Ezel Akay: İki yüzlülük bu ülke insanının karanlık karakteri!

Ezel Akay: İki yüzlülük bu ülke insanının karanlık karakteri!

Ezel Akay: İki yüzlülük bu ülke insanının ka... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklamasının ardından başlayan tartışmayı değerlendiren yönetmen Ezel Akay, "Bu bir siyasi oyun. bundan eminim. “Evet verelim!'' diyenler bile sokakta...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklamasının ardından başlayan tartışmayı değerlendiren yönetmen Ezel Akay, "Bu bir siyasi oyun. bundan eminim. “Evet verelim!'' diyenler bile sokakta Suriyeli görünce iğreniyor,  burun kıvırıyorlar" diye konuştu.

Ünlü yönetmen Ezel Akay da Suriyelilere vatandaşlık konusunda şunları söyledi: Dostlar, tabii ki “mültecilere toplu vatandaşlık'' dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilecek bir şey değil! Bu bir siyasi oyun. bundan eminim. “Evet verelim!'' diyenler bile sokakta Suriyeli görünce iğreniyor, burun kıvırıyorlar! İki yüzlülük bu ülke insanlarının karanlık karakteridir. Baskıyla asırlardır yaşamış, özgürlüğün hayalini bile kuramayan toplumlar hayatta kalmak için “iki yüzlü'' olurlar.

"Yapılması gereken evlerine dönebilmelerini sağlayacak barışa katkıda bulunmak"

Meseleyi yalnızca iktidarın açtığı yolda tartışırsak, ben de “hayır, tabii ki vatandaşlık vermeyelim!'' derim. Yapılması gereken, onlara hakiki yaşam alanları sağlamak, çalışma izni vermek, eğitim ve sağlık hizmetini bu ülkenin (insani olan budur) sınırlarındaki herkes kadar alabilmelerini sağlamak, ve ülkelerine, evlerine dönebilmelerini sağlayacak bölgesel barışa katkıda bulunmak, hatta kaçtıkları ülkeyi dialoglar, politikayla ikna edip hayatlarını garantiye almaktır.

"Sınırları olmayan bir dünya istiyorum"

Aksi takdirde hem onlar hem de bizler için büyük, karanlık, korku dolu bir dönem bekliyor. Ben sınırların olmadığı bir dünya istiyorum, şiddetten kaçanların sığınacağı güvenli topraklar olmalı hep diye düşünüyorum. Bu ülkenin vatandaşları son 50 yıl boyunca türlü nedenlerle mülteci, sığınmacı veya göçmen oldular. Başka, “medeni'' ülkelerin -hep bizim tarafımızdan ağır eleştiriliyor ama- mesela Almanya’nın Türk asıllılara sağladığı imkanların, on yıllar süren iç siyasi mücadelelerinin ve demokrasi idealini savunanların o “yabancılar''ın hakları için sürdürdüğü mücadelelerin asla farkında değiliz, dahası onlardan sıfır ilham alıyoruz.

"İnsani çözüm bulunmalı"

Tuzağa düşmeyin, söylemi, sözü, kavramı değiştirin, Mülteciler için daha gerçekçi, demokratik ve vicdanlı çözümler hayal edin! Oturduğunuz yerden, hiçbir yaratıcı fikir, öneri getirmeden çemkirmeyin! Bir işe yaramıyor diyemeyeceğim, gerçekten birbirimize karşı düşmanlaşmamıza katkı sunuyorsunuz.

Tabii ki önce, “vatandaşlık verilmesin'' demek, sonra da tüm toplumu harekete geçirecek bir ilham verici tartışma yaratmak lazım. 3- milyona varan yeni bir nüfus hareketi, işin içinde insan, bedeni, ruhu, kültürü, dili olan insan, söz konusu olduğu için, bu toplumun tartışması gereken en önemli mevzulardandır. Ne “pis-arap-cahil- savaş kaçağı-kokuyorlar'' alçak elitizmine, ne de sünnidir-oy kapısıdır-dengedir oportünistliğine kapılmadan da insanca bir çözüm bulmak mümkündür! Saza gelin!"

Kaynak: t24

"Ezel Akay: İki yüzlülük bu ülke insanının karanlık karakteri!" haberi, 14 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Ezel Akay: İki yüzlülük bu ülke insanının karanlık karakteri! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ezel Akay: İki yüzlülük bu ülke insanının karanlık karakteri! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  2. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  3. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  4. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  5. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  6. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  7. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  8. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  9. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  10. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  11. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  12. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  13. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  14. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  15. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  16. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  17. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  18. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  19. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  20. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
Kültür Sanat Haberleri