Erdoğan'ın 'konuşturmayın' talimatı verdiği belediye başkanından açıklama: Dikkate almıyorum

Erdoğan'ın 'konuşturmayın' talimatı verdiği belediye başkanından açıklama: Dikkate almıyorum

Erdoğan'ın 'konuşturmayın' talimatı verdiği ... AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, belediye meclisinde AKP'li üyeyle yaşadığı tartışma nedeniyle “18 Mart törenlerinde konuşturmayın'' talimatı verdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Zaten 'konuşturmayın'...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, belediye meclisinde AKP'li üyeyle yaşadığı tartışma nedeniyle “18 Mart törenlerinde konuşturmayın'' talimatı verdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Zaten 'konuşturmayın' dedikleri yerde kendi törenlerini yapıyorlar. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, CHP'nin delege seçimlerini gündeme getirmişti. Gökhan da bunun bir siyasi partinin iç meselesi olduğunu, konunun tartışılacağı platfarmun belediye meclisi olmadığını belirtmişti. Bu sırada arka sıralardaki bir AKP'li meclis üyesinin de müdahil olması üzerine mikrofonu kapattırmıştı. AKP'nin konuyu tırmandarmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Çanakkale Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı, belediye meclis üyesinin konuşmasına engel oldu. Ben şimdi talimatı verdim. O belediye başkanını Çanakkale törenlerinde konuşturmayın'' açıklaması yaptı.

ONLARIN TÖRENİ...
Erdoğan'ın talimatlarını Cumhuriyet'e değerlendiren Gökhan, Cumhurbaşkanı'nın “ayrı'' ve “ayrıştırıcı'' bir anlayışta olduğunu vurgulayarak, “Bir belediye meclisi toplantısında bir siyasi partinin içini konuşturmamak suçsa, 'konuşturmayacağım' diyeceğine soruşturma açtırsın. Bir cumhurbaşkanının talimatıyla tören adapları değişmez. Ama katılmasın diyorsa katılmayız da. Zaten onlar kendi törenlerini yapıyorlar. Orada Çanakkale halkı da yok. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor'' diye konuştu.

ZIRHIN ARKASINDA
Belediye meclisinde yaşanan olayın ardından AKP'lilerin farklı bir algı yaratmaya çalıştığını belirten Gökhan, “Aslında belediye meclisinin adabını koruduğum için bana teşekkür etmesi lazım. Olayın ardından kötü bir algı yarattılar. Benim orada 'konuşma otur' dediğim kişi arka sıralardaki bir AKP'li. Başkanvekiline söylemediğim açık. Bunlar görüntülerde görülüyor. Ama buradan da o algıya devam ediyor herhalde. Törene katılmamı istemiyorsa teşekkür ederim. Cumhurbaşkanı olmasa başka türlü konuşacağım. Ama o zırhın arkasındayken bir şey yapamıyoruz. Sadece AKP genel başkanı olsa, farklı şeyler söylemek mümkün. Sonuçta ben Çanakkale halkının ne dediğine bakarım. Benim temsil ettiğim halk ne diyor ona bakarım'' dedi.

"Erdoğan'ın 'konuşturmayın' talimatı verdiği belediye başkanından açıklama: Dikkate almıyorum" haberi, 13 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın 'konuşturmayın' talimatı verdiği belediye başkanından açıklama: Dikkate almıyorum haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın 'konuşturmayın' talimatı verdiği belediye başkanından açıklama: Dikkate almıyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  2. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  3. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  4. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  5. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  6. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  7. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  8. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  9. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  10. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  11. 15:12 Skandal! 18 Puan Silindi, Kulüp Küme Düştü!
  12. 15:12 Galatasaray'da Ziyech Gerçeği: Sözleşmenin Gizli Maddesi ve Gelecek Sezon Maaşı!
  13. 15:12 Beşiktaş'ta Bomba Ayrılık!
  14. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  15. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  16. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  17. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  18. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  19. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  20. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
Gündem Haberleri