'Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen lider benim'

'Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen lider benim'

'Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye politikasını, “PKK’nın bizim güneyde boydan boya bir hat oluşturmasını engellemek için gittik oraya. İyi de sizin ta aşağılarda ne işiniz var? Rakka’ya gidecekmişiz. Bu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye politikasını, “PKK’nın bizim güneyde boydan boya bir hat oluşturmasını engellemek için gittik oraya. İyi de sizin ta aşağılarda ne işiniz var? Rakka’ya gidecekmişiz. Bu şehitlerin hesabını kim verecek? Ortadoğu bataklığının içinde şu anda Türkiye. Türkiye’nin bu bataklıktan çıkmasının süresi en erken 9-10 yıldır'' diye eleştirdi.

Önceki akşam gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın aktarımına göre özetle şunları söyledi:

DEMOKRASİYE İHANETTİR

(Anayasa değişikliği) Bu parlamentoda milletvekillerinin sağduyulu hareket edeceklerini ve kabul etmeyeceklerini düşünüyorum. Anayasa değişikliklerinin bir veya iki partinin tekeline alınıp parlamentoda oy çokluğu ile rejimi değiştirme girişiminde bulunmak demokrasiye ihanettir. Rejim değişikliği, sıradan bir değişiklik değildir. Biz hilafetten Cumhuriyet’e geçerken ağır bedeller ödemiş bir toplumuz. Şimdi el kaldırıp indirerek rejimi değiştirme çabası içine girdik. Rejim değişikliğidir bu. Efendim ''Cumhuriyet kurulmuş o zaman, şimdi de Cumhuriyet’. İran’da da Kuzey Kore’de de Cumhuriyet var. Adı Cumhuriyet oldu diye rejim değişmiyor mu yani?

DENİZ BEY KONUŞACAK

Bu ülkenin demokratları, milliyetçileri, samimi Müslümanları, aydınları, demokrasiden yana olan bütün güçlerinin ortak hareket etmesi lazım. Bu CHP’nin sorunu değil ki, hepimizin ortak sorunu. Demokrasiyi getirirken bedeller ödedik, demokrasi giderken bedeller ödemeyecek miyiz? Demokrasiden yana olanların birlik olması lazım. Anayasa Genel Kurul’a indiği zaman partimiz adına Deniz (Baykal) Bey konuşacak. Deniz Bey de ben de arkadaşlarımız da sivil toplum kuruluşları da diğer partiler de hep birlikte çalışması lazım. Deniz Bey’in siyasete olan katkısı çok fazla, onun birikimlerinden yararlanmak isteriz.

Umarım geri çekerler. Bir ülkenin parlamentosunda demokrasiden vazgeçilen bir anayasa oylanmaz. Bütün dünya bize gülüyor zaten. Demokraside geri adım atıyoruz. Ne ile; oy çokluğuyla.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Yani kişi niye anayasaya uymuyor da anayasayı kişiye uyduruyoruz? Bu hukuka inanmamak demektir. Dolayısıyla Sayın Bahçeli’nin hangi gerekçeyle böyle bir karara vardığını ben şahsen bilmiyorum. Kaldı ki Türkiye’nin gündeminde başkanlık da yoktu zaten. Birden bire niçin ortaya atıldı onu da bilmiyorum. Uygun bir ortam olursa (Bahçeli ile) görüşürüz, siyasi parti elbette.

VERSİNLER MAHKEMEYE

(FETÖ üyeliğiyle suçlanan CHP’liler) Ben Sayın Başbakan’a üç ismi verdim, ikisi PM üyesi; beni ziyarete geldiğinde, ''bunlara bir bakın’ dedim. Varsa bir şeyi bize açıklayabilir, biz de alırız notumuzu. Ben nereden bileyim, alnında mı yazıyor FETÖ’cü olduğu. Ama mahkeme kararı olmadan, ben bir insanı nasıl suçlayacağım? Versinler mahkemeye, mahkemeden FETÖ’cüdür diye karar çıkarsa zaten bizim bir şey yapmamıza gerek yok. Kendileri istifa ederler.

Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen lider benim. Şimdi bunları yapan insanların hesap vermesi gerekirken başkalarına hesap soruyor. Dolayısıyla bizim iklimimiz Gülen cemaatinin, FETÖ’nün yeşereceği bir iklim değildir.

YAKILDI MI VURULDU MU?

(DEAŞ’ın yayınladığı görüntüler) Uşak’taydım görüntüleri izlerken. İzleyemiyorsunuz yani içiniz acıyor. Hele Türk bayrağının, IŞİD’linin ayağındaki asker postalı ile ezilmesi ağrıma gidiyor. Ee bu işin sorumlusu kim? Hükümetten cevap bekliyoruz dedik, 7 gün olacak cevap yok. Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi? Orada askerimiz var, sizi uçakla vuruyorlar, kimin vurduğunu bilmiyorsunuz. Askerleriniz esir alınmış; öldürüldü mü yakıldı mı onu da bilmiyorsunuz.

ŞU ANDA BATAKLIĞIN İÇİNDE

Efendim PKK’nın bizim güneyde boydan boya bir hat oluşturmasını engellemek için gittik oraya. İyi de sizin ta aşağılarda ne işiniz var? Rakka’ya gidecekmişiz. Bu şehitlerin hesabını kim verecek? Ortadoğu bataklığının içinde şu anda Türkiye. Türkiye’nin bu bataklıktan çıkmasının süresi en erken 9-10 yıldır.''

RUSYA’YLA ANLAŞMANIN TERÖR LİSTESİNDE PYD NİYE YOK

Rusya’ya gidip anlaşma imzaladılar. IŞİD var, El Nusra var ki El Nusra’yı bu hükümet terör örgütü kabul etmiyordu. PYD niye yazılmıyor?

Rusya’ya gittik, anlaşmayı imzaladık. Peki kardeşim imza attın, benim askerim orada, senin askerin nerede? Niye Türkiye’yi yalnız bırakıyorlar? Kara gücü şu anda bizde. Hava gücüyle destek ver, o da yok. Hem gidip anlaşmayı imzalıyorsun, hem yalnız kalıyorsun. Suriye demek Rusya demektir, ABD demektir. Eğer destek alabilirseniz az kayıp verirsiniz veya hiç kayıp vermezsiniz. Ama hayır derseniz her gün şehitler gelir.

Türkiye süratle Suriye’nin toprak bütünlüğüne taahhütte bulundu. Suriye ile de masaya oturacak Türkiye, Rusya’nın gözetiminde. Esad ile oturacaklar pazarlık yapacaklar, tokalaşacaklar. Esad’dan Türkiye rica edecek; ''El Bab için de Halep için de Rakka için de bize destek verin’ diyecek. Türkiye bütün tezleri çöken bir ülke olarak Moskova’daki anlaşmanın altına imza attı. Göreceksiniz Kazakistan’daki anlaşmanın altına da tıpış tıpış imzasını atacak. Söz sahibi Rusya olacak bu bölgede.

METNİ GÖRMEDEN İMZA ATAN BİR GRUP

DAHA önce yapılan anayasa değişiklikleri gibi bu da bir dayatma kültürünün eseri. Bir kişinin arzusu üzerine anayasa değişmez. ''Toplumsal uzlaşma belgesidir’ diyoruz anayasaya. Var mı toplumsal uzlaşma, hayır yok. Anayasa değişikliği gerekiyor muydu? Elbette gerekiyordu, biz bunu daha önce de söylüyorduk zaten. Ama sadece anayasayı değiştirmekle Türkiye’de demokrasi güçlenmiyor ki. Yasaları da darbe hukukundan arındıracaksınız ki Türkiye’de sağlıklı işleyen bir demokrasi olsun. Şimdi iki partinin mutfağında hazırlandı, parlamentoya geldi. Daha ayıp olanı ise metni hiç görmeden imzalayan bir parlamento grubu var. Bundan daha büyük bir demokrasi ayıbı olamaz. Demokratik açıdan, siyasi teamüller açısından, ahlaki açıdan doğru değil.''

DEVLETİN SİGORTASI YOK OLUYOR

Referanduma silahlar eşit koşullarda giriyor muyuz? Özgürce bir ülkede anayasa değişikliği tartışılıyor mu? 12 Eylül dönemi ile hiçbir fark yok. Halkın üzerinde büyük bir baskı var. Devlet bütün kurumlarıyla sahaya inecek, ondan sonra eşit koşullarda referandum yapacağız. Eşit koşullarda olmuyor ki. Sayın Cumhurbaşkanı bizimle birlikte seçim meydanlarına çıkacak. Aleyhimize bir sürü şey söyleyecek, biz de onun aleyhine söyleyeceğiz. Sonra gelecek, parlamentoda tarafsızlık yemini edecek. Ya kargalar bile buna güler... Zaten bu sistemde işin doğasında tarafsız olmamak yatıyor. Yani devletin sigortası yok oluyor.''

"'Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen lider benim'" haberi, 29 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen lider benim' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Fetullah Gülen ile herhalde tek görüşmeyen lider benim' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  2. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  3. 18:31 Sulusaray Depremi: Tokat'ta Meydana Gelen 5.6 Büyüklüğündeki Sarsıntı Çevre İlleri de Etkiledi
  4. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  5. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  6. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  7. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  8. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  9. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  10. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  11. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  12. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  13. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  14. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  15. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  16. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  17. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  18. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  19. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  20. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
Politika Haberleri