Erdoğan'ın mitingine katılmayan muhtarın yerine kayyum atandı!

Erdoğan'ın mitingine katılmayan muhtarın yerine kayyum atandı!

Erdoğan'ın mitingine katılmayan muhtarın yer... Manisa’da Erdoğan’ın 24 Şubat’ta düzenlediği toplu açılış ve referandum mitingine katılmayan muhtar görevden alındı. sendika.org'un haberine göre, düzenlenen mitinge çevre il ve ilçelerden bir çok kişi otobüslerle getirilirken,...

Manisa’da Erdoğan’ın 24 Şubat’ta düzenlediği toplu açılış ve referandum mitingine katılmayan muhtar görevden alındı. sendika.org'un haberine göre, düzenlenen mitinge çevre il ve ilçelerden bir çok kişi otobüslerle getirilirken, Salihli ilçesi Gaffar Okkan Mahallesi Muhtarı Kamuran Kocaman’ın, mitinge katılmadığı için görevden alındığı ortaya çıktı.

Mitinge gitmediği için aynı gün ilçe Kaymakamlığı’na çağırılan Kocaman’a görevden alındığının tebliğ edildiği ve gerekçe olarak hakkında ertelenen bir cezanın gösterildiği belirtildi. Kocaman’ın yerine ise başka bir muhtar atandı.

MİTİNGE GİTMEYİNCE KAYMAKAM ARADI

Gündem News’e konuşan Kocaman, 24 Şubat günü Erdoğan’ın Manisa’da düzenlediği mitinge gitmemesi üzerine ilçe kaymakamının kendisini aradığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanı Manisa’ya gelmiş. Beni de aradılar işim olduğu için toplantıya gidemedim. Kaymakam aradı. ''Sen mahallede misin bir yere gitmedin mi?’ diyerek toplantıya gidip gitmediğimi sordu. Gitmediğimi işimin olduğunu söyledim. Bana ''Öğleden sonra gel görüşelim seninle’ dedi. Öğleden sonra gittiğimde ise bana görevden alındığımı söyledi'' dedi.

2010 YILINDAKİ SUÇU ÖNÜNE ÇIKARDILAR

Görevden alınmasının gerekçesinin ne olduğunu tam olarak bilmediğini söyleyen Kocaman, kendisine gerekçe olarak hakkında daha önce ertelenen bir cezanın öne sürüldüğünü belirtti. Kocaman, “Gerekçe olarak ben 2009 yılında İzmir’de bir ehliyet almıştım, sürücü belgesi. Bu kursun sertifikası yokmuş. 2010 yılında bu ehliyet sahtedir diye bizden geri aldılar. 2014 yılında seçime girdim. 2015 yılında ehliyet için 2 yıl 1 ay gibi bir hapis cezası alacağıma dair karar geldi. Cezalar ertelendi. Ehliyet gerekçe değil. Benim gibi binlerce insan var. Kursun yaptığı sahtekarlığı bize mal etmeleri de iyi bir şey değil. Toplantıya gitmediğim için görevden alındığımı düşünüyorum başka ne olabilir ki?'' diye kaydetti.

Kendisinin işçi olduğunu ve çalıştığını belirten Kocaman son olarak “Nasıl gideyim toplantıya, gidemedim işçi bir insanım. Çalışıyorum, muhtarlık maaşı ile nasıl geçineyim?'' dedi.

MUHTARLAR DERNEĞİ: GEREKÇE İLE İLGİLİ BİLGİMİZ YOK

Salihli Muhtarlar Derneği yetkilileri ise Kocaman’ın hangi gerekçe ile görevden alındığını bilmediklerini söyledi. Görevden alınma durumunu çevreden duyduklarını ve Kocaman’ın yerine başka bir muhtar atandığını belirten yetkililer, “Açığa alınma durumundan bilgimiz var ancak ne gerekçeyle açığa alındığını bilmiyoruz. Yerine başka bir muhtar atandı. Kendisi gelip söylemedi. Biz yalnızca açığa alındığını duyduk. Haziran’da seçim var orada. Yasalarımız öyle gerektiriyor. Haziran’ın ilk haftasında seçim olur'' dedi.

SARAY'A GİTMEYEN MUHTARA DA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Öte yandan Ocak ayında da Erdoğan tarafından gelenekselleştirilen muhtarlar buluşmasına katılmayı reddeden Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki Çarşı Mahallesi’nin muhtarı Gökhan Bahadır hakkında da “cumhurbaşkanına hakaret'' iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

"Erdoğan'ın mitingine katılmayan muhtarın yerine kayyum atandı!" haberi, 26 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın mitingine katılmayan muhtarın yerine kayyum atandı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın mitingine katılmayan muhtarın yerine kayyum atandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  2. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  3. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  4. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  5. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  6. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  7. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  8. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  9. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  10. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  11. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  12. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  13. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  14. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  15. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  16. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  17. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  18. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  19. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  20. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
Gündem Haberleri