Eski Zaman muhabiri ilk maklubesini Cemil Barlas'ın evinde yemiş!

Eski Zaman muhabiri ilk maklubesini Cemil Barlas'ın evinde yemiş!

Eski Zaman muhabiri ilk maklubesini Cemil Ba... Fethullahçı çetenin medya yapılanmasına yönelik soruşturma sonucunda açılan, aralarında gazeteci Murat Aksoy ve müzisyen Atilla Taş’ın da bulunduğu 29 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.İstanbul 25’inci Ağır...

Fethullahçı çetenin medya yapılanmasına yönelik soruşturma sonucunda açılan, aralarında gazeteci Murat Aksoy ve müzisyen Atilla Taş’ın da bulunduğu 29 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya 19’u tutuklu beşi tutuksuz 24 sanık katıldı. Bir sanık da duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlandı. Mahkeme Başkanı, sanıkların dijital materyallerin incelenmesi sonucu hazırlanan raporun dava dosyasına geldiğini, ilgili sanıklara da tebliğ edildiğini söyledi.

'CEMİL BARLAS'IN EVİNDE MAKLUBE YEDİK'
Rapora karşı söz alan kapatılan Zaman gazetesinin eski muhabiri tutuklu sanık Büşra Erdal, herhangi bir delile dayalı olarak tutuklu olmadığını savundu. Raporu hazırlayan bilirkişinin abi ve abla tanımlarını da araştırdığını söyleyen Erdal, şunları anlattı:

“Sadece bir kişi bana abla dedi o da haber müdürüm. Muhabirlere de abi derdi. Ben 2010-2011 yıllarında gazeteye hiç gitmedim. Onu en iyi Ali abi bilir. Ali abi dediğim de Ali Akkuş.''

Bir kişiyle bir-bir buçuk ay çıktığını, bu kişinin kendisini maklube yemeye çağırdığını anlatan Büşra Erdal, maklube yemeye gittikleri yerin de Cemil Barlas’ın evi olduğunu savundu.

'PENSILVANYA'YA İKİ KEZ GİTTİM'
Büşra Erdal, Pensilvanya’ya 2011 ve 2013 yıllarında iki kez gittiğini belirterek, şöyle dedi:

“Ben tatil için New york’a gidecektim. Havalimanında check-in sırasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan tanıdıklarımla karşılaştım. Mustafa Yeşil ve Cemal Uşşak da vardı. Onlar Pensilvanya’ya gidiyorlardı. Orada bulunan ve yine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan tanıdığım Müşerref isimli kadın olduğunu, yalnız kalmamak için kendisine eşlik etmemi istedi. Onlarla Pensilvanya’ya gittim. Orası erkek sistemi üzerine kurulu. Fethullah Gülen ve etrafından erkeklerin olduğu bir yer.''

'GÜLEN BUNLARI SÖYLEDİ'
Erdal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç günün sonunda Fethullah Gülen ile tanışmak istediğimi söyledim. ''Buraya geldim onunla tanışmak istiyorum’ dedim. Son gün, ''hasta, sadece 5 dakika görüşebilirsin’ dediler. Müşerref hanım bizi tanıştırdı. Fethullah Gülen direkt, ''sorun var mı’ dedi. ''Evet sorum var’ dedim. ''Zaman Gazetesi muhabiri olarak Ergenekon davalarını takip ediyorum. Adınız çok geçiyor. Bunun arkasında siz var mısınız’ diye sordum. Reddetti. ''İşin arkasında değiliz’ dedi. Demokrasi olduğunu, bir daha darbe dönemlerinin gelmeyeceğini söyledi. Sonra da New York’a geri döndüm. Eğer 5-6 yıl sonra Pensilvanya’nın karşımıza kriminal bir vaka olarak geleceğini düşünseydim, Pensilvanya’nın haritadan silinmesini isterdim. Zaman’da cemaat gömleğini giymedim, bugün de ben mahkemede FETÖ gömleğini giymiyorum. Bunu reddediyorum.''

'BENİ TUTUKLAYAN HAKİM TWITTER’DA TAKİPÇİMDİ'
Kendisini tutuklayan hakimin Twitter takipçisi olduğunu söyleyen Erdal, “Herhalde bir teröristi takip etmiyordu. Burada gazeteciliğim yargılanıyor. Biz Anayasa Mahkemesi’nin kararının uygulanmaması ile dibe vurduk, umarım dipte fazla kalmayız'' diye konuştu.

"Eski Zaman muhabiri ilk maklubesini Cemil Barlas'ın evinde yemiş!" haberi, 06 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Eski Zaman muhabiri ilk maklubesini Cemil Barlas'ın evinde yemiş! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Zaman muhabiri ilk maklubesini Cemil Barlas'ın evinde yemiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Otomotiv Haberleri