Filiz Akın: Eşime vasiyetim ötenazi

Filiz Akın: Eşime vasiyetim ötenazi

Filiz Akın: Eşime vasiyetim ötenazi İzmir 9. İleri Yaş Sempozyumu, 'Keyifli Yaş Almak' konusu ile Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği işbirliği ile düzenlenen sempozyuma, ünlü sanatçı...

İzmir 9. İleri Yaş Sempozyumu, 'Keyifli Yaş Almak' konusu ile Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği işbirliği ile düzenlenen sempozyuma, ünlü sanatçı Filiz Akın konuk oldu.

Sempozyuma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Ege Geriatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin de katıldı. Sempozyumun kültür-sanat bölümüne konuk olan sanatçı Filiz Akın, yaşadığı hastalık sürecinden nasıl çıktığını İzmirlilerle paylaştı ve sağlıklı yaşlanmak için sırlarını anlattı. Konuklara deneyimlerini de aktaran Akın, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Zorlu bir kanser süreci geçirdiğini ve ameliyat edilemediği için çok ağır bir tedavi gördüğünü anlatan Akın, "Ama ben yine de iyileşeceğime inandım. Anahtar kelime moral." dedi.

Ötenazi hakkı istedi

Şu andaki hayatına şükrettiğini belirten Akın, "Benim gibi aynı kanser türü olan bir arkadaşım çok daha kötü bir durumda. Sıkıntılarım var ama iyiyim. Pes etmek yok. Hayata devam. Böyle bir durumda en büyük ilacınız moral. Gülümsemek, olumlu düşünmek hakikaten bir ilaç. Benim hastalığımda en büyük desteğim sevenlerim oldu. Herkes benim için mumlar yaktı dualar etti. İyi olmamı bana gönderilen ilaca moral ve sevgiye bağlıyorum. Yaşayacaksam kaliteli yaşayayım, eğer bağımlı olacaksam ve bitkisel hayata gireceksem öleyim. Eşimle birbirimize vasiyet ettik, eğer öyle bir durum doğar ve Ötenazi hakkı tanınırsa bunu kullanma sözü verdik" diye konuştu

"YAŞLILARI ANLAMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Sempozyumun açılışında konuşan Sırrı Aydoğan ise "Yaşlılarla ilgili yaptığımız bu sempozyum da toplumu ilgilendiriyor. Onun için çök önemli. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılar ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşlılık olgusunun en önemli tarafı ruh, his. Dünyadaki gelişmeler yaşlı nüfusu arttırıyor. Kendini yaşlı hissedenlerin ruhsal durumunu anlamak çok önemli. Yaşlanmamak için yapmamız gereken onları hayattan koparmamak." dedi.

Sempozyum Başkanı Sevnaz Şahin de "Türkiye İstatistik Enstitüsünün Kurumu'nun rakamlarına göre Türkiye'de yaşlı oranı artık yüzde 8.2. Biz bu yola çıkarken yüzde 7'lerde idi. Şehrimizde ise yüzde 10.2. İzmirliler olarak çok daha çok şey yapmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

"Filiz Akın: Eşime vasiyetim ötenazi" haberi, 24 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Filiz Akın: Eşime vasiyetim ötenazi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Filiz Akın: Eşime vasiyetim ötenazi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri