Erdoğan'ın danışmanının 'Trileçe' ile ne ilgisi var?

Erdoğan'ın danışmanının 'Trileçe' ile ne ilgisi var?

Erdoğan'ın danışmanının 'Trileçe' ile ne ilg... Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, SADAT A.Ş'nin ilginç ticari ilişkilerini ve kurucusu Adnan Tanrıverdi Cumhurbaşkanı başdanışmanı olduktan sonra oluşan yeni yönetim kuruluna dikkat çekti. SADAT'ın ortaklarından biri aynı zamanda...

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, SADAT A.Ş'nin ilginç ticari ilişkilerini ve kurucusu Adnan Tanrıverdi Cumhurbaşkanı başdanışmanı olduktan sonra oluşan yeni yönetim kuruluna dikkat çekti. SADAT'ın ortaklarından biri aynı zamanda treliçe zincirinin de sahibi! Yani bu durumda SADAT, Saray'a sadece öze harp taktikleri değil sütlü tatlılar konusunda da danışmanlık hizmeti verebilecek!

İşte Çiğdem Toker'in yazısında geçen SADAT'la ilgili ilginç detaylar:

Sadat AŞ’de revizyon

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, geçenlerde Saray’a başdanışman olarak atandı malum. Tanrıverdi, kurulduğu 2012’den bu yana Sadat AŞ’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu. 

Daha önce ilgilenenler anımsar; Sadat, gayrinizami harp kursu sattığını; daha önemlisi şirketin sunduğu hizmetlerin Türk mevzuatı çerçevesinde tam karşılığı bulunmadığını kendi internet sitesinden ilan etmiş bir şirket. 

Yönetim ve danışman kadrosunda, ASDER kurucusu eski TSK mensuplarının yanı sıra, öğretim üyeleri, gazeteciler yer alıyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tanrıverdi’yle ilgili tasarrufu, şirketin görev dağılımında değişikliğe yol açmış. Bu değişimlerin izini, Ticaret Sicili gazetesinde görünce paylaşalım istedik. 

26 Ağustos 2016 tarihli kayda göre Sadat yönetimi, 15 Ağustos’ta şu isimlerle toplanıyor: Adnan Tanrıverdi, Mehmet Zelka, Mehmet Naci Efe, Haluk Yıldırım, Ali Kamil Melih Tanrıverdi. 

Yönetim kurulu, bu toplantıda Adnan Tanrıverdi’nin istifasını kabul ediyor. Başkanlığa Ali Kamil Melih Tanrıverdi’yi, başkan yardımcılığına da Prof. Mehmet Zelka’yı getiriyor. Yönetim kurulu üyeleri ise Mehmet Naci Efe, Haluk Yıldırım ve Adnan Tanrıverdi olarak belirleniyor.

Sütlü tatlılar ve özel harp 
Son karardan anlaşılıyor ki, Adnan Tanrıverdi’nin Sadat ile bağı kopmamış. Cumhurbaşkanı başdanışmanı, başkan değilse bile şirkette yönetim kurulu üyesi olarak söz sahibi olmayı sürdürüyor. 

Peki, şirketin yeni yönetim kurulu başkanı Ali Kamil Melih Tanrıverdi ile selefi Tanrıverdi arasında bir akrabalık bağı var mı? 
Bu konuyu bir soru işareti olarak kayda geçirip diğer bir ilgi çekici ayrıntıdan söz edelim: Yeni başkan Ali Kamil Melih Tanrıverdi’nin adı “Trileçe Dünyası'' diye bir şirkette de geçiyor. 

Trileçe özellikle son iki yıldır ülkemizde de popülaritesi artan sütlü, hafif bir tatlı malum. Eğer iki şirketin patronu aynı Ali Kamil Melih Tanrıverdi’yse, özel harp teknikleri ile sütlü tatlılar arasındaki bağlantıya hep birlikte kafa yorabiliriz. Ya da hiç kafa yormayız, “sermaye böyle bir şey'' der geçeriz. Tercih sizin.

Ekol Grup Güvenlik 
Diğer yandan, Sadat Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Mehmet Naci Efe’nin, Sadat dışında, Ekol Grup Güvenlik adlı şirketin yönetim kurulu başkanı olduğunu not düşelim. Şirketi tanıtan videolarda, Efe’nin akademisyen ve SAT komandosu olduğu, özel birliklerde görev yaptığı bilgileri aktarılıyor. 2 milyon TL sermayeli özel güvenlik şirketinin portföyünde Bakırköy Adliyesi, Üsküdar Üniversitesi gibi kurumlar var. Dr. Efe şirketin internet sitesinde profesyonel orduyla ilgili bir de makale paylaşmış. 

Saray’da başdanışmanlık, gayrinizami harp, sütlü tatlı, özel güvenlik derken, Erdoğan’ın bir tasarrufunun, domino taşı misali yaptığı değişimleri izlemenin öğretici olduğunu teslim edelim.

"Erdoğan'ın danışmanının 'Trileçe' ile ne ilgisi var?" haberi, 31 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın danışmanının 'Trileçe' ile ne ilgisi var? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın danışmanının 'Trileçe' ile ne ilgisi var? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  2. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  3. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  4. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  5. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  6. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  7. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  8. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  9. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  10. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  11. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  12. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  13. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  14. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  15. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  16. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  17. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  18. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  19. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  20. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
Gündem Haberleri