Ergenekon mağduru Teğmen Çelebi ABC'ye anlattı; Darbeyi Silivri'de yargılananlar önledi!

Ergenekon mağduru Teğmen Çelebi ABC'ye anlattı; Darbeyi Silivri'de yargılananlar önledi!

Ergenekon mağduru Teğmen Çelebi ABC'ye anlat... Orhan ŞAHİN-ABC GAZETESİCemaat kumpaslarının hedefindeki Teğmen Mehmet Ali Çelebi, 15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. KUMPAS...

Orhan ŞAHİN-ABC GAZETESİ
Cemaat kumpaslarının hedefindeki Teğmen Mehmet Ali Çelebi, 15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. 

KUMPAS MAĞDURLARI ORDUYA DÖNSÜN!

ABC'ye konuşan Çelebi, TSK'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında ordudan tasfiye edilen subayların TSK'ya geri dönmeleri sağlanmalı önerisinde bulundu. 
Çelebi 15 Temmuz darbe girişiminin Balyoz ve Ergenekon kumpaslarında yargılanan subaylar tarafından engellendiğini de belirterek, "Demokrasiyi sahiplenenler Silivri'de yargılananlar oldu. O gün görüyorsunuz, silahlarını alıp darbecilerle çatışan bir sürü komutan var. O gece ilk tepkileri verenler biz olduk. Öyle bekle gör politikası izlemedik" dedi. 
'ORDUDA BAŞKA CEMAATLER DE VAR'
Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi olan Çelebi, iktidarın şu an ciddi bir demokrasi sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirterek bundan sonra köklü bir eğitim reformu gerektiğini belirtti. 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Fethullahçıların dışında başka cemaatlerin de olduğunun altını çizen Çelebi, "Tamam Fethullahçı unsurlar temizleniyor şu an ama başka cemaatlerin unsurları da var. Bunlara dokunulacak mı? Yani bir reform yapılacaksa ilkeler ışığında yapılmalı. Hükümet kendisine yakın diye diğer cemaatlere dokunmazsa ilerde başka şiddetler doğacaktır" diye konuştu. 

'GÖSTERE GÖSTERE GELDİ'
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde acil çözülmesi gereken problemlerin olduğunu vurgulayan Çelebi,  "Şu an acil alınması gereken tedbirler TSK'nın bekaa sorununu engellemeye dönük olmalı. Özellikle Güneydoğu'da ve denizlerde sıkıntılar yaşanıyor şu an, pilot açığımız da mevcut. Bunla ilgili mevcut personel yeterli olmuyorsa, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında tasfiye edilen personel bir an evvel geri dönebilmeli. Bir yasa ile bir günde halledilebilecek bir iş. O dönem tasfiye edilen çok tecrübeli amirallerimiz var. Özellikle denizde sıkıntı yaşadığımı düşünüyorum. Bir yasa ile tekrar geri dönmelerinin önü açılmalı. Son dönemde 3 bin civarı Harbiyeli atılı son dönemde, bu Fethullahçı unsurlar tarafından. Bunlar biliniyordu, biz de söyledik. İki ay önce 'Orduyu kullanıp hamle yapabilirler' demiştim. Yani göstere göstere geldi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

UZUN VADEDE EĞİTİM REFORMU!
Önümüzdeki günlerde yaşanma ihtimali olan darbe girişimleri ile ilgili çok acil önlemlerin dışında uzun vadeli önlemlerin de alınması gerektiğini söyleyen Çelebi, silahlı kuvvetlerin kaynağının toplum olduğunu ifade etti ve çok ciddi toplumsal reformların gerektiğini düşündüğünü belirtti. 
İmam hatiplerden orduya subay devşirilmesi görüşüne ilişkin de "Yapılacak en komik şey bu olur" diyen Çelebi, "Ben şimdi tutup her tarafı askeri liselerle donatalım desem herkes kızar bana, ama başka bir sorun var ortada ülkenin her tarafı imam hatiplerle donatılıyor" sözleriyle çağdaş ve bilimsel eğitimin orduda ve ülkenin tamamında tekrar egemen olması gerektiğini vurguladı.   
'ŞAŞIRMADIM'
Darbe girişimine de şaşırmadığını belirten Çelebi, "Çok şaşırmadım, bunlar zamanında Silivri'de hukuku bombalıyordu, şimdi de halkı bombaladılar" dedi.
 

"Ergenekon mağduru Teğmen Çelebi ABC'ye anlattı; Darbeyi Silivri'de yargılananlar önledi!" haberi, 26 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ergenekon mağduru Teğmen Çelebi ABC'ye anlattı; Darbeyi Silivri'de yargılananlar önledi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ergenekon mağduru Teğmen Çelebi ABC'ye anlattı; Darbeyi Silivri'de yargılananlar önledi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri