Evet-hayır çıkmazında

Evet-hayır çıkmazında

Evet-hayır çıkmazında Prof. Dr. Coşkun Özdemirİnsanlarımızla konuşmaktan hoşnut oluyorum .Onları düşüncelerini tercihlerini ve nedenlerini dinlemek öğretici oluyor. Düşünmeden buna gerek duymadan yaşayan insanlar çoğunlukta. Böyle bir şey öğretilmemiş...

Prof. Dr. Coşkun Özdemir

İnsanlarımızla konuşmaktan hoşnut oluyorum .Onları düşüncelerini tercihlerini ve nedenlerini dinlemek öğretici oluyor. Düşünmeden buna gerek duymadan yaşayan insanlar çoğunlukta. Böyle bir şey öğretilmemiş onlara.

Bir kaldırımda yürüyorum masalar boyu… Sigara içenlere dostça yaklaşıyorum. Üç genç kız tatlı tatlı sohbet ediyorlar, ama ellerinde sigara. Yıllar önce fakültede, dernekte, cumhuriyet gazetesinde sigara bıraktırma denemeleri yaptım. Bırakanlara sembolik hediyeler vaat ettim… Vallahi epey hediye aldım. Berat Günçıkan ve Miyase İlknur tanıktır. Ama ne oldu biliyor musunuz? Bırakanların çoğu yeniden başladı. Hani Churchill in “sigara bırakmaktan kolay ne var, ben 100 kere bıraktım" deyişi gibi.

Vazgeçtim bu uğraştan. Şimdi inadına başka bir şey yapıyorum. Sigara içenlere yaklaşıp, aslanım benim, aşk olsun size devam edin şu şampiyonluğu elde tutalım diyorum. Şirince gülümsüyorlar. Gelin birlikte tüm şampiyonluklarımızı sıralayalım diyorum. Cep telefonlarında (gevezelikte desek) da birinci imişiz…

En çok tv izleyen ülkeler arasındayız. Antibiyotik en çok kullanan, trafik kazalarında hatırımız sayılır sanırım. Kadın cinayetlerinde bence rakibimiz yoktur. Anlaşıyoruz. Teselli için çocuklar bu kadar olumsuzluk arasında bir gerçek birinciliğimiz var, yemeklerimiz diyorum. O zeytinyağlı biber dolması, patlıcan kızartması, su böreği içli köfte, kebaplarımız, hele mezelerimiz şıllık tatlısı, kırma kadayıf hiçbir ülkede bulunmaz. Ne yapalım bize de bunlarla övünmek düşüyor. Bilim üretiyoruz, iyi okuyoruz,  diyemeyiz ya. Dopingsiz atletizm şampiyonlukları kazanıyoruz da diyemeyiz. Bir eskrim birincisi çıktı. Bir de denizde derinlere dalan .

Peki demokrasimiz nasıl gidiyor? Bir bakalım mı? EVET HAYIR çadırlarına girip vatandaşlarımla sohbet ettim. Evet çadırında coşkulu karşıladılar, ''amca hemen üye yapalım’ dediler. Yok ben keskin bir HAYIR’cıyım dedim. Size bir şey sorup fikrinizi alayım istedim “dindar ve kindar gençler yetiştirmek “konusunda ne düşünüyorsunuz? Böyle bir şey olmaz dediler. Dindar kindar olamaz diyor bir türbanlı.

Oysa Müslümanların %90’nının ölümü Müslüman elinden. Bunu Erdoğan söyledi deyince, ''olamaz böyle bir şey söylememiştir’ dediler. Bunun ardından bir şey daha sordum. Kadir Mısırlıoğlu’nu kimse bilemedi. Onun sözlerini tekrarladım “Yunan kazansaydı daha iyi olurdu, saltanat ve hilafet devam ederdi'' buna hiç inanmadılar, siz bunları icat ediyorsunuz dediler Bizim halkımız tartışma yerine çatışmayı tercih eder o nedenle tahmin edersiniz pek uygarca tartışamadık.

Okumuyorsunuz öğrenmiyorsunuz, sevdiğiniz liderin görüşlerini dünyasını bilmiyorsunuz'' dedim. Arayın sorun bu söylediklerimi diyerek oradan ayrıldım HAYIR çadırına gittim. Onlar da dindar ve Kindar sözünü ve Kadir Mısırlıoğlu’nu bilmiyorlardı. Nutuk okumamışlardı. CHP çadırı böyle mi olmalı. EVET çadırına fark atmasını beklemez misiniz?

Okumayan öğrenmeyen merak etmeyen, hiçbir şey bilmeden bolca ahkam kesen bir millet. Bugün Evet çadırına tekrar uğradım Acaba doğrumu söylüyordum, merak etmişler miydi? Hayır böyle bir şey yok. Onlara dile getirdiğim sözlerin yerini tarihini gösterdim. Bir şey diyemediler. Önce bana çok itiraz eden bir genç kız “hocam bana kartınızı verin sizinle yalnız konuşmak istiyorum “dedi. Bana yaşlı polisi hatırlattı.

Bir grup polisle GEZİ günlerinde konuşmuştum. İçlerinde saçları beyazlamış biri “hocam kartını ver emekli olup sana anlatacağım çok şey var “demişti. Rastladığım sohbet ettiğim sigara muhabbeti yaptığım çok kişi bilim teknolojiyi hiç duymamıştı. Altan Öymen Hıfzı Topuzu (yarın buluşmamız var) tanımıyorlardı Öğrenciye yakın davranan bir hocamız vardı. CİHAT ABAOĞLU. Bir tekerleme söylerdi''. Bilirsin ki bilmezsin/ Bir bilene sormazsın/Bilirsinki sorarsan/Bilirler ki bilmezsin.

Evet okumayan öğrenmeyen bilenlerden öğrenmek istemeyen, neyi niçin seçtiğini tercih ettiğini bilmeyip biyolojik yaşayan, merak etmeyen bir halkımız var ama aynı zamanda bundan şikayet etmeyen hatta memnun olan politikacılarımız ve iktidarlarımız. İktidarda kaldıkça bu halkı övmeye devam edecekler. Muhalefet de Doğan Kuban’ın sık sık kullandığı cehalet sözcüğünü ağzına alamayacak Allah da bir tane daha Atatürk göndermez ya. O da uzaydan geldi uzaydan sesleniyor ''Fazla geldiyse size özgürlük, cumhuriyet/,özlemini çekiyorsanız saltanatın, sultanın/anlamadıysanız önemini ulus olmanın/ kul olun ümmet kalın/ unutun tüm dediklerimi/yıkın diktiğiniz heykellerimi.

">

"Evet-hayır çıkmazında" haberi, 08 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Evet-hayır çıkmazında haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Evet-hayır çıkmazında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
ABC Kritik Haberleri