Eski AKP'li vekile FETÖ tedbiri şoku

Eski AKP'li vekile FETÖ tedbiri şoku

Eski AKP'li vekile FETÖ tedbiri şoku Eski AKP milletvekili FETÖ Çatı davasının tutuklu sanığı İlhan İşbilen'in, eşi Nebahat Evyap İşbilen, özel bir bankadan 5 milyon 876 bin 664 TL çekmek isteyince, yaşlılık aylığı dışında tüm hesaplarına ve sahibi olduğu...

Eski AKP milletvekili FETÖ Çatı davasının tutuklu sanığı İlhan İşbilen'in, eşi Nebahat Evyap İşbilen, özel bir bankadan 5 milyon 876 bin 664 TL çekmek isteyince, yaşlılık aylığı dışında tüm hesaplarına ve sahibi olduğu şirketlerdeki hisselerine tedbiren el konulduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca İşbilen hakkında açılan soruşturma da, yer yönünden yetkisizlik kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, İlhan İşbilen'in eşi Nebahat Evyap İşbilen, özel bir bankanın Etiler şubesinde bulunan hesabındaki 5 milyon 876 bin 664 TL'yi çekmek istedi.

Paranın yüklü miktarda olması nedeniyle MASAK bu durumu savcılığa bildirdi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak, İşbilen'in hesaplarına tedbir konulması talebiyle Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. 

Mahkemenin, geçtiğimiz mayıs ayında aldığı kararda, İşbilen'in hesabında bulunan nakit parayı çekmeye çalıştığı belirtilerek, “Nakit bakiyeyi çekmek istemesi sebebiyle gerçekleştirilen işlemlerin 5549 sayılı suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında kanunun, işlemlerin ertelenmesi başlıklı 19A maddesi uyarınca 30 gün süre ile ertelendiği, şüphelinin işlemlerinin mal varlığı değerlerini kaçırmaya yönelik işlemler kapsamında olabileceği değerlendirildiği gerekçesiyle yapılan ihbar üzerine söz konusu şüphelinin belirtilen hesabının bulunduğu ve tüm bankalardaki hesaplarına 'almış olduğu yaşlılık aylığı hariç' olmak üzere, tapuda kayıtlı tüm taşınmazlarına ve ortağı ve sahibi olduğu şirketlerdeki hisselerine tapuda kayıtlı tüm taşınmazlarına ve ortağı ve sahibi olduğu şirketlerdeki hisselerine tedbiren el konulmasına karar verildiö denildi.

İŞBİLEN HAKKINDA 'TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ' SUÇLAMASIYLA SORUŞTURMA AÇILDI

Banka hesaplarına ve mal varlığına tedbiren el konulan Nebahat Evyap İşbilen hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'silahlı terör örgütü üye olma' suçundan soruşturma başlattı. Ancak savcılık soruşturma dosyasını, yetkesizlik kararı vererek Mayıs ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Yetkisizlik kararında, İşbilen'in, 5 Milyon 876 bin 664 TL bakiye nakit çekmek istemesi sebebiyle hesabına Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tedbir konulduğu ve hakkında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin adli kontrol kararı verdiği belirtilerek, “Ancak şüpheli şahısın yurt içi ikamet adresinin ve suç yerinin İstanbul Adli Yargı sınırları içerisinde kaldığı, şüphelinin fiili olarak yaşadığı yerin de İstanbul olduğu dosyanın yapılan incelenmesinde anlaşılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığımızın yer itibariyle yetkisizliğine karar verildi.ö denildi.

"Eski AKP'li vekile FETÖ tedbiri şoku" haberi, 28 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski AKP'li vekile FETÖ tedbiri şoku haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski AKP'li vekile FETÖ tedbiri şoku 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Gündem Haberleri