'Evet'çi zannedip salonu tahsis ettiler, durumu anlayınca geri aldılar

'Evet'çi zannedip salonu tahsis ettiler, durumu anlayınca geri aldılar

'Evet'çi zannedip salonu tahsis ettiler, dur... MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Denizli'de başkanlık sistemine 'hayır' diyen partililerle bir araya geldiği toplantıda, sistem değişikliğinin, üzerine kumar oynanacak bir konu olmadığını ve bu değişikliğin dünyanın...

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Denizli'de başkanlık sistemine 'hayır' diyen partililerle bir araya geldiği toplantıda, sistem değişikliğinin, üzerine kumar oynanacak bir konu olmadığını ve bu değişikliğin dünyanın hiçbir yerinde uygulamasının bulunmadığını söyledi. 

Denizli'deki Avşar Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Milli İradenin Önemi' konulu konferansa MHP Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk, MHP Burdur eski İl Başkanı İbrahim Sakızcı, Denizli Ülkü Ocakları eski başkanlarından Suat Başaran ve Harun Istık ile muhalif partililer katıldı.

MHP'nin muhalif isimlerinden İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, konferans için kendilerine önce Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nin tahsis edilmesine rağmen toplantıdan bir gün önce iznin iptal edildiğini belirterek, "Yetkililer gaflete düşerek, bizim de evetçi olduğumuzu zannederek, alelacele bu izni verip daha sonra bu ucube tasarıya hayır oyu vereceğimizi öğrendikleri zaman da sizlerle buluşmamızı engellemeye çalıştılar. Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren bir anayasa değişikliği seçimini yaşayacağız. Sistem değişikliği konusu, üzerinde kumar oynanacak bir konu değildir. Bu sistemin dünyanın hiçbir yerinde uygulaması yok. Bunun neticelerinin ne olacağını kestirebiliyoruz. 200 yıldan beri bir takım eksikliklerine rağmen millet olarak bir parlamenter sistem tecrübemiz var. Şimdi siz bunların hepsini yok sayıyorsunuz, silip atıyorsunuz" diye konuştu.

Kaya, dünyanın hiçbir yerinde bütün kuvvetleri bir araya toplayan kuvvetler birliği sistemiyle refaha ve adalete ulaşan bir ülke bulunmadığını savundu. Kaya, iktidarın geçmişte çözüm süreci adı altında terör örgütüyle görüştüğünü öne sürerek, "FETÖ'cülerle kol kola girip devlet kurumlarına tepeden tırnağa onları yerleştirdiler" dedi. 

"AK PARTİ ÜLKÜCÜLÜĞÜ İSTİSMAR ETMEK İSTİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda "Gerekirse papaz elbisesi bile giyerim" dediğini belirten Kaya, iktidarın Milliyetçi Hareket Partisi'nin görüşlerine yaklaştığı söylemlerinin safsatadan başka birşey olmadığını söyledi. Kaya, "Bu sadece şunu gösterir; dün olduğu gibi bugün de bu AK Parti zihniyetinin istismar etmediği hiçbir konu yoktur. Bugün de Türklüğü, Türk milliyetçiliğini, ülkücülüğü istismar etmek istiyorlar" diye konuştu.

denizli_mhp_hayir_salon-_iptal.jpg

İPTALİN GEREKÇESİ YOK

Derneğin organizasyon için görevlendirdiği MHP Denizli eski başkanı Yasin Öztürk, konferans için izin verilmesine rağmen bugün Emniyet Müdürlüğü tarafından sözlü olarak aranarak Pamukkale Kaymakamlığı tarafından verilen iznin iptal edildiğinin bildirildiğini söyledi. Öztürk, “İptal gerekçesini sormamıza rağmen gerekçe bildirilmedi. Pamukkale Kaykamamı ile görüşmek istedim ama sonuç alamadım. Bunun üzerine konferansı başka yerde yapmak için ikinci başvurumuzu yaptık, iznimizi aldık'' dedi.

"'Evet'çi zannedip salonu tahsis ettiler, durumu anlayınca geri aldılar" haberi, 20 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Evet'çi zannedip salonu tahsis ettiler, durumu anlayınca geri aldılar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Evet'çi zannedip salonu tahsis ettiler, durumu anlayınca geri aldılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri