Galibiyet Baba Recep'in ruhuna armağan olsun

Galibiyet Baba Recep'in ruhuna armağan olsun

Galibiyet Baba Recep'in ruhuna armağan olsun Dün maça saatler kala acı bir haber aldık, aylardır amansız bir hastalıkla boğuşan , Antalya da hastanede yoğun bakımda yatan Türk futbolunun ve Beşiktaş ın son " Babası" Recep Adanır ı kaybettik..O anda benim için Beşiktaş-Kasımpaşa...

Dün maça saatler kala acı bir haber aldık, aylardır amansız bir hastalıkla boğuşan , Antalya da hastanede yoğun bakımda yatan Türk futbolunun ve Beşiktaş ın son " Babası" Recep Adanır ı kaybettik..O anda benim için Beşiktaş-Kasımpaşa maçının hiçbir önemi kalmamıştı, çünkü Beşiktaş daha çok yener, yenilir, şampiyon olur,, olamaz, ama bir "Baba Recep" daha dünyaya gelmez..
 
   Değerli ABC okuyucuları, maçın teknik analiziyle ilgili devam satırlarımı lütfen bu bağlamda kabul edin...
 
   Beşiktaş finale 3 hafta kala zor bir maça daha çıktı, çünkü rakip Kasımpaşa 4 gün önce kupadan da elenmiş , ligde  hiçbir hedefi kalmamış, yani çok rahat..Bu tip takımlar mental açıdan maçlara çok rahat çıkar ve buda oyunlarına  positif olarak yansır..Oysa, Beşiktaş lı futbolcular sahaya  çıkarken alacakları beraberlikte bile tüm bir sezonun emeğinin boşa gideceğini bilerek çıkıyorlar, bu ruhsal durum her zaman için amacı olan takımın alleyhinedir..
 
   Beşiktaş maça Oğuzhan ın muhteşem dripling ve çalımlarıyla rakip savunmayı dağıtarak verdiği pasın Aboubakar tarafından  ağlara göndermesiyle 1-0 önde başladı..Ama, hemen 1 dakika sonra bir taç atışından gelen topa hakem Serkan Çınar ın  kaza asistine Eduok 20 metreden vurunca skor 1-1 e geldi..
 
  Bu andan sonra 32. dakikaya kadar Quaresma nın sağdan adeta  otomatiğe  bağladığı ortalarıyla tam 4 gol pozisyonuna girdi siyah-beyazlı takım, .ama top bir türlü filelerle buluşmadı.32 de kazanılan haklı penaltıyı Quaresma gole çevirdi ve baskılı, arzulu oyununu sürdüren Beşiktaş devreyi 2-1 önde kapattı..
 
   İlk yarı notlarımda , Kasımpaşa nın Adem Büyük ün yokluğuna rağmen ofansif anlayışı, Q 7 nin 15 etkili ortası, ve ikinci 45 e çıkarken rakip stopperler olan Apdullah ile Sadıku nun Beşiktaş ın lehine olacak sarı kartları vardı..
 
    İkinci devreye Beşiktaş yine etkili başladı, rakibi bekleyip kontra arama peşindeydi..Bunlardan birinde 49 da Aboubakar aşrtma bir pasla topu Talisca ile buluşturdu, o da top yere düşmeden dokundu ve bence maçın fişini çekti..İlerleyen dakikalarda top daha çok Kasımpaşa nın ayağındaydı , ama bu bir taktik anlayışdı Beşiktaş açısından ..65 de Şenol hoca skoru tutmak için değişikliklere  başladı, Talisca çıkıp Necip girdi yerinde bir kararla...Hemen 30 saniye sonra Quaresma nın bitmek tükenmeyen ortalarından birine Babel kafayla vurunca maç tamamen bitti..4-1...
 
   Sonraki dakikalarda çok iyi oynayan Aboubakar ın Cenk ile değişmesi Şenol Hocanın vefa  jestiydi bana göre, son 5 dakikada Gökhan Beck nöbet değişimi  gibi..Seyircinin "Dem Ba" haykırışları hoca tarafından es geçildi, doğrusuda  bu idi, futbolda duygusallığa, şova yer yoktur, hele ki Şenol Güneş gibi bir prensip abidesi söz konusu olunca..
 
    Maçın sonlarına doğru Dolmabahçe-İnönü Stadı tribünleri "İzmir marşıyla" inlerken benim aklım ve gönlüm  yine Baba Recep te idi....
 

"Galibiyet Baba Recep'in ruhuna armağan olsun" haberi, 21 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Galibiyet Baba Recep'in ruhuna armağan olsun haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galibiyet Baba Recep'in ruhuna armağan olsun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:04 Parasını mevduatta değerlendiriyorsanız dikkat edin: Son gün yaklaşıyor
  2. 15:02 Smart büyüdü! Yarı Alman yarı Çinli Smart'ın yeni modeli ilk kez görüntülendi
  3. 14:28 Fenerbahçe'nin Nisan Ayında Yaşadığı Şok: Hedefler Bir Bir Uzaklaşıyor
  4. 14:26 Hadise, Arkadaşının Düğününde Söz Kesti: "Aşk Çok Güzel..."
  5. 14:21 Bodrum'da Yaz Tatili İçin Villa Kiralarında Artış: Günlük Fiyatlar 1 Milyon Liraya Kadar Çıkıyor
  6. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  7. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  8. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  9. 13:45 Premier Lig'de Şok! İki Futbolcu Cinsel İstismar Suçundan Gözaltına Alındı!
  10. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  11. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  12. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  13. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  14. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  15. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  16. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  17. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  18. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  19. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  20. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
Spor Haberleri