Eskişehir'da yobazlık.. AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş!

Eskişehir'da yobazlık.. AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş!

Eskişehir'da yobazlık.. AKP'li kadınlar kül... Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali etkinlikleri kapsamında geçen 24 Mayıs'ta kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde dans gösterisi gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediyesi dans ekipleri...

Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali etkinlikleri kapsamında geçen 24 Mayıs'ta kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde dans gösterisi gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediyesi dans ekipleri farklı yörelerden folklor oyunları, çaça, tango, Hint ve modern dans gösterisi sundu.

Bunun üzerine bugün külliye önünde toplanan AKP Kadın Kolları üyeleri 'Külliyede tango istemiyoruz', 'Cenaze evinde düğün olmaz', 'Odunpazarı Odunpazarı olalı böyle zulüm görmedi' ve 'Şehide saygın yok, ezana saygın yok' yazılı dövizler taşıdı. Ensar vakfı'nda kadın ve çocukların taciz ve tecavüze uğramasına ses çıkarmayan, gerici vaktfı kuruyan AKP kadın Örgütü'nün bu tutumu, vatandaşlar tarafından "ilkellik" ve "yobazlık" olarak nitelindirildi. Cumhuriyet ve aydınlanma düşmanı yobazlar, biz kez daha "ezana saygısızlık edildiği" yalanını, propaganda melzemesi olarak kullanmaya çalıştı. 

CUMHURİYETE DEĞİL, ARABİSTAN'A ÖZENİYORLAR

Kadınların dans etmesi, sarkı söylemesi ve müzik yapmasının yasak olduğu, şeriatla yönetilen Arap ülkelerinde, kadınların seçme ve seçilme, yönetime katılma, eğitim ve araba kullanma gibi temel hak ve özgürlükleri bulunmuyor. AKP'li kadınların büyük bir akıl tutulmasıyla kendi kölelikleri için sokağa çıkmasını diğer yurttaşlar şyaşkınlıkla karlıyor.

Ayrıca Türk folklöründe ve Anadolu'nun her yöresindeki halk oyunlarında genç kız ve erkekler yüz yıllardır birlikte dans etme geleneğine sahip bulunuyor. 

İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır'ın, başkan aşağı cehalet ve yobazlık akan konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Bugün kültüre değer verdiğini söyleyen Kazım Kurt, göreve geldiği ilk günlerde 75 lira için bizim kültürümüze ait olan mehter takımını kaldırmıştır, 600 yıllık ecdadımızın emaneti olan Odunpazarı Külliyesinde tango ve dans adı altında yine bizim milli ve manevi değerlerimize ihanet etmiştir. 600 yıl önce Mimar Sinan'ın çırağı Çoban Mustafa Paşa tarafından yapılan ve bizim maneviyatımızı barındıran Kurşunlu Külliyesi içinde maneviyatımıza hakaret içerikli çaça, tango, Hint ve modern dans gösterileri yapılmasını istemiyoruz. Ecdadımızın arkasından hayır dua eden Odunpazarı'nın gönül dünyasını inşa eden bu kadınlar, size bir daha bizim külliyemizde, bizim camimizde İtalya'nın, Fransa'nın, İspanya'nın kültürünü getirip, bizim kültürümüze dayatmanıza asla ve asla izin vermeyecek. Külliyede çaça, külliyede tango, külliyede Hint dansları istemiyoruz. Buradan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u uyarıyoruz. Bizler Ak gönüllü hanımlar olarak milli ve manevi değerlerimizi korumak adına çıktığımız bu yolda her zaman değerlerimizin arkasında duracağız. Ne pahasına olursa olsun bir daha külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz."

"Eskişehir'da yobazlık.. AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş!" haberi, 30 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eskişehir'da yobazlık.. AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eskişehir'da yobazlık.. AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  2. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  3. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  4. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  5. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  6. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  7. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  8. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  9. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  10. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  11. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  12. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  13. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  14. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  15. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  16. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  17. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
  18. 00:02 Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü
  19. 23:57 ABD Piyasalarında Karışık Seyir: Fed'den Faiz Sinyali, Şirket Gelirleri Değerlendirildi
  20. 23:54 Sağlık Trendi: Sumaklı Yoğurt Sindirimi Düzenliyor ve Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor!
Gündem Haberleri