Erdoğan'dan bir itiraf daha: Darbenin bastırılmasında sadece biz rol oynamadık

Erdoğan'dan bir itiraf daha: Darbenin bastırılmasında sadece biz rol oynamadık

Erdoğan'dan bir itiraf daha: Darbenin bastır... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muvazzaf astsubay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu.Erdoğan, "15 Temmuz 2016'ta ülkemizin yöneticileri ve milletimiz dik durduğunda darbecilerin, cuntacıların ne kadar aciz, çaresiz...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muvazzaf astsubay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu.

Erdoğan, "15 Temmuz 2016'ta ülkemizin yöneticileri ve milletimiz dik durduğunda darbecilerin, cuntacıların ne kadar aciz, çaresiz olabileceklerini gösteren en çarpıcı örnektir. TSK'yı 40 yıllık sinsi ve ince bir planla ele geçirmek isteyen ihanet çetesini milletimizle bir gecede başarısızlığa uğrattık. Bu neticeyi elde etmemizde FETÖ ihanet çetesine mensup olmayan subaylarımızın, askerlerimizin gösterdiği sağduyu ve ferasetin çok önemli rolü olduğunu biliyorum" dedi. Erdoğan bu açıklamayla, bir süre önce yaptığı Atatürk çıkışını sürdürerek, Atatürkçü askerleri de selamlamış oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında satır başlarıyla şunları söyledi...

'GEÇMİŞİNİ BİLMEYE GELECEĞİNİ GÖREMEZ'

  • Milli Savunma üniversitemizi faaliyete geçirmiştik. Tüm askeri okulları aynı çatı altında toplama düşüncesi eskiden beri vardı. 15 Temmuzun ardından süratle gerçekleştirdik. Bu yıl hazırlık sınıflarına öğrenciler alarak yeni sistem işler hale getirildi. Ekim ayında özel kuvvetlerde görev yapacak üst teymenlerimizi mezun ettik. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi askeri okullarda 10 bin 328 öğrencimiz eğitim görüyordu. Şuan da 10 bin 348 öğrencimiz eğitim görüyor. Astsubaylarımızın ailelerini özellikle tebrik ediyorum. Maziden atiye bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez inancıyla kültürümüze sahip çıkıyoruz. Tarihi hakikatlerimizi bilmezsek Suriye, Irak, Balkanlar politikamızı nasıl oluşturabilirdik.

'BUNLAR NASIL MÜSLÜMAN, BUNLAR KATİL'

  • Soçi'de düzenlenen zirve, Suriye konusunda insani trajedileri önlemeye ve bölgenin geleceğini mümkün olan en adil şartlarda oluşturmaya yönelik çabaların bir ürünüdür. Bir terör örgütü eliyle ve bu örgüt bahane edilerek yerle yeksan edilen medeniyetimizin kadim şehirlerindeki yıkımları durdurmak, oluk oluk akan Müslüman kanını engellemek için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur. Bizden, gözümüzün içine bakıla bakıla 911 kilometre Suriye sınırı, 350 kilometre Irak sınırı boyunca bir terör koridoru oluşturulurken, kenara çekilip beklememizi isteyenler olabilir. Onların ne istedikleri değil, bizim ülke ve millet olarak ne istediğimiz önemlidir. İşte buyurun dün, Mısır'da Cuma namazında DEAŞ'ın yaptığı katliam... Bunlara nasıl Müslüman deriz?

'BİRİLERİ BİZİM ADIMIZA KARAR VEREMEZ'

  • Bütün bu bölgede yeni terör oluşumlarının engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayız. Bir terör koridoru oluşturulurken kenara çekilmemizi isteyen olabilir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez. Bizi oyundan çıkartıp sahanın tamamen dışına atmak isteyenlerin farkındayız. Biz bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için yönlendirmekte kararlıyız.

'FETÖ'CÜ OLMAYAN SUBAYLARIN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ'

  • Ordumuzu daima güçlü tutmak zorundayız. Maalesef geçmişte darbe, cunta ve vesayet gölgesi sebebiyle ordumuz çok yıprandı. Ordumuz zaman zaman siyasi tartışmaların tarafı ya da hedefi haline getirildi. Bu konuda ordumuzu yönetenlerin sorumluluğu yanında onlara bu ortamı sağlayanların ihmalini de sorgulamamız gerekiyor. 15 Temmuz 2016'ta ülkemizin yöneticileri ve milletimiz dik durduğunda darbecilerin, cuntacıların ne kadar aciz, çaresiz olabileceklerini gösteren en çarpıcı örnektir. TSK'yı 40 yıllık sinsi ve ince bir planla ele geçirmek isteyen ihanet çetesini milletimizle bir gecede başarısızlığa uğrattık. Bu neticeyi elde etmemizde FETÖ ihanet çetesine mensup olmayan subaylarımızın, askerlerimizin gösterdiği sağduyu ve ferasetin çok önemli rolü olduğunu biliyorum. Aynı şekilde polislerimizin, güvenlik güçlerimizin çok önemli rolü olduğunu biliyorum. Pek çok yerde darbecilere karşı koyup, ölümü göze alıp ele geçirilen emir komuta mekanizmalarından gelen talimatlara uymayarak darbecilere direnen tüm subaylarımıza, askerlerimize buradan şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir astsubayımız başta olmak üzere, Bülent Aydın astsubayımız aynı şekilde, bu mücadelede şehit olan tüm askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Yaralanıp gazilik sıfatına erişen tüm askerlerimize, tüm sivil vatandaşlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum.

"Erdoğan'dan bir itiraf daha: Darbenin bastırılmasında sadece biz rol oynamadık" haberi, 25 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan bir itiraf daha: Darbenin bastırılmasında sadece biz rol oynamadık haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan bir itiraf daha: Darbenin bastırılmasında sadece biz rol oynamadık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri