FETÖ Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şia'sın' notu mu bıraktı

FETÖ Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şia'sın' notu mu bıraktı

FETÖ Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şia'sın' no... Milli Güvenlik Kurulu’ndan, Cumhurbaşkanı’na birçok kurum ve kişinin dinlendiğini itiraf eden gizle tanık ’Fırtına’, ses tapelerini çözerken dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ’Diken’, dönemin Başbakanı Erdoğan’ı...

Milli Güvenlik Kurulu’ndan, Cumhurbaşkanı’na birçok kurum ve kişinin dinlendiğini itiraf eden gizle tanık ’Fırtına’, ses tapelerini çözerken dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ’Diken’, dönemin Başbakanı Erdoğan’ı ’Ozan’ şeklinde yazdığını söyledi. 

DHA'nın haberine göre itiraflarında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde çalıştığı anlaşılan Gizli tanık ’Fırtına’, dönemin siyasileri dışında, emniyet ve askeri birçok yetkilinin dinlendiğini, bazı kişilerin takip edilip şantaj için gizli kamera görüntüleri alındığını anlatıyor. Gizli tanığın 3 sayfalık ifadesinde geçmiş dönemde gündeme gelen bazı olaylar da yer buluyor. 

BEŞİR ATALAY’IN CEBİNE ’SEN ŞİASIN’ YAZILI NOT BIRAKILDI

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın makam odasına dinleme cihazı yerleştirilip dinlendiğini, ortam dinlemesi yolu ile elde edilen kayıtların çözümünde görev aldığını anlatan gizli tanık ’Fırtına’, cemaatin Beşir Atalay’a Şia ve İrancı gözü ile baktığını, bir gezi sırasında cebine ’Sen Şiasın’ şeklinde not bıraktıklarını, buna bakanın çok kızdığını, makam odasında bağırıp çağırdığını, ses kaydından bu duruma şahit olduğunu anlattı.

Dinlemeler sırasında kaymakamlar kararnamesinin ile ilgili konuşmaların çözümünü yapıp verdiğini, Beşir Atalay’ın cemaatçi olmayanları atamaya çalıştığını belirten gizli tanık, "İçişleri Bakanının odasına gelip gidenlerin ses kayıtlarını iki yıl kadar çözdüm. Dinleme çözümü yaptığım bakan Beşir Atalay’ın bir gün çok sinirli olduğunu ve bağırıp çağırdığını hatırlıyorum. Bu, emniyet müdürü Orhan Özdemir ile ilgili bir konuydu" dedi.

CEMAAT ADINA ÇALIŞMASI İSTENDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın makam odası ses kayıtlarını dinlerken bir ara Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’ın İstihbarat Daire Başkanı olarak adı geçtiğini söyleyen gizli tanık Fırtına, "Büro amiri Ragıp Kılıç’ı aradı ve Ankara’ya çağırdı. Büro amiri, Kılıç’tan istihbarat daire başkanlığına geldiği zaman cemaat adına çalışmasını istedi" diye anlattı.

MİLLİ GÜVENLİK KURULU DİNLENDİ

Uzun bir bayram tatilinin olduğu yıl Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ses kayıtlarının geldiğini söyleyen gizli tanık ’Fırtına’, "Bu ses kayıtları tape haline getirildi. Dinleme cihazı mikrofon içine yerleştirilmişti. Bu tapelerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kara,hava kuvvet komutanı ve Başbakanın konuşmaları yer alıyordu. Bu toplantıda cemaatin konuşulmadı. İleride cemaate yönelik bir operasyon olup olmayacağını tespit etmek için bu toplantı dinlendi" dedi.

NESRİN BAYTOK’U TAKİP EDİP FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİK

Gizli tanık Fırtına, Oran’da bir kadının eve girerken ve çıkarken görüntülerini çektiklerini, bu kadının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte fotoğraflanan kadın olduğunu, basına yansıyan görüntülerini hiç görmediğini ama dinlenmiş olabileceğini, olaypatladıktan sonra takip edip fotoğrafını çektikleri kadının Nesrin Baytok olduğunu anladığını söyledi.

TAKİPTEKİ ARAÇ DEŞİFRE OLDU

CHP milletvekili Nesrin Baytok’u da takip edip fotoğraflarını çektiklerini belirtin gizli tanık, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşinin başka isimler adına alınan dinleme kararı ile dinlendiğini anlattı. Gizli tanık, Paksüt ailesinin takibinde kullanılan aracın deşifre olduğunu söyledi.

GÜL’ÜN ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDEKİ GÖRÜŞMELERİ ORTAM DİNLEMESİ İLE DİNLENDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerinin ortam dinlemesi ile dinlendiğini ifade eden gizli tanık, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanının Başbakan, MHP Genel Başkanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşme tapelerini çözdüm. Bu kayıtları istihbarat şube müdür yardımcısı ve iki kez de bir komiser getirdi."

BEŞİR ATALAY’I ’MEKİR’, İDRİS NAİM ŞAHİN’İ ’DURSUN’ DİYE YAZIYORDUM

Bürosunda kullandıkları bilgisayarların zaman zaman formatlandığını, dinlemelerin harici disk ve flash belleklerle geldiğini, bilgisayarlara yükleme yapmadıklarını anlatan gizli tanık, "Ses tapelerini çözerken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için ’Diken’, İçişleri Bakanı Beşir Atalay için ’Mekir’, İdris Naim Şahin için ’Dursun’, Başbakan için ’Ozan’ yazıyordum. Bunu emniyet amiri ve komiser istedi. Diğer devlet adamlarının kendi isimlerini yazıyordum" diye ifade verdi.

"FETÖ Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şia'sın' notu mu bıraktı" haberi, 25 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan FETÖ Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şia'sın' notu mu bıraktı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FETÖ Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şia'sın' notu mu bıraktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Gündem Haberleri