'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü mitingle sonlandı

'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü mitingle sonlandı

'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü mitingle sonlandı CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Fındık İçin Adalet' yürüyüşünde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:Fındık üreticisi bir araya gelmediği için onun alın terini bir avuç yabancı sömürüyor. Bu sorun...

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Fındık İçin Adalet' yürüyüşünde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

Fındık üreticisi bir araya gelmediği için onun alın terini bir avuç yabancı sömürüyor. Bu sorun neden çözülmüyor? Bu ülkeyi yöneteneler alın terinin ne kadar önemli olduğunu bilseler, fındığın bu bölge için ne kadar önemli olduğunu bilseler bu dram yaşanmaz.Temel sorun bu ülkeyi yönetenlerde.

15 yıldır ülkeyi yöneteceksin, fiyatta istikrarı sağlayamayacaksın. Size sözüm fiyatta istikrarı iki yılda sağlayacağım. Birileri kazanıyor, kaybeden çiftçi oluyor.

Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı Türkiye'nin beş katı. Hollanda kadar bile olamıyorsun, Konya kadar bir ülke. Dünyanın her yerinde çifçiye destek verilir. Milli gelirin en az yüzde biri oranında çiftçiyi destek verilir diye bir kanun var. Sekiz milyar dolar verilmesi gerek en az. Çiftçiye veriliyor mu?

Çifçiye vereceğiz ama elde yok diyorlar. İnanıyor musunuz olmadığını? Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Karadeniz'dekiler ikinci sınıf vatandaş. Geldiklerinde söyleyin bunu. Bunun hesabını Karadenizli sormak zorunda. FETÖ'ye ne diyorlardı, 'Ne istediniz de vemedik?' Bir kez bun çiftçinin hakkını ver. Demokrasilerde hesap sandıkta sorulur.

Oturdular masaya İmralı'da, Oslo'da, Habur'da. Hiç dediler mi çiftçilerle bir masaya oturalım, geldiler mi, hayır. Namus sözü veriyorum; Sizin hakkınızın savunmazsam sonuna kadarv yediğim ekmek bana haram olsun. Fındık üreticisine gelince para yok ama Marmaris'te 350 odalı yazlık saray inşa ediliyor.

Bir şeyi değiştereceğiz, eski algıları değiştireceğiz. Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir. Fındık, üzüm üreticisinin sorunlarını çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz.

CHP olarak 6 madde halinde fındık sorununu çözeceğiz.

İşte 6 madde: 

1- Fiskobirliği, en görkemli kurumu haline getireceğiz. Bu kuruma siyaset bulaşmayacak. Bu ülkeninin insanı hakkını alacak. 

2- Yeniden bir fındık kanunu çıkarmak lazım. Üretici, ihracatçısı herkes katılacak. Herkes parayın adil şekilde bölüşecek. 

3-Manavcılığı dahil ederek fındık ihtisas borsasını kuracağız.

4- Fındık ARGE merkezi kurulmak zorundayız. Biz neden yapmıyoruz? Elin oğlu kazanıyor da biz neden kazanamıyoruz?

5- Fındığın ana vatanı Karadeniz'dir. Karadeniz'in fındığına başka birisine emanet etmeyelim. 

6- Fındık bahçelerini gençleştireceğiz. Ona uygun teşvik getireceğiz.

Fındık bahçelerine, alın terinize, Karadeniz'e sahip çıkın sözünü istiyorum. Siz haklarınıza sahip çıkacaksınız, biz de size sahip çıkacağız. Karadeniz'in yiğit insanlarıyla birlikte olmaktan onur duyuyorum. Karadenizliye sahip çıkmak sonuna kadar benim görevimdir. Hiç kimseyi ayırmıyorum. 80 milyon vatandaşa huzuru getireceğim. 4 yıl içinde terörü bitireceğim. 

Karşıma çıkmaktan korkuyor. Devleti yöneten adamda cesaret, özgüven olur. Ben insana saygılıyım. Terör konusunda karşıma çıkmıyorsun fındık konusunda karşıma çık. Biz haklıyız, o haksız o yüzden karşımıza gelemez. Size söz veriyorum ne olursa olsun bu ülkenin bütün insanlarını seviyorum. Ne olursa olsun kadın-erkek eşitliğinden , özgür medyadan, din ve vicdan özgürlüğünün yanında olacağım, bölmek istiyorlar böldürmeyeceğiz. Birlikte ülkemizi görkemli günlere taşıyacağız. çocuklarımızın durumuna bakın, bizim çocuklarımız kobay mı? Dünyada böyle bir örnek yok.Cebini düşünen siyasetçi istemiyoruz. Birlikte mücadele edeceğiz, Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Ben hazırım. Dünyada fındıkta bir numara olacaksınız, fındık üreticisi perişan olacak. Bu aklın alacağı bir şey değil. Biz bunların tamamını düzeltemek için muktediriz. Her evde huzur, bereket olacak. Bu ülkede terör olmayacak. Biz Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Biz insanları ayırmayız. Yolda karşılaştığımızda gülemseyerek selam vereceğiz. Barıştan, huzurdan, alın terinden yana olanlara oy verin."

"'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü mitingle sonlandı" haberi, 20 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü mitingle sonlandı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Fındık İçin Adalet' yürüyüşü mitingle sonlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:22 70 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Site Faciasında Müteahhit Tahliye Edildi
  2. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  3. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  4. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  5. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  6. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  7. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  8. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  9. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  10. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  11. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  12. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  13. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  14. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  15. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  16. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  17. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  18. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  19. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  20. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
Gündem Haberleri