Türk milletiyle baş edemezsiniz'' dedi.

Erdoğan, dün Bursa Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi’nde özetle şunları söyledi:

  • Dedik ki bakın, ''Bize yanlış yapmayın, bizim sınırlarımıza saldırmayın, bizi taciz etmeyin. Böyle yapacak olursanız, daha fazla dayanamayız.’ Bunu Sayın Obama’ya da söyledim. O zaman bizim bir zeytinlik projemiz vardı. Ne yazık ki beklediğimiz cevabı alamadık. 15 gündür ne dedik, ''Bir gece ansızın gelebiliriz’. Maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler, ''Biz terör örgütüne silah yardımı yapmadık’ diyorlar. Ama biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını tüm kayıtlarıyla beraber, biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. 5 bin civarında TIR’ın dışında, 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. PKK- PYD -YPG, desteklendi. Bunlar Afrin’e yerleştirildi. Biz bütün bunların takipçisi olarak, durduk, durduk, durduk. Bir gece ansızın vurduk. Ama işimiz çok. Daha yapacağımız çok şey var. Dün akşam hava harekâtıyla gereken adımlar atıldı. Ardından kara harekâtı başladı. 

GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK

  • Bütün mesele şu, Afrin yüzde 55 ile Arapların, yüzde 35 orada sonradan yerleştirilmiş Kürtler var. Ve yüzde 6- 7 civarında Türkmenler var. Afrin’i gerçek sahiplerine teslim ettik. Bizim hedefimiz şudur; 3.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda var mı? Var. İşte bizim topraklarımızdaki Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndermektir. 

KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN EZER GEÇERİZ

  • Çıkmış HDP’nin, çıkmış terör örgütü KCK’nın bazı temsilcileri, meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şu ana kadar meydanlara çıkanlar olmadı. Hatta Diyarbakır’da kongreleri vardı. Kongreye de pek katılan olmadı. Ama bak buradan söylüyorum. Sakın ha, bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşen olursa, bedelini çok ağır öderler. Bu bir milli mücadeledir. Bu milli mücadele, karşımıza kim çıkarsa çıksın, ezer geçeriz. Bu böyle biline. Burada taviz olmaz. Burada anamuhalefetin başındaki zat onlara destek veriyor diye dolduruşa gelirlerse yine aldanırlar. 
     
  • Ben CHP’nin içerisinde yerli ve milli olan kardeşlerimizin olduğuna inanıyorum. Ve onları da bu saflara davet ediyorum. Gelsinler, yerli ve milli olarak beraber yürüyelim. Kuzey Kıbrıs’ta pespaye bir gazete, bugün bir başlık atmış. KKTC’deki kardeşlerimizi tavır almaya çağırıyorum. Türk ordusunun Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, ne edepsizliktir. KKTC’li kardeşlerimin gereken cevabı onlara vermeleri lazım.

'AFRİN'DE ŞEHİT DE OLUR, GAZİ DE...'
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ''kan dökülmesin’ yönündeki sözlerine sert yanıt vererek, “Ya sen ne diyorsun? Böyle bir süreç başladığı zaman, burada şahadet de olur. Burada gazi de olur. Burada kan da olur'' dedi. Erdoğan, “Yaşanan gelişmelerin dışında kalma gibi bir lüksümüz yok. ''Türkiye’nin şurada ne işi var’ diyenler, hem bu ülkenin hem de bu milletin gerçeklerinden bihaberdirler. Türkiye oralarda olmak zorundadır Bay Kemal. Türkiye milli bekası için, yılanın başını ezmek mecburiyetindedir Bay Kemal. Hem kendimiz için hem umudunu bize bağlamış kardeşlerimiz için gerekli gördüğümüz her yerde olacağız'' diye konuştu. 

EKSTRA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Kongrenin düzenlendiği Bursa Tofaş Spor Salonu’nun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Caddeler trafiğe kapatıldı. Kongreye gelenler 4 ayrı arama noktasından geçerek spor salonuna alındı. Protokol üyeleri dahil salona girenlerin üstü bir kez daha arandı.

"Erdoğan'dan beklenen Afrin yorumu: Bu süreçte şehitlik de olur" haberi, 22 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan beklenen Afrin yorumu: Bu süreçte şehitlik de olur haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan beklenen Afrin yorumu: Bu süreçte şehitlik de olur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:28 Fenerbahçe'nin Nisan Ayında Yaşadığı Şok: Hedefler Bir Bir Uzaklaşıyor
  2. 14:26 Hadise, Arkadaşının Düğününde Söz Kesti: "Aşk Çok Güzel..."
  3. 14:21 Bodrum'da Yaz Tatili İçin Villa Kiralarında Artış: Günlük Fiyatlar 1 Milyon Liraya Kadar Çıkıyor
  4. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  5. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  6. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  7. 13:45 Premier Lig'de Şok! İki Futbolcu Cinsel İstismar Suçundan Gözaltına Alındı!
  8. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  9. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  10. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  11. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  12. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  13. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  14. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  15. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  16. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  17. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  18. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  19. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  20. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
Gündem Haberleri