Erdoğan'dan Merkel ve Cem Özdemir'e sert sözler

Erdoğan'dan Merkel ve Cem Özdemir'e sert sözler

Erdoğan'dan Merkel ve Cem Özdemir'e sert sözler Ermeni soykırımı karar tasarısının Alman Federal Meclisi'nden geçmesinin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili son eleştirilerinin hedefinde Almanya Başbakanı Merkel yer aldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan,...

Ermeni soykırımı karar tasarısının Alman Federal Meclisi'nden geçmesinin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili son eleştirilerinin hedefinde Almanya Başbakanı Merkel yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Federal Meclis'inde kabul edilen soykırım yasasıyla Gezi olaylarının ilişkili olduğunu iddia etti. Erdoğan "Almanya'nın aldığı karar Gezi olaylarının son halkasıdır" yorumunu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen soykırım kararıyla ilgili yeni eleştirilerini dün İstanbul'da Medipol Üniversitesi Mezuniyet Törenindeki konuşmasında dile getirdi.

Erdoğan, kararı tanımayacaklarını vurgulayarak, "Ey Almanya sen ne yapmak istiyorsun, senin derdin ne? Önce onu söyle" diye seslendi. Cumhurbaşkanı, Almanya Başbakanı Merkel ile oylama öncesinde görüştüğünü hatırlattı ve eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Kendisiyle konuştuğumuzda da bana ne diyor biliyor musunuz, şu olaydan 3-4 gün önce, diyor ki, 'Elimden geleni yapacağım'. Senin elinden gelen parlamentoda oylamaya katılmamak mı? Burada eğer dürüst bir davranışın olsa katılırdın, o hani bir hanımefendi 'ret' dedi ya, ikinci 'ret' de senin oyun olurdu, ben de seni alkışlardım. Türk parlamentosunda, parlamentoyu ilgilendiren bir oylama olduğunda 'Siz grubunuza sahip çıkarsınız' diyen dedim siz değil misiniz? Peki, siz grubunuza niye sahip çıkmadınız? Bunu kendisine söyledim. Dürüst değiller, samimi değiller. Bunların aldığı bu kararın kıymeti harbiyesi yok, buradan girer buradan çıkar, bizim için hiç önemi yok."

Erdoğan hitap ettiği üniversiteli gençlerden de tarihe sahip çıkmalarını istedi ve "Biz tarihimizle bugüne kadar hep övündük, övünmeye devam edeceğiz. Ama biz tarihimizin sorgulanmasını kalkıp da Alman Parlamentosuna bırakacak kadar kusura bakmayın aşağılık değiliz. Ve sadece şu anda bizim ordumuzun kendi arşivleri de dahil, sivil, onlar da dahil bu konularda biz çok sağlamız, hiç endişemiz yok'' dedi.

Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik eleştirilerini sertleştirdiği konuşması Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın resmi twitter hesabından da yayımlandı.

Cem Özdemir'e yönelik eleştiriler

Türkiye Cumhurbaşkanı aynı konuşmasında tasarının Federal Meclis'e getirilmesine öncülük eden isimlerden Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'e de isim vermeden yüklendi. Recep Tayip Erdoğan Özdemir'e yönelik eleştirilerinde şu ifadeleri kullandı:

"Peki, burada bu skandal olayın başını çeken kim? Kökeni ili söylemeyeceğim, o ilden olanlar şimdi yanımda, karşımda duruyorlar, üzülürler ve onlar da tabii buradan gerekenleri söylüyorlar, kökeni itibariyle buralı. Ama ben ona bir defa Türk diyemem. Niye? Çünkü bu milletin kanının damarlarında olduğu bir insan kalkıp da bu milleti sözde Ermeni soykırımıyla suçlayamaz, bunu yapamaz."

cem.jpg

Tasarının kabulünden sonra Deutsche Welle Türkçe'ye açıklama yapan Cem Özdemir, tasarının kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirmişti.

"Erdoğan'dan Merkel ve Cem Özdemir'e sert sözler" haberi, 05 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan Merkel ve Cem Özdemir'e sert sözler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan Merkel ve Cem Özdemir'e sert sözler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Politika Haberleri