Eski çalışanlarından açıklama: Tehdit ediliyoruz

Eski çalışanlarından açıklama: Tehdit ediliyoruz

Eski çalışanlarından açıklama: Tehdit ediliy... Rusya merkezli yayın yapan Sputnik’in Türkçe ve Kürtçe servisleri ile Rusya’nın Sesi Radyosu’nun (RS FM) eski çalışanları ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), “Sputnik’in Türkiye gerçeğini ifşa ediyoruz'' başlığıyla...

Rusya merkezli yayın yapan Sputnik’in Türkçe ve Kürtçe servisleri ile Rusya’nın Sesi Radyosu’nun (RS FM) eski çalışanları ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), “Sputnik’in Türkiye gerçeğini ifşa ediyoruz'' başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Sputnik Türkiye ve Sputnik Kürdistan’ın 15 eski çalışanı, Sputnik’in Türkiye ofisinde yaşanan durumları şöyle sıraladı:

Sputnik Türkiye yönetimi, uluslararası bir basın kurumuna yakışmayan yöntemlerle bazı çalışanlara sistematik mobbing uygulamıştır.

Sputnik Türkiye, yönetim deneyimsizlikleri nedeniyle net bir yayın politikası belirleyememiş, bu belirsizlik nedeniyle de çalışma koşullarını hayli zorlaştırmıştır.

Sputnik Türkiye Ofisi, yöneticilerin açık ofis düzeninde çalışanları aşağıladığı, yaptıkları işleri kendince küçümsediği, dalga geçtiği, iş akışının keyfi tutumlarla yürütüldüğü bir kuruluşa dönüşmüştür.

Sputnik Türkiye, çalışanları arasında ayrım yaparak çalışma ortamında aleni bir çifte standart yürütmektedir.

Sputnik Türkiye, ofis içinde bu haksızlıklara ses çıkartmaya kalkışan arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyip çözüm yoluna gitmek yerine onları tehdit etmeyi tercih etmektedir.

Sputnik Türkiye, gazetecilik etik ve edebine aykırı olarak, kişisel çatışmaların ön plana çıktığı bir atmosferde, gazetecilik yapmaya çalışan çalışanlarının emeğini sömürmektedir.

Sputnik Türkiye, kıdem, bilgi ve yeterlilik gözetilmeksizin kişilerin yönetime getirildiği, ahbaplık ve akrabalık ilişkilerinin birer basamağa dönüştüğü bir kurum hâline gelmiştir.

Sputnik Türkiye, özellikle kadın gazetecilerin aşağılandığı, cinsiyetçi yorumların hakarete vardığı bir kurumdur.

Sputnik Türkiye, bir basın kuruluşunun vazgeçilmezi olan tartışma kültürüne kesinlikle izin vermeyen bir yapıya dönüşmüştür.

''Bir arkadaşımız yaşadıklarının etkisiyle yüz felci geçirdi’ 'BİR ARKADAŞ'

Gazetecilik yapamaz hale getirildiklerini dile getiren eski çalışanlar, açıklamalarında şunlara yer verdi:

"Arkadaşlarımız haksız şekilde işten atılmaları ve uğradıkları mobbing/karşılaştıkları tehditler nedeniyle konuyu yargıya taşıdı. Bahse konu davalarda çalışan lehine çıkan kararlara rağmen, Sputnik Türkiye ve Sputnik Kürdistan yönetimi gereğini yapmayarak kuruma geri dönen isimleri yine istifaya zorlamak için çeşitli yollara başvurdu. Bunlar, bir gazetecinin küfürlü ifadelerle tehdit edilmesine, başka bir kadın çalışanın ''erkek olsaydın ağzını burnunu kırardım şerefsiz’ cümlesiyle sindirilmeye çalışılmasına kadar vardı. Bir arkadaşımız ise yaşadıklarının etkisiyle yüz felci geçirdi ve uzun süre tedavi gördü."

GAZETECİLERE ÇAĞRI

Sputnik’in Türkiye Ofisi’ndeki keyfi uygulamaların sona erdirilmesini isteyen eski çalışanlar, açıklamayı şöyle sonlandırdı:

"Mesleğini yapmaya çalışan birçok kıymetli meslektaşımız bir başka baskıcı tutumun zorbalığı altında tutsakken, Sputnik Türkiye ve benzeri baskıcı tutumu benimseyen basın kuruluşları, basın camiasını bir açık hava hapishanesine dönüştürmüştür. Bu baskıcı, insanlığa, emeğe ve meslek etiğine yakışmayan tutumlara bir son vermek adına tüm meslektaşlarımızı birlik olmaya, dayanışmaya davet ediyoruz."

"Eski çalışanlarından açıklama: Tehdit ediliyoruz" haberi, 17 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Eski çalışanlarından açıklama: Tehdit ediliyoruz haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski çalışanlarından açıklama: Tehdit ediliyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  2. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  3. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  4. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  5. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  6. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  7. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  8. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  9. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  10. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  11. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  12. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  13. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  14. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  15. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  16. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  17. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  18. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  19. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  20. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
Otomotiv Haberleri