Erdoğan'dan Saray'da 10 Kasım anması: Kahraman bir asker, büyük devlet adamı

Erdoğan'dan Saray'da 10 Kasım anması: Kahraman bir asker, büyük devlet adamı

Erdoğan'dan Saray'da 10 Kasım anması: Kahram... Adli yıl açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, 10 Kasım Atatürk'ü anma törenini Beştepe'deki Kaçak Saray'da yapılacağını duyurmuştu.Beştepe'deki kaçak sarayda 10 Kasım anma töreni için...

Adli yıl açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, 10 Kasım Atatürk'ü anma törenini Beştepe'deki Kaçak Saray'da yapılacağını duyurmuştu.

Beştepe'deki kaçak sarayda 10 Kasım anma töreni için de geniş katılımlı bir tören organize ediliyor. Bu tür toplantıların bundan sonra burada yapılması planlanıyor. Anma için siyasi partilere, rektörlere, askerlere, iş, sanat, spor ve medya dünyasından bir çok isme davetiye gönderildi.

TÜRKEŞ DE KONUŞMACI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in konuşma yapacağı etkinliğin programı şöyle:

unnamed-109.jpg

AKP VE SARAY'IN ATATÜRK SEVGİSİ!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP Genel Merkez binasına ilk kez büyük boy bir Atatürk posteri asılmıştı. Erdoğan'ın 10 Kasım anmasını saraya taşıması da bu adımın bir devamı niteliğinde.  

KILIÇDAROĞLU'NA DAVET GİTMEDİ

10 Kasım'ı Atatürk'ü anma töreni için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dışında  tüm parti liderlerine davet gidecek. Yarınki anma için CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na bir davet gitmediği öğrenildi. 

unnamed-(1)-083.jpg

10 KASIM MESAJINA ATATÜRK'E ÖVGÜ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle; "Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 78. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Uzun yıllar Gazi’yi sahiplendiğini iddia eden bazı kesimler, maalesef, onu kendi marjinal ideolojilerine, günlük siyasetin kısır tartışmalarına alet etmişlerdir. Oysa Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Nitekim Türkiye, son 14 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır. Kahraman milletimiz de, 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal’in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."
 

"Erdoğan'dan Saray'da 10 Kasım anması: Kahraman bir asker, büyük devlet adamı" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan Saray'da 10 Kasım anması: Kahraman bir asker, büyük devlet adamı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan Saray'da 10 Kasım anması: Kahraman bir asker, büyük devlet adamı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  2. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  3. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  4. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  5. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  6. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  7. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  8. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  9. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  10. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  11. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  12. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  13. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  14. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  15. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  16. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  17. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  18. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  19. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  20. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
Politika Haberleri