Erdoğan'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuruldu

Erdoğan'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuruldu

Erdoğan'ın adaylığının iptali için YSK'ya ba... Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Geçerli bir üniversite diploması sunamaması" gerekçesiyle cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. Halkın...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Geçerli bir üniversite diploması sunamaması" gerekçesiyle cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. 

Halkın Kurtuluş Partisi, "24 Haziran 2018 tarihinde birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AKP Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın; YSK’na verdiği öğrenim belgelerinin geçersizliği ortaya çıkan belgelerle kanıtlanmış olduğundan, Anayasa’nın 101 ve 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 6. maddelerinde öngörülen “Seçilme Yeterliği''ne sahip bulunmadığından Cumhurbaşkanlığı adaylığının İPTALİNE karar verilmesi ve hakkında TCK’nın 204. maddesinde öngörülen 'Resmi belgede sahtecilik suçu’ndan suç duyurusunda bulunulması"  talebinde bulunduğunu açıkladı.

HKP'den yapılan o açıklama:

Yusuf Halaçoğlu; “Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekir. Erdoğan’ın mezun oldum dediği Sultanahmet’teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi onun mezun olduğu zaman üç yıllıktı. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu ortaya atılan Diploma sahtedir.'' diyerek, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilme yeterliğine sahip olmadığını iddia etmiş ve “1981 yılında mezuniyet belgesi almışsın, mezuniyet belgende ne resim var, ne gizli damga var, ne soğuk damga var. Dekanın da mührü yok. İmza var, mühür yok. Kazıntı ve silinti yoktur diyor diğerlerinde resim var, soğuk damga var. Seninkinde niye öyle değil? Oraya not düşülmüş, ''elden aldım’ diye. Mezuniyet belgenin sonrasında kurulmuş bir üniversiteden nasıl mezun olabilirsin? Marmara Üniversitesi’nin diplomasını nasıl alırsın diye soruyorum ve İşletme mezunu olarak nitelendiriliyor. Halbuki İşletme ile alakası yok.'' diyerek ısrarla iddialarının arkasında durmuştur.

Halaçoğlu’nun bu iddialarından hemen sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu söylenen ve bir örneğini YSK’ya sunduğumuz renkli bir diploma basına servis edilmişti. Oysa bu diplomada da rektör ve dekan imzaları yoktur. İmzasız diplomanın hiçbir geçerliğinin olamayacağı da son derece açıktır.

Araştırmacı Yazar Ergun Poyraz; R. Tayyip Erdoğan’a ait olan diploma aslını yayınlamıştır. Bunun da örneğini YSK’ya sunduk. Erdoğan tarafından İstanbul 15. Noterliği’nin 13 Nisan 1994 tarih ve 0424 yevmiye numaralı işlemi ile onaylattırılan diploma ise yukarıda belirtilen ve EK-2 olarak dilekçe ekinde sunulan diplomadan farklılıklar arzetmektedir. Çıplak gözle görülen en önemli farklar şunlardır: Birincisinde rektör ve dekan imzaları olmadığı halde noter onaylı ikincisinde bu imzalar bulunmaktadır. Yine birincisinde mühür olmadığı halde ikincisi mühürlüdür. Dahası her iki diplomanın mizanpajı ve yazı karakteri de birbirinden çok farklıdır. Demek ki bu da sahte bir diplomadır.

Fakat her durumda, Recep Tayyip Erdoğan’ın 1981 yılında mezun olduğu okulun üç yıllık olduğu ve Marmara Üniversitesi’nin de 1982 yılında kurulduğu kesindir.

Önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine Tayyip Erdoğan’ın sunduğu diploma fotokopisinin sahte olmasına dayanarak yaptığımız suç duyurusunda ise, kafa karıştıran ve adı geçenin üniversite mezuniyeti konusundaki şaibeleri artıran bir sonuca da Ankara İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ulaşmıştır. Buna göre savcılık KYOK (takipsizlik) kararında, Tayyip Erdoğan’ın İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MEZUNU OLDUĞUNU SÖYLEYEREK KYOK KARARI VERMİŞTİR. Savcılığın bu kararını da YSK’ya sunduk.

Sonuç olarak elde hiçbir zaman aslı ya da geçerli bir sureti olmayan, üzerinde oynandığı belli olan sözde diploma suretleri vardır. Gerçekte ise 4 yıllık bir fakülte diploması yoktur.

Bu nedenlerle Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olamaz. Bu adaylığı iptal edilmeli ve YSK kendisine sunulan çıplak gözle bile tespit edebileceği sahtelik için suç duyurusunda bulunmalıdır.

Bu taleplerle ve gerekçelerle partimiz, tarihi sorumluluğuyla YSK’ya başvurmuştur.

Tarih, gerçekleri ve suçluları er ya da geç ortaya çıkaracaktır. 16.05.2018

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ

GENEL MERKEZİ

HKP'nin YSK'ya sunduğu dilekçe:

dilekce-002.jpg

dilekce2.jpg

dilekce3.jpg

dilekce4.jpg

"Erdoğan'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuruldu" haberi, 23 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuruldu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  2. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  3. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  4. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  5. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  6. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  7. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  8. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  9. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  10. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  11. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  12. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  13. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  14. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  15. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  16. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  17. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  18. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  19. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  20. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
Gündem Haberleri