''FETÖ' nokta verdi IŞİD'e Kilis'i vurdu' iddiası

''FETÖ' nokta verdi IŞİD'e Kilis'i vurdu' iddiası

''FETÖ' nokta verdi IŞİD'e Kilis'i vurdu' id... 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Bu kez de 'FETÖ'cülerin IŞİD'e Kilis, Şanlıurfa gibi sınır illerindeki bazı merkezleri vurması için koordinat verdiği iddia edildi....

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Bu kez de 'FETÖ'cülerin IŞİD'e Kilis, Şanlıurfa gibi sınır illerindeki bazı merkezleri vurması için koordinat verdiği iddia edildi. İddianın merkezinde ise 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışırken, Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi yer alıyor.

6 AY BÖLGEDE KALDI

Star'ın haberine göre, Terzi, 2015’in Kasım ayında Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Suriye’deki operasyonlarını yönetmek üzere Kilis’e gönderildi. Terzi’nin komutasında Elbeyli’de sınırda oluşturulan özel bir birlik 6 ay boyunca Suriye’deki terör örgütleri üzerinde çalışma yaptı. Terzi’nin bölgeye gelmesinden iki ay sonra Kilis kent merkezine art arda Suriye’deki IŞİD mevzilerinden ateşlenen roket ve havan mermileri düşmeye başladı.

Star'da yer alan haber şu şekilde:

İsminin yayınlanmasını istemeyen kentteki üst düzey bir yetkili, FETÖ’cü askerlerin sınırdaki ihanetini anlattı:

“Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türk askerinin Suriye’ye girip girmeyeceğinin konuşulduğu günlerde, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi Kilis’e geldi. Elbeyli Sınır Karakolu’nda Terzi ve ekibi için çok özel bir yer yapıldı. Görevleri bölgedeki hava harekâtlarını kontrol etmek,  Suriye’de nokta operasyonları yapmak,  obüslere ve topçulara vurulacak DAEŞ hedeflerine ait koordinatları vermekti.''

'KİMSE BİRŞEY YAPAMIYOR ALGISI OLUŞTURMAK İÇİN'

“FETÖ, Semih Terzi ve ekibini darbenin alt yapısını oluşturmak için bölgeye gönderdi. Hükümeti aciz göstermek ve sınırdan başlayarak bir kaos oluşturmak için çalıştılar. ''Bakın hükümet ne kadar aciz kendi vatandaşını koruyamıyor. İl merkezlerine bomba atılıyor ama hiç kimse bir şey yapamıyor’ algısı oluşturmak için çalıştılar.''

'KİLİSE SES VER KAMPANYASI

Halkın kente düşen roket ve havan mermileri karşısında isyan etmeye başladığını söyleyen üst düzey yetkili, “Kilis’e ses ver kampanyaları başlatıldı. Hatta GS -BJK derbisinde ''Kilis sahipsiz değildir’ ve ''Kilis için yastayız’ baskılı tişörtüyle Ahmet Can Arslan sahaya atladı. Aynı günlerde gazetelerde yayınlanan ilanlarda aynı mesajlar verildi'' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Kilis’te vali ve kent yöneticileriyle toplantı yaptığı dakikalarda Hükümet Konağı’nın çevresindeki üç noktanın terör örgütü tarafından roketle vurulduğunu hatırlatan üst düzey yetkili, “Bu koordinatları daha önceden DAEŞ’e verilmiş bir atıştı. Askeri yetkilere sorduk ''bilmiyoruz’ dediler. Hava radar sistemleriyle saldırının yapıldığı noktayı tespit edip angajman kuralları gereği misliyle karşılık vereceklerini dile getiriyorlardı'' dedi. Üst düzey yetkili,  askeri birliklere ''şuraya roket düştü’ diyorduk, ''hemen bakıyoruz’ diyor, sonra hangi bölgeden atıldığını tespit ettiklerini söylüyorlardı. Ardından ''Orayı vurduk, şu kadar zayiat var’ bilgisini veriyorlardı.  Aslında toplarla boş arazileri dövüyorlardı. Sırf ''misliyle karşılık veriyoruz’ demek içini rastgele sallıyorlardı. Bunlar, kaos oluşsun, insanlar tepki göstersin diye yapıldı. Kısmen de başarılı oldular'' ifadesini kullandı.

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi bölgeye gelmeden önce de Kilis, Şanlıurfa ve Hatay’a havan mermileri düştüğünü söyleyen üst düzey yetkili, “Bunlar çatışmalardan seken havan mermileriydi, boş arazilere isabet ediyordu.  Ancak 2016 Ocak ayından itibaren direkt şehir merkezleri vurulmaya başlandı. Hedefler arasında valilik., emniyet, jandarma, hastane ve okul binaları vardı. Kilis kent merkezine DAEŞ’nin mevzilerinden hedef odaklı 80’nin üzerinde roket ve top mermisi atıldı. 22 kişi hayatını kaybetti. İlk atılan roket okul bahçesine düştü. En az yüz çocuk ölümden döndü. Her gün sabah öğle akşam roket ve havan atışı yapılıyordu.  İnsanlar sokağa çıkamaz, esnaf dükkânlarını açamaz oldu. İnsanlar göç etmeye başladı''dedi.

"''FETÖ' nokta verdi IŞİD'e Kilis'i vurdu' iddiası" haberi, 18 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''FETÖ' nokta verdi IŞİD'e Kilis'i vurdu' iddiası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''FETÖ' nokta verdi IŞİD'e Kilis'i vurdu' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri