Erdoğan'ın prim şovu yalan oldu, 3. Köprü'de işçiler eyleme başladı

Erdoğan'ın prim şovu yalan oldu, 3. Köprü'de işçiler eyleme başladı

Erdoğan'ın prim şovu yalan oldu, 3. Köprü'de... Son tabliyenin geçtiğimiz günlerde yerleştirildiği 3. köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde işçiler primlerinin ödenmediği gerekçesiyle eylem başlattı.Erdoğan ve Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılan Yavuz...

Son tabliyenin geçtiğimiz günlerde yerleştirildiği 3. köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde işçiler primlerinin ödenmediği gerekçesiyle eylem başlattı.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde işçiler primleri ödenmediği için eylem yaptı.

KİM SÖZ VERDİYESE ONDAN ALIN

İçtaş-Astaldi Ortak Girişim Grubu’nun yaptığı 3. Köprü’nün 6 Mart günü gerçekleştirilen son tabiyesinin yerleştirme töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilere 3 bin TL ikramiye sözü vererek şirket yöneticilerinden söz aldı. Ancak işverenle yapılan tüm görüşmelere rağmen verilen ikramiye sözü yerine getirilmedi. Bunun üzerine işçiler, 3. Köprü üzerinde yürüyerek oturma eylemi yaptı.

Kendilernine verilen sözün yerine getirilmemesine tepki gösteren işçiler, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye sözü verdi ve yüklenici firmada buna evet dedi. İkramiye için görüşmeye gittiğimiz firma yetkilisi İbrahim bey ''Size kim söz verdiyse parayı o versin’diye bizi kovdu. İşleri biten ve ayrılan bir çok arkadaş bu parayı alamadı. Her halde herkes gittikten sonra geriye kalan 20-30 kişiye bu parayı dağıtacaklar. İnsanlarla dalga geçer gibi davranıyorlar. Halkı da böyle kandırıyorlar'' dedi.

İşçiler, ikramiyenin hesaba yatıralana kadar çalıymayacaklarını ve oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesi için yapılan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  yüklenici firma patronu arasında ikramiye pazarlığı yapılmış ve bunun sonucunda işçilere 3 bin liralık ikramiye sözü verilmişti.

TEŞERON FİRMA MAAŞLARI ÖDEMİYOR
ABC'nin ulaştığı bilgilere göre, 3. Köprü inşaatındfa çalışan teşaeron işçiler de bir süredir maaşlarını alamıyor. Köprü inşaatında çalışan işçiler daha önce de maaşlarını alamdıkları için defalarca eylem yapmışlardı. Erdoğan ise açılışta işçilerin hak ettikleri maaşlarının ödenmemesi konusunda bir açıklama yapmaktan kaçınmış ancak kameralar karşısında müteahhit ile prim pazarlığı şovu yapmıştı.

Yaşanan gerginlik nedeniyle jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı. İşçiler yol kenarında yeşil alanda beklemeye başladı. İşbaşı yapmayan işçiler için olay yerine TOMA getirildi. Bu arada aralarındaki seçilen temsilciler, görüşmek üzere şantiyenin yönetim binasına gitti.  Basın mensuplarına açıklama yapan işçilerden Hacı Beldağlı, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile köprü açılışına geldiği zaman birebir konuşanlardan biri de benim. Cumhurbaşkanımız, ''Yüklenici firmaya ’bu işin adını koyalım. Herkese üçer bin lira’ demişti. Biz, köprü bitmeden işten çıkartılanlar dediğimizde ise, ’İşten çıkartılanlara hemen, işten çıkmayanlara da Ramazan’dan önce ödenecek. Sözüm söz mü, söz. Bu da senin sadakan olsun demiş’ idi. (İbrahim Çeçen’e) Verilen sözün hiçbiri yerine getirilmedi. İşten çıkan arkadaşlarımız köpek muamelesi gördü. Bir de üstelik dışarıya atmak için koruma çağırıyorlar. Sanki biz burada sadaka topluyoruz. Bize söz verilen hakkımızı istiyoruz" dedi.

Başka bir işçi ise,  "Buradaki iş bitmek üzere. Hergün yaklaşık 10 kişiye çıkış veriliyor. İşten çıkanlardan bir tanesi de benim kardeşim. Dün çıkışı verildi ama  ikramiyesi verilmiyor. İş bitmek üzere, İnsanları oyalıyorlar. Cumhurbaşkanımızın yanında İCA’nın sahibi İbrahim Çeçen, "Hepinize eşit şekilde. üçer bin lira ikramiye vereceğiz, dedi." şeklinde konuştu.

AYLIK 68 TL ÖDERİZ DENİYOR

Diğer bazı işçiler de  "Şimdi yetkililer, 3 bin TL’yi toplam çalışma süresi 36’ya böleriz. Aylık 83 TL tutar. Çalışılan aylara göre ödeme yaparız, diyorlar. Burada yaklaşık 1.500 kişi çalışıyor. Söz verildiğinden beri 700 kişiye çıkış verildi. Çıkan 700 kişiden hiç kimseye 3 bin TL para ödenmedi" dediler.

BATMOBİL PR'INI YAPAN MEDYA İŞÇİ EYLEMİNİ GÖRMEDİ
Maaşlarını ve primlerini alamayan için işçilerin eylem yaptığı 3. köprüde Batman’in dünyaca ünlü süper otomobili Batmobile, Türk Hava Yolları için gerçekleştirilen bir reklam filminin çekimleri sırasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçtiği haberine yer veren 'medya' ise işçilerin eylemini 'görmemeyi' tercih etti. 

1012131114407.jpgem-17m8--640x360.jpg

k-004.jpgkopru-001.jpg

"Erdoğan'ın prim şovu yalan oldu, 3. Köprü'de işçiler eyleme başladı" haberi, 19 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın prim şovu yalan oldu, 3. Köprü'de işçiler eyleme başladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın prim şovu yalan oldu, 3. Köprü'de işçiler eyleme başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri