'FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin?'

'FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin?'

'FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını d... CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu referandum ve anayasa değişikliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu referandum ve anayasa değişikliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, referandum sürecindeki yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Anayasa değişikliği ile ilgili sert açıklamaları olan Kılıçdaroğlu, seçim süreciyle ilgili olarak Binali Yıldırım'ın “PKK ''hayır’ diyor, FETÖ ''hayır’ diyor, HDP ''hayır’ diyor, onun için ''evet’ diyoruz. Bölücülüğe ''evet’ diyenlere millet referandumda dersini verecek'' sözlerini sert bir şekilde eleştirdi.  

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

CUMHURİYET YAZARLARI 100 GÜNDÜR HAPİSTE

"Gazeteciler tutuklandı 100 gündür iddianame yok. Belli ki bir yerden talimat bekliyorlar. İddianameyi geciktirerek gözdağı vermek istiyorlar.100 gündür Cumhuriyet yazarları hapiste onların bir an önce kapalı cezaevinden yarı açık cezaevine dönmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye şuanda yarı açık cezaevi konumunda."

FETÖ'YE ÜLKEYİ KİM TESLİM ETTİ?

"Pazar günü 81 ilden il ve ilçe başkanlarımızı topladım. Referandumda nasıl bir strateji izleyeceğimizi konuştuk. Neden 'hayır' diyeceğimizi konuştuk. Bunun bir parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu konuştuk. Siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun 'hayır' dememizin ne kadar kıymetli olduğunu konuştuk. Şu soruyu her gittiğiniz yerde sorun: '15 yıldır iktidardasınız, 15 yıldır parlamentodan çıkarmak isteyip çıkaramadığınız bir kanun oldu mu? Yok. O zaman anayasa değişikliği istemenizin nedeni ne? Neden şimdi parlamento yetkisini bir kişiye devrediyor? Bunu bütün vatandaşlara sorun. Tek adam rejimi getiriyorlar. Her şeye muktedir olacak tek adam rejimi. 2010'da ne diyorlardı. Efendim üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü sağlayacağız diyorlardı. Her vatandaşa devlet eşit yaklaşacak diyorlardı. Vatandaşımız da itibar ederek 2010'da 'evet' dedi. Yargıyı kime teslim ettiler? FETÖ'ye. Üstelik sadece yargı değil, Danıştay'ı Yargıtay'ı, Emniyet Müdürü'nü her şeyi ona teslim ettiler. Düşünün meclis var başbakan var bakanlar var ve devleti teslim alarak paralel devlet kurmaya çalıştılar. Devletin tüm organlarını bir kişiye teslim edeceksiniz. Getirilen değişikliğin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak için bunları söylüyorum. Bir kişi isterse her şeyi yapabilecek. Şimdi başbakanlığı kapatıp bakanlığı bitiriyorlar. Ne olacak başkan ve yardımcıları olacak. Bunlar neyi eksik yaptılar, hangi iradeyi hayata geçiremediler? Bu sorunun cevabı yok arkadaşlar. Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Bahçeli'ye soruyorum cevap yok. O zaman bu milletin önüne bunu hangi gerekçeyle getiriyorsunuz? Hatta şu teklifte de bulundum. Arzu ettikleri bir televizyon kanalında siyasi parti liderleri bir araya gelerek anlatalım. Demokrasi de olması gereken şeyleri söylüyoruz. Kavga mı çıkarıyoruz? Hayır. Vatandaşın bilgi sahibi olması çok mu kötü? Bu değişikliği istikrar için yapıyoruz diyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? 15 yıldır istikrarı sağlayamadık şimdi onu yapacağız demektir. Bu neyin istikrarı.

"DEVLETİN SİGORTASI YOK OLUYOR"

"Bu değişiklikle çift başlılığı önleyeceğiz diyorlar. Aslında yaptıkları çift başlılığı anayasa haline getirmek. Hem başkan hem partinin genel başkanı olacak. Hem taraflı hem tarafsız. Bunun neresi tek başlı oluyor? Başkanı kim temsil edecek vali bir de mensubu olduğu partinin il başkanı. İşte bu çift başlılıktır. Devletin sigortası yok oluyor. Bir alan değil her alan kavgalı hale gelecek. Diyebilirler ki bununla yetiniyoruz. Hayır bununla da yetinmiyorlar. Başkana diyorlar ki sen devletin yapısını ve işleyişini değiştirebilirsin. Diyelim ki başkan oturdu bir kararname yazdı bütün bakanlıkları kapatıyorum mümkün mü mümkün. Öyle bir yetki verilmez. Çocuğunu okula gönderen her anne ve babaya sesleniyorum bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz Türkiye'yi bir maceraya sürüklersiniz. Bu yetkiler yoktur diyemiyorlar. Bu böyle kullanılmaz diyorlar. Birisi gelir kullanır. Cumhurbaşkanı kararnameleri meclise gelmeyecek direk Resmi Gazete'de yayınlanacak. Meclis malulen emekli oluyor. Maaş alıp oturacaklar yetkileri kalkıyor. Bazı vatandaşlarımız diyebilirler ki Anayasa Mahkemesi'ne muhalefet başvurur. Doğrudur. O anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12'sini başkan tayin ediyor. Yargı bağımsızlığı bitiyor. Gelen felaketlerin boyutlarını herkesin bilmesi lazım. Bu gerçekleşirse milletvekili ve milletin bağları kopuyor. O zaman milletin vekili demeyin ünvanını da değiştirin. Milletle vekili arasında bağ yoksa, buna nasıl milletvekili diyeceğiz."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEK Mİ?

"Bir örnek daha bu anayasa değişikliği milletin hangi sorununu çözecek? Terör sorununu çözüyor mu? Hayır. Tek satır yok. İşsizlik sorununu çözüyor mu? Hayır. Türk Lirası'nın yabancı paralar karşısında değerini koruyor mu? Türkiye Kuzey Kore gibi, bir kişi konuşacak diğer herkes dinleyecek. Batı dünyası diyor ki ben neden yatırım yapacağım. Komşularımızla ilişkilerimizi düzeltecek mi? Hayır.  Gıda fiyatları düşecek mi? Hayır. Bozulan eğitim sistemi düzelecek mi? Hayır. O zaman biz bu referandumda 'hayır'larımızı çoğaltmalıyız. Bu referandum parti meselesi değildir, bir memleket meselesidir, demokrasi meselesidir."

HİTLER BENZETMESİ

"Bu karar bir siyasi partinin kararı değil bu karar hepimizin ortak kararıdır. O nedenle eskiden sandığa giderken herkes kendi partisine oy verir. Bazen seçim bildirgesine bile bakmadan gider oy kullanır. Bu referandum bir seçim referandumu değildir. Biz bir siyasi partiyi seçmiyoruz. Demokrasiyi oyluyoruz. Bu referandumda sandığa giderken herkesin düşünmesi lazım. Bu seçim hepimizin ortak seçimi. Ya demokrasi ya tek adam rejimi. En son örnek Hitler'dir. Bir kişiye 80 milyonun kaderini bağlayamazsınız. Türkiye'yi ateşe atarsınız. Ben bunları anlattığımda diyorlar ki Kılıçdaroğlu söyleyince milletin kafası karışıyor. Bunu söyleyenlere şunu söylüyorum hiç endişe etmeyin Kılıçdaroğlu söylerse doğruyu söyleyecek. Çünkü sorun Kılıçdaroğlu'nun sorunu değil sorun hepimizin sorunu. Bu ülkede yaşayan herkesin sorunu. Onlar da desinler ki Kılıçdaroğlu şunu yanlış söylüyor desinler diyemiyorlar. Sakın onu dinlemeyin diyorlar. Neden korkuyorsunuz? Bir vatandaşın sokakta karşılaşacağı sorunlar bunlar. Köyün merası ile ilgili kararı tek başına muhtar mı, versin köylüler bir araya gelip karar mı verecek? Bunlar diyorlar ki muhtar çıksın tek başına merayı ortadan kaldırsın. Doğru değil. Türkiye'yi de bir köy gibi düşünün.

"FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin?"

"Neden 'evet' diyeceklerini bilmiyor vatandaşa da anlatamıyorlar. Binali Yıldırım diyor ki PKK hayır diyor biz de 'evet' diyeceğiz FETÖ hayır diyor biz de 'evet' diyeceğiz. Peki FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin? Üzülerek ve utanarak ifade ediyorum. Bir ülkenin başbakanı hayır oyu kullanacakları terör örgütü olarak ilan ediyor. " 

VARLIK FONU

Böyle bir fon kuruldu. Bütçeniz fazla verir. Harcamaların üzerinde bir geliriniz vardır, bu geliri gelecek kuşaklara yardım için bir fonda toplayayım diyebilirsiniz! Doğal kaynaklarınız vardır, gelir elde edersiniz, bu gelirin bir kısmını gelecek kuşaklara aktarmak zorundayım. Bu kaynağın bir kısmını fonda toplayabilirsiniz. Norveç petrol gelirlerinin bir kısmını bu fona aktarıyor. Bizim bütçe fazlamız var mı, doğalgazımız mı var? Bu varlık fonu değil hayırsız evlat fonu! Niye hayırsız evlat fonu diyoruz! 150 yıldır 140 yıldır bu devletin kurduğu varlıklar fona devrediliyor. Sayıştay denetlesin, niye korkuyorsun? Apartman yöneticisi denetleniyor varlık fonu denetlenemiyor.



Burada kul hakkı var, denetlensin dedik. Yürütmeyi durdurma talebimizi verdik. O tarihten bu yana Kanun Hükmünde Kararname çıkartıldı. O Anayasa Mahkemesi milletin çıakrlarını savunan Anayasa Mahkemesi olmaktan çıkmıştır. Eğer bir Anayasa Mahkemesi eski verdiği kararı bile görmezden geliyorsa o AYM Anayasa Mahkemesi olmaktan çıkmıştır. Acaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan atama yapacak o üyelerden biri de ben mi olayım diye mi düşünüyorlar! Türkiye'nin en değerli kurumlarını birilerine peşkeş çekeceksiniz ve AYM karar veremeyecek! Üzüldüğüm nokta hukukun hakimler tarafından katledilmesi. Hakim olan birisi nasıl hukuku katleder! Kimden talimat bekliyorlar bugüne kadar. mHer önüne gelenin önünde düğmelerini ilikleyen mi hukuku koruyacak?

">

"'FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin?'" haberi, 07 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin?' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'FETÖ sana Binali Yıldırım dediğinde adını değiştirecek misin?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri