Gazeteciler, Özgür Gündem’le dayanışmaya geldi

Gazeteciler, Özgür Gündem’le dayanışmaya geldi

Gazeteciler, Özgür Gündem’le dayanışmaya geldi Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'' kampanyasının katılımcılarından Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler...

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'' kampanyasının katılımcılarından Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve bianet raportörü Erol Önderoğlu ve Gazeteci Yazar Ahmet Nesin'in tutuklanmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.  Gazeteciler  "Nöbetçi genel yayın yönetmenliği" yapmak ve  'Hepimiz yayın yönetmeniyiz, bu suça ortağız' diyerek Özgür Gündem gazetesinde bir araya geldi.

Gazeteci Arzu Demir’ın okuduğu basın açıklamasında, 100’ü aşkın gazetecinin nöbetçi yayın yönetmenliği görevini devralmaya hazır olduğu belirtildi. Demir,  hukuk, demokrasi, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı ile bağdaşmayan tutuklamaları  kınadıklarını belirterek, "Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin'in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma içerisinde olduğumuzu,  nöbetçi genel yayın yönetmenliği görevini devralmaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz" dedi.

Demir, basın açıklamasının yapıldığı, duvarlarında öldürülen gazetecilerin resimlerinin olduğu Özgür Gündem yazıişleri odasını göstererek “Bu oda özgür basın geleneğinin bir parçası. Biz de hakikatı aramaya devam edeceğiz'' dedi.Demir'in okuduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:""Özgür Gündem ile dayanışmaya devam ediyoruz. Mesleğin onuruna sahip çıkan gazeteciler, "Basın özgür olmadan, toplum özgür olmaz" diyen insan hakları savunucuları, 3 Mayıs tarihinden bu yana, dayanışma amacıyla, sürekli soruşturmaya uğrayan Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Ancak nöbetçi yayın yönetmenlerinin kaderi de, gazetenin kaderi gibi oldu. Dayanışmacı nöbetçilere soruşturmalar açıldı, iddianameler hazırlandı. Bu adımların dayanışmayı engellemeye yetmediği düşünülmüş olmalı ki bugün ifade vermeye giden nöbetçi genel yayın yönetmenlerinden üçü; Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi ve tutuklandı.Biz aşağıda imzası bulunan gazeteciler, hukuk, demokrasi, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı ile hiç bir şekilde bağdaşmayan bu tutuklamayı kınıyor, Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. "Gazetecilik Suç Değildir" ve "Basın Özgürlüğü Herkese Lazım" şiarlarıyla Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, nöbetci genel yayın yönetmenliği görevini devralmaya hazır olduğumuzu duyuyoruz.Biliyoruz ki, mesleğimize ve gerçeklere ancak dayanışma ile sahip çıkabiliriz.İnanıyoruz ki, meslek onuru baskıları yenecek."

Özgür Gündem editörü Zana Kaya, tutuklamaların gazeteciliğe, haber alma hakkına ve demokrasiye bir saldırı olduğunu belirterek, “Bu mesaj doğrudan gazetecilerin kendisi, halkın haber alma hakkına yöneliktir. Bu tür saldırılar toplumsal dayanışmayla ve gazetecilerin dayanışmasıyla aşılabilir. Bugün burada bu dayanışmanın bir örneğini görüyoruz. Umutluyuz. Biz bugünlere mücadeleyle geldik, bu saldırıları da dayanışmayla yıkacağımıza inanıyorum'' dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Yıldırım, “Tutuklamaların amacı dayanışmayı kırmaktı ama bunu başaramadılar, tam tersine dayanışmayı büyüttüler. Bir gün bize de kelepçe takılırsa o karara saygı duymayız ama o kelepçeleri onurla takarız'' diye konuştu.

Dün Hrant Dink davası için adliyede olduklarını ve tutuklama kararının da o sırada çıktığını hatırlatan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, “Her gün adliyelerdeyiz. Olaylar bizi bir araya getiriyor. Olanlar bir baskı rejimine doğru gittiğimizi gösteriyor. Gazetecilik kelepçelenemez'' diye konuştu.

Hasan Karakaş ise tutuklamaları kınadı, herkesi gazetelerine sahip çıkmaya çağırdı.

Açıklamanın ardından toplanan 108 imza Özgür Gündem Gazetesi'ne teslim edildi. Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan kampanyaya imza atan isimler şöyle: Ahmet Tulgar, Abdullah Demirbaş, Abraham Kader, Ahmet Oğuz Sözeri, Akın Olgun, Altan Sancar, Aram Duran, Arzu Demir, Arzu Yıldız, Aslı Sözbilir, Aydan Öz, Aydın Bodur, Ayşe Yıldırım, Ayşegül Doğan, Bahadır Akdeniz, Barkın Karslı, Bülent Mumay, Çağdaş Kaplan, Can Soyer, Canan Coşkun, Cansu Pişkin, Celal Başlangıç, Cem Bahtiyar, Cemal Taşdan, Cengiz Çandar, Ceren Sözeri, Çetin Yılmaz, Ceyda Karan, Demet Yılan, Elif İnce, Emel Gülcan, Emrah Temizkan, Emrah Yusufoğlu, Ender İmrek, Ercan Coşkun, Ergun Babahan, Esra Yalazgan, Evrim Kurdoğlu, Fatih Aça, Fatih Polat, Fehim Işık, Ferat Mehmetoğlu, Ferhat Tunç, Feyzi Polat, Fırat Yeşilçınar, Gökhan Biçici, Gülistan Aydoğdu, Guliz Vural, Gülşen İşeri, Günnur İlhan, Hasan Hüseyin Tahmaz, Hakkı Özdal, Halime Aktürk, Hamit Işık, Harun Kurum, Hasan Cemal, Hatice Altınışık, Hayko Bağdat, Hülya İmak, Hülya Yılmaz, İlkan Akgül, İmre Azem, İnci Hekimoğlu, İshak Karakaş, Kamil Maman, Karin Karakaşlı, Murat Kaspar, Mehmet Uçar, Mehveş Evin, Meriç Şenyüz, Metin Yüzgüleç, Murat Sabuncu, Mustafa İşitmez, Nermin Pınar Erdoğan, Nevin Sungur, Nilgün Yılmaz, Nur Banu Kocaaslan, Nur Sürer, Önder Öner, Onur Öncü, Onur Yılmaz, Onurkan Avcı, Özlem Akcan, Özlem Dalkıran, Pelin Cengiz, Rawin Stêrk, Reyan Tuvi, Şafak Timur, Said Sefa, Sami Menteş, Şamil Altan, Selda Manduz, Semra Çelebi, Sevgim Denizaltı, Şirin İnci, Süleyman Arıoğlu, Suzan Demir, Tuğba Tekerek, Tülay Tümen, Tunç Toker, Tunca Öğreten, Ümit Kıvanç, Vecdi Erbay, Yavuz Baydar, Yeşim Numan, Yetvart Danzikyan, Yusuf Nazım, Pınar Öğünç. 

"Gazeteciler, Özgür Gündem’le dayanışmaya geldi" haberi, 21 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Gazeteciler, Özgür Gündem’le dayanışmaya geldi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazeteciler, Özgür Gündem’le dayanışmaya geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri