'FETÖ'den atılanlara silahsız askerlik

'FETÖ'den atılanlara silahsız askerlik

'FETÖ'den atılanlara silahsız askerlik Hükümetin OHAL kapsamında dün yayımladığı KHK ile Askerlik Kanunu’na bir madde eklenerek FETÖ ile iltisaklı kişilerin askerliklerini “silahsız'' olarak yapmalarının yolu açıldı. Emekli askeri hukukçular düzenleme ile özellikle...

Hükümetin OHAL kapsamında dün yayımladığı KHK ile Askerlik Kanunu’na bir madde eklenerek FETÖ ile iltisaklı kişilerin askerliklerini “silahsız'' olarak yapmalarının yolu açıldı. Emekli askeri hukukçular düzenleme ile özellikle polislikten ihraç edilenlerin risk oluşturmalarının önüne geçilmek istendiğini vurguladı.

Kanun Hükmünde Kararname ile Askerlik Kanunu’na bir madde eklenerek FETÖ ile iltisaklı kişilerin askerliklerini farklı bir şekilde “silahsız'' olarak yapmalarının yolu açıldı.

Hükümetin OHAL kapsamında dün yayımlandığı 25. KHK ile Askerlik Kanunu’na şu madde eklendi: “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve askerliğe elverişli oldukları anlaşılan yükümlülerden, yoklama kaçağı ve bakayalar dahil bu Kanunda yazılı geçerli mazereti olmayanlar, Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınırlar.''

Düzenleme hakkında Cumhuriyet’e bilgi veren emekli askeri hukukçular şu değerlendirmeyi yaptı: “Darbe girişiminden sonra emniyetten çok sayıda polis ihraç edildi. Yasaya göre, 10 yıl hizmet eden polisler askerlikten muaf tutuluyordu. Ancak 10 yılı bitirmediği halde meslekten ihraç edilen polisler var. Bu kişiler, silahlı görev yaptıklarında risk oluşturabilir diye algılanmış olabilirler. Bu düzenleme kişilerin silahsız ve farklı şekillerde askerlik hizmetlerini yapmalarına olanak verir. Ayrıca harp okullarında ve astsubay meslek yüksek okullarından FETÖ iltisakı gerekçesiyle ihraç edilenler de bu kapsamda değerlendirilmiş olabilir.'' Hukukçular düzenlemenin, FETÖ dışındaki tüm terör örgütleri ile iltisaklı olanları da kapsadığını belirterek, “Diğer terör örgütleri ile iltisakı olduğu belirlenen kişilerin de güvenlik güçlerinin içine sızmalarını engellenmesi amaçlanabilir. Bu düzenleme o anlamda da geniş ve kapsayıcı'' değerlendirmesini yaptı.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ ADIMI
Hükümet, yeni KHK ile Şırnak’ta 13 askerin şehit olduğu helikopter faciasının üzerinden 1 ay geçmesinin ardından uçuş güvenliği için de adım attı. Artık, uçuş emniyetini etkileyebilecek nitelikte yapılmış, yapılacak veya kaldırılacak olan yapılara dair bilgiler; Harita Genel Komutanlığına gönderilecek.

Terörle Mücadele Kanunu’nda bulunan suçlar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının uğradığı zararların tazmini amacıyla açılan davalarda; davalının adresinin bulunmaması, tebligata elverişli olmaması halinde, dava dilekçesinin özeti gazetelerden biri ile ilan edilebilecek.

"'FETÖ'den atılanlara silahsız askerlik" haberi, 23 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'FETÖ'den atılanlara silahsız askerlik haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'FETÖ'den atılanlara silahsız askerlik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Gündem Haberleri