Esad: Amerika'nın emriyle savaşan Kürtler vatan haini

Esad: Amerika'nın emriyle savaşan Kürtler vatan haini

Esad: Amerika'nın emriyle savaşan Kürtler va... Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ile Hmeymim Üssü'nde bir araya geldi. Esad açıklamalarını Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ile Hmeymim Üssü'nde buluştuktan sonra yaptı.Başarısızlığa...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ile Hmeymim Üssü'nde bir araya geldi. Esad açıklamalarını Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ile Hmeymim Üssü'nde buluştuktan sonra yaptı.

Başarısızlığa uğrayan son tur Cenevre görüşmelerinde Suriye hükümetine yönelik suçlamaları 'geçersiz' olarak değerlendirdiklerini ifade eden Esad, "Çıkarları için çalışan grupları suçlayamazlar. Bizim için bu suçlamalar hiçbir anlam taşımıyor. Onlar geçersiz" ifadelerini kullandı.

Son tur Cenevre müzakerelerinde muhalifler Esad'ın istifası konusunda ısrar etmiş, Şam ise bu talebi kabul etmemişti.

'SURİYE ULUSAL KONGRESİ'NİN FARKLI OLMASINI UMUYORUZ'

Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin 'temsil ve katılımcı' bağlamında Cenevre'den farklı olmasını umduklarını söyleyen Esad, kongre için başlıkları kararlaştırdıklarını, kongrede her konunun tartışılabileceğini ancak yeni anayasa ve seçimlerin öncelik olduğunu vurguladı.

Esad "Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin ana ajandası net olarak çizildi. Ana tartışma konuları anayasa ve seçimler" dedi.

Şam'ın bu konferansın temsil kalitesi bakımından Cenevre'den farklı olmasını umduğunu söyleyen Esad "Şimdi 3 konferansımız var. Cenevre, Astana ve Soçi. Rus dostlarımız ile birlikte çalıştığımız Soçi'deki kongre Cenevre'dekinden katılımcıların kalitesi ve katılacak gruplar açısından çok farklı. Diğer taraftan Cenevre'de müzakerelerde bulunduğumuz gruplar bildiğiniz gibi Suriye halkının görüşlerini yansıtmıyor. Hatta bazı durumlarda kendi fikirlerini bile yansıtmadıklarını söyleyebilirsiniz. Hepsini genellemiyorum fakat ana sorunlardan biri de bu" dedi.

'BM'NİN OYNAYACAĞI ROL SURİYE'NİN EGEMENLİĞİNE SAYGI GÖSTERMELİ'

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki uzlaştırma rolünü hoşnutlukla karşıladıklarını anlatan Esad ancak BM'nin bu rolünü bundan sonra da hoş karşılamaları için uluslararası kuruluşun Suriye'nin egemenliğine saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Esad "Eğer BM temsilcileri buraya seçimlerde bir rol oynama amacıyla gelecekse bu rol BM sözleşmeleri temelinde olmalı. Ki bu Suriye'nin egemenliğine ve Suriye halkının kendi kaderini tayin hakkına saygı temelindedir. Bu nedenle BM'nin herhangi bir rolü bizim için sorun değil. Hatta BM'nin herhangi rolünü tek bir şartla hoş görebileceğimizi söyleyebiliriz. Bu rol Suriye'nin egemenliğine saygı göstermeli. Bunun dışında kalan her şey reddedilecek" diye konuştu.

'HALA SAVAŞ DURUMUNDAYIZ'

Esad, Suriye'de savaşın sona erdiğini söylemenin gerçekçi olmadığını ancak savaşın büyük kısmının üstesinden IŞİD'in yok edilmesi ile gelindiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı "Savaşın sona erdiğini söylemek gerçekçi değil. Hala savaş durumundayız. Tabii ki IŞİD'in tamamen olmasa bile Suriye'deki ana merkezlerini ezerek yok edilmesi bu savaşın önemli kısmının üstesinden geldiğimiz anlamına geliyor. Bu önemli bir adım ve büyük bir zafer" ifadelerine yer verdi.

'BU TERÖRİZMİN BAŞINDA EL NUSRA VAR'

Batı ülkelerini Suriye'deki teröristleri desteklemekle suçlayan Esad ana sorunlardan birinin de Fetih El Şam (eski adıyla Nusra Cephesi) olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı " Herkesin dikkatinin sadece IŞİD'e odaklanmasının, Suriye'de hala Batı destekli terörizmin varolduğu gerçeğinden dikkati uzaklaştırma girişimi olduğunu anlamalıyız. Bu terörizmin başında El Nusra var. Terörizm sadece IŞİD'le sınırlı değil. IŞİD bu terörün sadece parçası. Ve hala IŞİD, El Nusra ve diğer adlardaki örgütler gibi terör grupları varsa bu bizim hala savaşta olduğumuz anlamına gelir. Terör örgütünün adı ne olursa olsun son terörist yok edilince savaş bitecek. Ancak o zaman zaferden bahsedebiliriz" dedi.

'BU BAHSEDİLEN KÜRTLER SADECE KÜRT DEĞİL'

Esad ülkenin doğusundaki ABD destekli güçleri (YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri) ise 'vatan hainleri' diye niteledi.

Esad " Bu bahsedilen 'Kürtler' sadece Kürt değil. Yabancı bir ülke için çalışan herkes, ki bunların çoğu ABD yönetimi altında, vatan hainidir" ifadelerini kullandı.

"Esad: Amerika'nın emriyle savaşan Kürtler vatan haini" haberi, 18 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Esad: Amerika'nın emriyle savaşan Kürtler vatan haini haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Esad: Amerika'nın emriyle savaşan Kürtler vatan haini 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Dünya Haberleri