Erdoğan'dan Firuzağa saldırısına dair açıklama: Bu basit olayı çarpıtarak...

Erdoğan'dan Firuzağa saldırısına dair açıklama: Bu basit olayı çarpıtarak...

Erdoğan'dan Firuzağa saldırısına dair açıkla... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Cihangir’de Radiohead etkinliğinin yapıldığı sırada katılımcıların saldırıya uğramasını ''basit’ olarak nitelerken "Kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar, yol açtıkları...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Cihangir’de Radiohead etkinliğinin yapıldığı sırada katılımcıların saldırıya uğramasını ''basit’ olarak nitelerken "Kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar, yol açtıkları arbede ile misafirperverliğe gölge düşürmüşlerdir'' dedi.

"BURADA İKİ TARAF DA HATALIDIR"
Önceki akşam Firuzağa'da yaşanan olay ile ilgili de konuşan Erdoğan, " Önceki akşam Beyoğlu Firuzağa'da Koreli bir esnafımızın plak dükkanında yaşanan hadiseden yaşadığım üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Öğrenebildiğim kadarıyla hadise şu şekilde gerçekleşiyor; Koreli esnafımız internet üzerinde gerçekleştirilecek bir albüm tanıtımı için sosyal maedya üzerinden bir davette bulunuyor. Bu çağrı üzerine plak dükkanına gelen ve zaten çok küçük olan mekanla birlikte sokakta da alkol alarak etkinliğe katılan 20-30 kişilik bir grup mahalle halkının tepkisi ile karşlılaşıyor. Önce tartışma ardından arbede yaşanıyor. Olaya karışanlar tespit edildi. Çoğu da yakalandı. Benim asıl üzüldüğüm husus; Bu tatsız hadise yüzünden Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yalnışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yalnıştır. Burada iki taraf da hatalıdır. Kendi milletinin kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar ve buna demokratik olmayan tepki ile mukabele edenler yol açtıkları arbede ile malesef misafirperverliğimize gölge düşürmüşlerdir. Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir oruç tutmayanlara saldırı efsanesi üretmek isteyenler açık söylüyorum art niyetlidir, kötü niyetlidir. Koreli esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Duyarsızlıklarıyla bu tatsız hadiseye yol açanları ve kaba güç kullanarak olayın istismarına yol açanları da ayrıca kınıyorum."

Arda Turan ve Fatih Terim açıklaması

İlk iki maçta takımımız üst üste 2 mağlubiyet aldı. Bugüne kadar göklere kadar çıkardığımız takım kaptanımza 2. maçta tribünlerden akla hayale sığmayacak tezahüratlar yapıldı. Dünyanın en güçlü takımına transfer olmuş. Peki utanmıyor musunuz? Öbür taraftan İspanyol geliyor arkadaşını teskin etmeye çalışıyor, siz yuhalıyorsunuz. Bugüne kadar başarıyla övdüğümüz bir teknik direktöre ve kızına, hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları ben bir baba olarak kabul edemem. Bunlar çok ciddi edepsizliktir, terbiyesizliktir. Bu milletin ne kültüründe ne de ahlakında vardır. Böyle bir şey olamaz. Sporda galibiyet de mağlubiyet de eşittir. 

"Milletin kültürüne hakaret etmenin adı sanatçılık olamaz"

"Sanatı ve sporu sadece kendileri için yapanlara bir sözüm yok. Bu işleri halk için yaptıklarını iddia edenler, bu milletin hissiyatına saygı duymak zorundadır. Milletin kültürüne hakaret etmenin adı sanatçılık olamaz. Ülkenin birliği ve bütünlüğüne saldırarak sanatçılık yapılamaz. Özellikle teröre karşı ortak bir mücadeleyi bekledim. Bu terör kime karşıdır? Millete karşıdır. Bu ülkeye karşıdır. Bu terör bir yerden bir şeyler getiriyor. 13-14 yılda nereden nereye geldik değil mi? Kişi başına gelirin 230 dolar olduğu yerden olayı nerelere çıkardık bakın. 2 bin 300'den alacaksın, 10 bin doların üzerine çıkaracaksın, 10 bin doların üzerinde milli gelire sahip olarak başka bir ülkesin.

"Bölgeye huzuru getireceğiz"

"Terörle ciddi bir mücadele veriyor, biz ne olursa olsun terörle mücadelede bu işi bitireceğiz. Bu bölgeye huzuru, refahı getireceğiz. Bunun hiç şakası yok. Şehitlerimiz var, eyvallah. Ama biz İstiklal Marşımıza inanıyorsak zaten orada biz neyi görüyoruz.

"Erdoğan'dan Firuzağa saldırısına dair açıklama: Bu basit olayı çarpıtarak..." haberi, 19 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan Firuzağa saldırısına dair açıklama: Bu basit olayı çarpıtarak... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan Firuzağa saldırısına dair açıklama: Bu basit olayı çarpıtarak... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri