Fethullah Gülen kimlere sosyetik isimler koyuyordu?

Fethullah Gülen kimlere sosyetik isimler koyuyordu?

Fethullah Gülen kimlere sosyetik isimler koy... Ankara'da devam eden "FETÖ Ana Çatı" davasının bugünkü celsesi Hüseyin Gülerce'nin tanıklığı ile başladı. FETÖ ile tanışmasını anlatan Gülerce, kendisinin "legal görünümlü illegal yapının legal görünümü" olduğunu,...

Ankara'da devam eden "FETÖ Ana Çatı" davasının bugünkü celsesi Hüseyin Gülerce'nin tanıklığı ile başladı. FETÖ ile tanışmasını anlatan Gülerce, kendisinin "legal görünümlü illegal yapının legal görünümü" olduğunu, ama bunu bilerek yapmadığını söyledi. Fethullah Gülen için, "En büyük numarası tavşana kaç tazıya tut yapmaktır. İnsanlarla kedinin fareyle oynadığı gibi oynar. İnsanların onuruyla oynayan biri" diyen Gülerce şöyle devam etti: "Bu teşkilat Fethullah Gülen'den ibarettir, kendini mehdi zannediyor. Taban da öyle zannediyor. 15 Temmuz bile bu insanları çözmez. Fethullah Gülen iki yerde açık verdi. Birincisi, Bylock, ikincisi, her yıl aynı zamanda Türkiye'den Pensilvanya'ya giden temsilcileri. CIA'nın haberinin olmaması mümkün değil. MOSSAD habersiz olabilir mi? Bylock, bu kadar tedbirli biri niye bu programla herkesi kayıt altına alıyor? Ben yanarsam bitersem, herkes yansın bitsin diye. Fethullah Gülen'i anlamak, bir şemaya oturtmak ancak Gülen'i konuşturmakla mümkündür. Tutuklular her şeyi söylemez.

İtirafçılar da söylemez. Çünkü kendi hayatlarını boşa çıkarmış olurlar. O yüzden bu örgütü bir şemaya bağlayamıyorum. Bir de taşeron isimler var. Bana göre bunlardan biri Alaaddin Kaya'dır. İtirafçıların anlattıkları ile bu yapıyı şemaya oturtabilirsiniz, ama puzzleın en hayati parçaları Fethullah Gülen'dedir... O ayılma bayılmaları Hollywood oyuncusu gibi. Bu konuda da CIA'dan psikolojik destek aldığını düşünüyorum. Bu aktörü taklit eden birkaç kişi var. İşte biri o Pekmezci denilen, hani sarılmış falan ya."

FETHULLAH GÜLEN KİMLERE SOSYETİK İSİMLER KOYUYORDU

Gülerce ifadesinin devamında "aldatıldık" söylemine yönelik eleştirilere cevap verip, "Biz aldatılmadık, ihanete uğradık. Eşlerin aldatması gibi. Bu aslında ihanettir. İhanet devletlere de milletlere de yapılır. Casuslar tarafından da yapılır. Öte yandan tövbe etmiş adama hala şunu da yaptınız bunu da yaptınız denir mi? Sen hala FETÖ diyemiyorsun" dedi. Gülerce örgütün yöntemlerinden örnek verirken Fethullah Gülen'in genelde çocuklara sahabe isimleri koyarken önü açık kişilerin çocuklarına "sosyetik" isimler verdiğini kaydetti. Gülerce bir kaymakamın yaşadıklarını anlatırken de şunları söyledi: "Kaymakama biraz kendini gizle demişler. O da nasıl yani diye sorunca mesela şarap ikram edildiğinde al, içine tuz atarsan dinen mahzuru yok demişler."

İfadesini 12.35'te tamamlanan Gülerce mahkeme başkanının davanın sanıklarıyla ilgili sorularını cevaplandırmaya başladı.

“DİZİNİN DİYALOGLARINI GÜLEN'E AKTARIRDI''

Mahkeme başkanından oturmak için izin isteyen Gülerce getirilen sandalyenin konuluş şekli sebebiyle sanıklarla yüz yüze konuştu. Sanık Abdülkadir Aksoy'u sadece Fethullah Gülen davasının avukatı olarak bildiğini belirten diğer sanıklar hakkında şöyle konuştu:

"Alaaddin Kaya'yı çok iyi tanıyorum. Fethullah Gülen nezdinde önemli bir isim, ama bir Mustafa Özcan da Şerif Ali Tekalan da değildir. Alaaddin Kaya'yı o kozmik yapıya sokamam, vicdana sığmaz. İlhan İşbilen'i de tanıyorum, şu saniyeye kadar da aramızda kırıcı bir şey olmadı. Hidayet Karaca'yı çok iyi tanıyorum. Unutmam odasının arkasındaki odada 10 dakika karanlık oda dizisinin diyaloglarını Gülen'e aktardı. Onunla hemen her gün konuşanlardan biriydi Karaca. Bu da doğaldı, televizyon bu, gazete gibi sayfa fakslanamaz ki. Ona danışılması normal, yanlış olan bunu inkar etmeleri. Karaca'nın Gülen'in Ekrem Dumanlı gibi çok güvendiği, önemli sırlarını tevdi ettiği bir insan olduğunu düşünüyorum."

"Fethullah Gülen kimlere sosyetik isimler koyuyordu?" haberi, 16 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fethullah Gülen kimlere sosyetik isimler koyuyordu? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fethullah Gülen kimlere sosyetik isimler koyuyordu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  2. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  3. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  4. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  5. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  6. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  7. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  8. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  9. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  10. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  11. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  12. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  13. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  14. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  15. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  16. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  17. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
  18. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
  19. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
  20. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
Gündem Haberleri