'FETÖ'nün finansmanına 10 yıl hapis

'FETÖ'nün finansmanına 10 yıl hapis

'FETÖ'nün finansmanına 10 yıl hapis Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, örgütün kentteki mütevelli heyeti üyeleri ve üst yöneticileri oldukları iddia edilen 10 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık ile avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu. 'FETÖ'nün 'para...

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, örgütün kentteki mütevelli heyeti üyeleri ve üst yöneticileri oldukları iddia edilen 10 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık ile avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu. 'FETÖ'nün 'para kasası' olarak bilinen ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla Sudan'dan Türkiye'ye getirilerek tutuklanan iş adamı Memduh Çıkmaz ise duruşmaya, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, son savunmaları alınan sanıklardan Çıkmaz, samimi beyanlarla mahkemeye yardımcı olmak ve adaletin tecelli etmesi için ifade verdiğini öne sürdü.

"Rabbimin huzurunda çıktığım zaman elimde bir şeyler olması için ve sadece Allah rızası için cemaate girdim" ifadelerini kullanan Çıkmaz, şunları kaydetti: "Allah rızasını düşünerek 17-25 Aralık sürecine kadar örgütün toplantılarına katıldım, yardımda bulundum, bağış yaptım. Zaten o süreçten sonra örgüt ile bağımı koparmaya çalıştım. Bank Asya'ya yatırdığım parayı da banka personeline vefa borcum olduğu için yatırdım. Çünkü banka personeli, işlerim için para lazım olduğunda bana yardımcı oluyor, düşük faizlerle kredi kullandırıyorlardı. Ben de onların bu vefasına karşılık bankaya para yatırdım. Cemaat toplantılarının yapıldığı otelde de kaldım ama oraya sağlığım için gittim. Böbrek taşı düşürüyordum ve termal otel sağlığıma iyi geliyordu."

Çıkmaz, sağlık sorunlarından dolayı düzgün ifade vermekte zorlandığını ileri sürerek, "15 Temmuz'da o hain darbe girişimi yapan, o kadar insanı şehit edip, yaralayan bu canilerle geçmişte bir arada olduğum için pişmanım" dedi.

SANIKLARA VERİLEN CEZALAR
Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan ve cezalarında çeşitli nedenlerle indirime gidilen sanıklardan Ali Arukan'ı 10 yıl 7 ay 15 gün, iş adamı Memduh Çıkmaz'ı 10 yıl, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi Başkanı Erkal Aykaç, Güven Şahin ve Oğuzhan Polat'ı 8 yıl 9'ar ay, Murat Haliloğlu ve Öner Erek'i 8 yıl 1 ay 15'er gün, Mehmet Çatar'ı 7 yıl 6 ay, Recep Koçak ve Şaban Çırlan'ı 6 yıl 6 ay 22 gün, Hüseyin Bostancı, Seydi Bilge ve Mahmut Altıkardeş'i 6 yıl 10 ay 15 gün, Üzeyir Emir'i 6 yıl 3 ay, Erdal Erdoğan'ı 6 yıl, Tekin Mengüç'ü de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan Ali Osman Bilge'ye 'terör örgütüne yardım etme' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası veren heyet, benzer suçlardan yargılanan diğer sanıklardan Necdet Karadayı, Osman Benli, Murat Akdemir ve Bülent Karadayı'nın beraatına hükmetti.

Heyet, tutuklu sanıklardan Recep Koçak, Şaban Çırlan ve Mahmut Altıkardeş'in, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA

"'FETÖ'nün finansmanına 10 yıl hapis" haberi, 26 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'FETÖ'nün finansmanına 10 yıl hapis haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'FETÖ'nün finansmanına 10 yıl hapis 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  2. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  3. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  4. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  5. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  6. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  7. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  8. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  9. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  10. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  11. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  12. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  13. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  14. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  15. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  16. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  17. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  18. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  19. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  20. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
Gündem Haberleri