"Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin sahibi biziz!"

"Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin ... Orkestra Şefi ve TSB Genel Başkanı İnci Özdil imzası ile yayınlanan bildiri şöyle: "Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin sahibi biziz! Biz Türk milletiyiz"100 yıldır ellerimizin üzerinde yücelttiğimiz, sanatımızın,...

Orkestra Şefi ve TSB Genel Başkanı İnci Özdil imzası ile yayınlanan bildiri şöyle:

 "Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin sahibi biziz! Biz Türk milletiyiz"

100 yıldır ellerimizin üzerinde yücelttiğimiz, sanatımızın, emeğimizin teriyle tüm dünyada Türk sanatını eşsiz kıldığımız Devlet Opera-Balelerimizin, Devlet Tiyatrolarımızın, topyekûn tüm sanat kurumlarımızın mal varlıklarına göz dikmek bu kurumlara yapılmış en büyük haksızlıktır.

Sanatçılarımıza uygulanan sebepsiz işten çıkarmalar, temsillerine ve konserlerine engel olup zarar vermeye çalışmak, iş güvencelerini ortadan kaldırmak, ödenekleri kısmak hatta kurumları kapatmaya kalkmak gibi uzun bir süredir yaşadığımız, mücadele ettiğimiz olumsuzlukların ve saldırıların yanı sıra şimdi de sahnelerimize, konser salonlarımıza ve kültür merkezlerimize el koyarak özelleştirme adı altında kurumlarımız sokağa atılmaya çalışılmaktadır.

TÜSAK ADIM ADIM UYGULANIYOR!

Söz konusu özelleştirme TÜSAK yasa tasarısının bir maddesidir. Teker teker bu hain yasa tasarısının maddeleri hayata geçirilmektedir. 100 Yıllık emeğimizin sonunda elde ettiğimiz kazanımlarımız her zaman kamunundur, kamu içindir, halk içindir, hiçbir özele ait değildir. Tüm kazanımlarımız sanatçı varlığımızla birlikte Türk Milleti’nindir. Halkımız Opera-Balelerine, tiyatrolarına ve sanatçılarına her zaman sahip çıkmıştır, yine sahip çıkacaktır.

ATATÜRK Orman Çiftliği kamuya aittir, ATATÜRK’ümüzün Türk Milleti’ne bıraktığı mirastır, satılamaz. ATATÜRK Kültür Merkezleri kamunundur, satılamaz.

AKP PROGRAMI; KULELİ ASKERÎ LİSESİ’Nİ KAPAT, TOPÇU KIŞLASINI AÇ!

Yıllarca halkımızı ve sanatçılarımızı sanatın aydınlığından mahrum bırakıp,Taksim’de bulunan AKM’yi de sanatsız karanlık bir dünyaya terk ederek yıllarca sanat hayatımız karanlığa gömülmeye çalışılmıştır. AKM’yi yıkıp veya Tarihî Kuleli Askerî Lisesi’ni kapatıp karşılığında Topçu Kışlası mı yapacaksınız ?

Tarihî Kuleli Askerî Lisesi’ni kapat, Topçu Kışlası’nı aç! Askerî Kuleli Lisesi’nin ve Heybeliada Deniz Lisesi’nin derhal TSK’ya geri verilmesini istiyoruz. Bu yanlıştan dönülmediği taktirde tarih sizi affetmez, Türk Milleti hiç affetmez. Tarihimizi bizden çalmaya kalkanlara bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Buradan tarihe not düşüyoruz.

ASKERÎ ALANLAR BİR BİR BOŞALTILIYOR!

Ne yazık ki askerî alanlar, binalar, kışlalar bir bir boşaltılıyor. Askerî alanlar, kışlalar halkımıza olması gerekenleri göstererek en güzel örnekleri oluşturmuşlardır. Bu alanlar ağaçlar, çiçeklerle donatılmış, özenle doğası korunmuş ter temiz korunmuş örnek yerlerdir. Bunun bir tek nedeni vardır, o da VATAN SEVGİSİDİR, vatan sevgisinin büyütüldüğü, yeşertildiği yerlerdir. Askerlerimizin sahip oldukları alanlarda vatan topraklarına duydukları saygı ve sevgiyi görürsünüz. Oralarda vatan sevgisi çoğaltılır, halkımıza örnek olunur, vatan topraklarına saygı ve sevgi öğretilir.

Bir de AKP’li veya diğer belediyelerin yaptıklarına bakalım; her yerde rant kavgası, betonlaşma yarışı, toprağın canını acıtan çirkin, devasa binalar, talan edilmiş-yok edilmiş ormanlar-canlılar, kesilmiş binlerce yıllık binlerce zeytin ağaçları, yabancı/ yerli talancılara bırakılmış, ardından HES’lerle kurutulmuş nehirler, ırmaklar...Topraklarımıza verilen zararlar ve saygısızlıklar saymakla bitmiyor.

Halkımıza samimiyetle soruyoruz; Askerî alanlar, kışlalar, tarihî binalarımız, kime satacağını bilmediğimiz sivillerin! ellerine mi bırakılsın? Yoksa askerimizin koruması altında mı kalsın?

SAYIN SİVİLLERE! SORUYORUZ; TOPRAKLARI, ARSALARI, BİNALARI BABALAR GİBİ SATARKEN, EGEDE BULUNAN 152 ADAMIZI DA YUNAN İŞGALİNE Mİ BIRAKTINIZ?

Ege Denizi’nde bulunan Türk topraklarına ait 152 ada ve kayalıkta Yunan bayrakları dalgalanıyor, kilise çanları çalıyor ve yunan nüfusu yaşıyor. Kendi adalarımıza, topraklarımıza gitmek istediğimiz zaman karşımıza silâhlı yunan askerleri çıkıyor. Türk Milletinden bu durumu daha ne kadar saklamayı düşünüyorsunuz? Türkiye’nin vatansever sanatçıları olarak sizden bir açıklama bekliyoruz. TBMM’de ki tüm milletvekilleri Türk Milletine bir açıklama borçludur. Milletvekillerini göreve çağırıyoruz!

KENDİNİZE YÜZLERCE ODALI SARAYLAR YAPTIRIRKEN EKONOMİ YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORSUNUZ DA, OPERA-BALELERİN, TİYATROLARIN MAL VARLIKLARINA EL KOYARAK MI EKONOMİ YAPMAK AKLINIZA GELİYOR!

Biz sanatçılar ülkemizin bekası söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan en önde koşacak, fedakârlık yapacak vatansever, ülkesine gönülden bağlı öncü insanlarız.

Ancak bunun için hükümetten samimiyet ve ülke için hassasiyet görmek isteriz.

Bu fakir milletin vergileriyle yapılan savurganlıkları, sarayları, makam otoları, 7-8 adet ultra lüks makam uçakları gibi yüzlerce olumsuz olguları gördüğümüzde karşımıza büyük bir samimiyetsizlik, güvensizlik ortamı çıkmaktadır.

Sizler önce kendinize bakacaksınız, sonra halkımızdan fedakârlık isteyeceksiniz.

unnamed-(1)-024.jpg

ATATÜRK’ÜN KURDUĞU BÜTÜN KURUMLAR, ARAZİLER AKP ZULMÜ ALTINDA!

ATATÜRK’ümüzün kurduğu milletimize miras bıraktığı Türk Dil ve Türk Tarih Kurumları gibi Atatürk Devriminin son kalan tüm tarihî kültürel mirasımız, varlıklarımız yok edilmeye çalışılmaktadır. Dilimizi, tarihimizi, yani Türk Dil ve Türk Tarih Kurumumuzu ve varlıklarını hiç kimse halktan alamaz. Türk mimarî tarihinin ve mimarî güzelliğin en önde gelen yapıtlarından İstanbul’umuzun simgesi Haydarpaşa Garı bizim tarihimizdir, geçmişimizden geleceğimize harmanladığımız, cumhuriyetimizle sürdürmek istediğimiz yaşamımızdır.

TEZGÂHLARDA PAZARLANACAK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK!

Çamurlu teneke tezgâhlarında akbabalara, aç kurtlara, çakallara cumhuriyetimizin göz nuru emeğini, tarihi binalarını, kurumlarını, topraklarını asla sattırmayacağız.

Satmaya kalkanlardan da mutlaka hesap soracağız.

""Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin sahibi biziz!"" haberi, 18 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan "Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin sahibi biziz!" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Ey AKP! Özelleştirmeye kalktığın her şeyin sahibi biziz!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Kültür Sanat Haberleri