Fethullahçılar ''Kavurmacı’ için Atatürk’e Saldırıyor!

Fethullahçılar ''Kavurmacı’ için Atatürk’e Saldırıyor!

Fethullahçılar ''Kavurmacı’ için Atatürk’e S... Çağlar EzikoğluBirkaç gündür arka arkaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaretleri ve iftiraları okuyoruz. Tabi aslında herkesin merak ettiği ve akıllara takılan soru geliyor aklımıza; bu...

Çağlar Ezikoğlu

Birkaç gündür arka arkaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaretleri ve iftiraları okuyoruz. Tabi aslında herkesin merak ettiği ve akıllara takılan soru geliyor aklımıza; bu hakaretlerin arkasında kim var ve neden son günlerde bunlar yeniden kamuoyunda gündem oldu? Cevabı çok uzakta aramaya gerek yok, İstanbul’un Kadir Abi’sinin pek kıymetli! damadı Fethullahçı Ömer Faruk Kavurmacı’nın sağlık sebepleri gösterilerek tahliye edilmesi ile birlikte kopan fırtınaların dinmesi için Fethullahçı örgütün yeni bir hamlesi ile karşı karşıyayız sadece.

Belki soranlarınız olacaktır, sabah akşam FETÖ ile mücadele ediliyor, KHK’lar ile binlerce insan kamu görevlerinden atılıyor, nasıl Fethullahçılar böylesine rahatlıkla bu ülkenin kurucusuna dil uzatabiliyor diye. Lakin bu dalgayı başlatan Mustafa Armağan adındaki tescilli Fethullahçı’nın özgeçmişini biraz kurcalamak bu sorunun da cevabını rahatlıkla bulmamızı sağlayacaktır. Öncelikle kimdir bu Mustafa Armağan denilen müptezel Fethullahçı? Tarihçiliğinin kerameti kendinden menkul olan bu ismin esas bilinilirliğini sağlayan husus Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organı olan Zaman Gazetesi’nde 1995 yılında köşe yazarlığına başlaması ile gerçekleşti. Mustafa Armağan adındaki bu zat Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığını Cemaat medyasında uzun yıllar sürdürmüş ve bu yönde nice yazılar yayınlar ve sosyal medyadan mesajlar yayınlamıştı. Bu kayıtları incelemek isteyenler internet arşivlerinden kolaylıkla Armağan’ın nefret söylemlerine ulaşabilirler. Armağan’ın Atatürk üzerine olan nefreti özellikle AKP iktidarı döneminde kendisine kol kanat gerilmesini de sağlamıştı. Ama burada ilginç olan bir husus var; bugün Zaman gazetesinin bütün yazarları içeride iken ve AKP iktidarı için FETÖ soruşturmalarının miladı 17-25 Aralık 2013 tarihi iken, Mustafa Armağan denen şahıs Ekim 2015’e kadar Zaman Gazetesi’nde yazılarına devam etmiştir.

Ne kadar ilginç değil mi, Zaman Gazetesi AKP iktidarına savaş açmasından ve neredeyse bu savaşın başlamasından 2 yıl geçmesine rağmen Mustafa Armağan adlı Fethullahçı Zaman Gazetesi’nde yazmaya devam etmiş. Peki neler yazmış bu tescilli Fethullahçı?

17-25 Aralık tarihinden kısa bir süre evveline gidelim, dershane krizinin baş gösterdiği günlere. 18 Ekim 2013 tarihinde Twitter hesabından dershaneleri övücü mesajlar atan Armağan bu krizle alakalı demiş ki; ''Dersaneler Tevhid-i Tedrisat Kanununa göre kapatılacakmış. MEB buna cevap versin, yoksa Tevhid-i Tedrisat’ı kaldırma kampanyası açalım’.

Dershane konusundaki tutumu çok net bu Fethullahçı’nın. Peki ya 17-25 Aralık sonrası. Tarih 15 Ocak 2014. Zaman gazetesi 15 Ocak 2014'te "Aydınlar ve siyasetçiler Başbakan'ı aklıselime davet etti" başlıklı bir haber yayımladı. Haber'deki "aydın"lardan biri olan Mustafa Armağan, Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik çıkışlarına tepki göstererek şunları söyledi[1]: "Zaman zaman dışarıdan yardım da alan bir cinayet şebekesi ve eli kanlı örgüt olarak on yıllarca Sünni İslam âlemine darbe üstüne darbe indirmiş bulunan Haşhaşilerin yaptıklarını Hizmet Hareketi mensuplarına yakıştırmak anakronizme düşmek bir yana, hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.''

Tescilli Fethullahçının macerası burada da bitmiyor. Armağan 14 Aralık 2014 tarihinde bu sefer hem Facebook hem de Twitter hesabından Zaman Gazetesi’ne yönelik yapılan baskını ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasını sert bir şekilde eleştiriyor ve kınıyor. Diyeceksiniz ki ''yahu bu kadar olay olmuş, 2 yıl boyunca Cemaat-AKP kavgasında Cemaatten yana yer alan Armağan’a Zaman Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra neden dokunulmuyor? Cevabı basit, yine kendisinin 24 Ağustos 2014 tarihli Zaman Gazetesi’ndeki yazısına bakalım[2];

“…Çeyrek asırdır tanıdığım Ahmet Davutoğlu Türkiye için bir şanstır. Düşünme kapasitesi, bilgi birikimi ve coğrafyası ve tarihinden sorumlu gerçek aydın profiliyle farklı ve parlak bir zihindir. Bu köşeyi ilgilendiren boyutuyla konuşursam kendisiyle tarih ve kültür alanlarında tabularla yüzleşme ve Batı’yla hesaplaşma adına Cemil Meriç’lerin, Kemal Tahir’lerin, İdris Küçükömer’lerin, Said Nursi’lerin, Necip Fazıl’ların açtıkları parantezi kapatma şansını yakalayabileceğimiz bir öncüdür.''

Dışişleri Bakanı iken yanındaki kurmaylarının birçoğu FETÖ’den tutuklu olan müstafi Başbakan Davutoğlu ile yakınlığı bu tescilli Fethullahçı Mustafa Armağan’ın FETÖ’den dolayı hiçbir tehlike yaşamamasını ve Ekim 2015’den sonra Davutoğlu’cu yazarların hüküm sürdüğü Yeni Şafak gazetesine geçmesini ve o gazetenin TV kanalı olan TvNet’de program yapmasını sağlayacaktı. Ve her ne hikmetse Mustafa Armağan adlı bu tescilli Fethullahçı kamuoyunda damat Kavurmacı’nın tahliyesine tepkiler artmışken ve ülkenin gündemine oturmuşken programına çıkardığı iki müptezelle birlikte Atatürk’e ağır hakaret ve iftiralar atarak ülke gündeminin değişmesini sağlamış yani vazifesini başarıyla ifa etmiştir.

Bugün ise, bu vazifenin bayrağını Nur Cemaati’nin Okuyucular grubundan olan Hasan Akar adlı kripto Fethullahçı almış gözüküyor. Kripto diyoruz zira özellikle darbe sonrası Fethullah Gülen’e hakaretler eden Hasan Akar’ın gerçek yüzünün bir Fethullah Gülen karşıtı olmadığını da arşivler bize gösteriyor. Eylül 2012’de hapiste olan Cübbeli Ahmet Hoca’yı ziyarete giden Akar bu görüşmeyi şöyle anlatıyor[3];

Seni ziyaret eden seninle alakalı ve sana muhabbeti olan senin cemaatine ihvanlarına nokta-i nazar vermen gerekiyor. Bu olayı bahane edip bir sürü sebep arayan fırsat kollayan fitne fesatçılara fitnelerine fırsat vermemek adına ihvanlara böyle bir düşman hedef göstermemek lazım, sizin cemaatinize bağlı size çok muhabbeti olan bazı kişilerin ağzında ve sosyal medyada Fethullah Gülen Hoca efendiye karşı çok olumsuz ve bir Müslüman’a yakışmayacak sözler duydum'' dedim.
“KESİNLİKLE YOK ÖYLE BİR ŞEY BEN BU KONUDA ÇOK İKAZ EDİYORUM. FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ HAKKINDA KESİNLİKLE OLUMSUZ BİR İFADEM VE DÜŞÜNCEM YOKTUR VE İZİNDE VERMEM BEN BU KONUYU LALEGÜL FM’DE VE ARİFAN DERGİSİNDE DE SÖYLEDİM'' dedi.
Bende “hocam demek ki yeterli olmuyor ikazlarınız şu anda İsmailağa cemaatine mensup olduğunu ifade eden kişilerin ağızlarında ve sosyal medyada başınıza gelen bu olayı Fethullah Gülen hoca efendi cemaati tezgâhladı diye yazılıyor çiziliyor. Sizin bu konuyu daha yüksek sesle ve keskin çizgilerle yanlış anlaşılmalara ve yorumlamalara meydan vermeyecek şekilde ifade etmeniz gerekmektedir.'' dedim.

2-3 gün önce tüm ülkenin ve hatta AKP’li seçmen tabanının bile ciddi tepkisini çeken Fethullahçı damat Kavurmacı’nın tahliyesi birden bire peydahlanan bu tartışmalar ışığında önemini yitirmeye başlıyor. Şimdi soru oldukça basit; ''Fethullahçı oldukları ve 172-5 Aralık’tan sonra bile bu örgütün yanında yer aldıkları aşikar olan bu tescilli Fethullahçılara dur diyecek bir güç, bunları durdurabilecek yürekli devlet adamları, hukuk insanları bu ülkede yok mudur? Eğer yok diyorsa iktidar, artık ’15 Temmuz’u şöyle durdurduk, böyle engelledik’ gibi masalları anlatmasın, zira Fethullahçı örgüt hala bu şekilde gözünüzün içine baka baka ülke gündemini istediği gibi yönlendirebiliyor.

Aberystwyth Üniversitesi, Uluslararası Siyaset Departmanı, Araştırma Görevlisi ve Doktora Adayı

[1] http://odatv.com/iste-mustafa-armaganin-unutturmak-istedigi-seceresi-2412161200.html

[2] http://www.mustafaarmagan.com.tr/ahmet-davutoglu-tarihi-derinlik/

[3]

"Fethullahçılar ''Kavurmacı’ için Atatürk’e Saldırıyor!" haberi, 09 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Fethullahçılar ''Kavurmacı’ için Atatürk’e Saldırıyor! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fethullahçılar ''Kavurmacı’ için Atatürk’e Saldırıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
ABC Kritik Haberleri