FETÖ’cüyü darbeciye sordular, 'temiz' cevabı aldılar!

FETÖ’cüyü darbeciye sordular, 'temiz' cevabı aldılar!

FETÖ’cüyü darbeciye sordular, 'temiz' cevabı... Genelkurmay Başkanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminden önce 48 generalin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olup olmadığını soran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Araştırma yaptık, tamamı temiz'' diye yanıt...

Genelkurmay Başkanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminden önce 48 generalin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olup olmadığını soran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Araştırma yaptık, tamamı temiz'' diye yanıt verdiği ortaya çıktı. Arasında Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu’nun bulunduğu bu 48 general, darbe girişiminin ardından tutuklandı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, darbe girişiminin ardından tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün odasında çarpıcı bir belge bulundu.

Partigöç’ün odasından çıktı

Buna göre, emekli Üsteğmen İ.Ö. ile emekli hava binbaşı G.Y., Mart ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunarak, çok sayıda generalin FETÖ üyesi olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine savcılık, 48 generalin FETÖ üyesi olup olmadığını Genelkurmay’a sordu. Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı araştırma sonucunda bir rapor düzenledi. Söz konusu belge, Mehmet Partigöç’ün odasında bulundu. Belgede, FETÖ ile bağlantılı olduklarının ihbarının yapılan generallerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat ve Personel Başkanlıklarınca araştırma yapıldığı, “Çok hassas yaklaşıyoruz, 48 generalle ilgili hassas kaynak araştırması yapılmış, temmiz ve işlem sonlandırılmıştır. (...) 138 kişi hakkında hassas kaynak araştırması talebi, bunların 33’ü general. 83’ünün cevabı geldi, tamamı temiz, bunların 13’ü general'' denildi.

''At izi kalsın amacı var’

Sonuç bölümünde “Bu tür iddialarla ilgili en hassas olduğumuz statü generallerdir. Generallerle ilgili hususlar YAŞ dahil kendi sistematiği içinde çözülür. Mevzuat buna imkan veriyor. Haksız yere itham edilen personelimizin hukukunu korumak en az mücadele kadar önemli, aksi halde TSK içindeki güven ve disiplin zarar görür, TSK zarar görür. İhbarların çok büyük bir kısmında şahsi husumet, mesleki rekabette saf dışı bırakma veya çamur at izi kalsın amacı var, bu açıkça sezinleniyor. TSK içindeki PDY’yi(Paralel Devlet Yapılanması) olduğundan büyük göstermeye çalışan iddia ve gayretlerin farklı maksatları olabilir. Acele hareket ederek hatalı kararlar almak istemiyoruz, yanlış kararlar mücadelenin meşrutiyetine zarar verir. Bu tür yapılarla mücadele meşrutiyetinin zarar görmemesi için hukuk içerisinde esas kalmak olmalıdır'' denildi.

"FETÖ’cüyü darbeciye sordular, 'temiz' cevabı aldılar!" haberi, 24 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan FETÖ’cüyü darbeciye sordular, 'temiz' cevabı aldılar! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FETÖ’cüyü darbeciye sordular, 'temiz' cevabı aldılar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Gündem Haberleri