Erdoğan'dan saldırılarla ilgili ilk açıklama

Erdoğan'dan saldırılarla ilgili ilk açıklama

Erdoğan'dan saldırılarla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ ve Bitlis'teki terör saldırılarıyla ilgili olarak,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ ve Bitlis'teki terör saldırılarıyla ilgili olarak, "Son günlerde yaşanan terör olayları vesilesiyle, şu hususu paylaşma istiyorum. Türkiye aynı saiklerle hareket eden terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Son günlerde yaşanan terör olayları vesilesiyle, şu hususu paylaşma istiyorum. Türkiyeaynı saiklerle hareket eden terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır.

15 Temmuz'da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devraldı. PKK tarafından yapılan saldırılarda çok sayıda askerimiz, polisimiz, köy korucumuz ve sivil vatandaşımız şehit oldu yaralandı. Elazığ’da 5 şehidimiz var. 217 kişi de yaralandı.

Milletim şundan emin olsun, şehitlerimizin yaralılarımızın kanları asla yerde kalmadı kalmayacaktır. 15 Temmuz'dan itibaren yapılan operasyonlarda 182 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

'MÜCADELE SATIHTA, HATTA DEĞİL'

Zaman zaman bazı dostlar bize şunu tavsiye ediyor, cepheyi büyütmeyelim. Biz bu mücadeleyi satıhta yapıyoruz belli bir hatta değil. Neresi olursa…
Suriye’nin kuzeyinde YPG saldırıları var şu anda, bize tehdit oluşturuyor. Batı bunu farkında değil.

Türkiye’yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye’de meseleleri oldu bittiye getirmek isteyenlere şunu söylüyoruz: Biz her şeyin farkındayız. Suriye’nin kuzeyi konusunda verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini de takip ediyoruz.

Türkiye terör örgütleriyle mücadele noktasında tecrübeler ve yaşadığı krizler ışığında köklü bir yeniden yapılanma sürecindedir. Bir musibet bin nasihatten evladır. Diyarbakır, Van ve Elazığ saldırılar başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı darbe girişimi İslam dünyası bakımından son imtihan mahiyetindedir. Batılı ülkelerin ikircikli tutumunu tasvip etmesek de anlayabiliyoruz. Burada bir darbe yapılıyor. Demokrasiye karşı yapılıyor. Bu darbe yapıldığı halde bize akıl veriyorlar.

'SİZ İŞİNİZE BAKIN'

Geçmiş olsun dedikten sonra, 'birçok asker, memur görevinden alınıyor, bunu anlamıyoruz endişelerimiz var' şimdi buna ne diyeceksin? Siz işinize bakın diyoruz. Biz işimiz, biliyoruz. Çünkü bunlar şimdiye kadar emir kulu bulmuşlar karşılarında. Biz kula kul olmayacağız.

Bütün bunlar olurken İslam dünyasının birkaç örnek dışında böyle bir tavır içinde olmasını da anlayabilmemiz mümkün değildir. Kimin ne hesap içinde olduğunu biliyoruz. Gün ola harman ola. İslam dünyasındaki toplumların kalplerinin bizimle attığını biliyoruz.

"Erdoğan'dan saldırılarla ilgili ilk açıklama" haberi, 18 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan saldırılarla ilgili ilk açıklama haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan saldırılarla ilgili ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  2. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  3. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  4. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  5. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  6. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  7. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  8. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  9. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  10. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  11. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  12. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  13. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  14. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  15. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  16. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  17. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  18. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  19. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  20. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
Gündem Haberleri