Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü

Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü

Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den F... İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik baskınında 200'den fazla Filistinlinin öldüğü bildirildi. Açıklamada, hastane çevresindeki bombalamaların sürdüğü belirtildi. Uluslararası toplumun tepkisi bekleniyor.

İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 200'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamalarda, hastane ve çevresine yönelik saldırıların devam ettiği vurgulanırken, uluslararası toplumun tepkisi bekleniyor. Bu olay, bölgedeki tansiyonu artırabilir.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in 18 Mart'ta Şifa Hastanesi ve çevresine düzenlediği baskın ve kuşatmaya ilişkin bilgi verildi.Açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, Şifa Hastanesi yerleşkesinde ve çevresinde işlediği suçlara devam ediyor. Mevcut bilgilere göre İsrail askerleri hastane yerleşkesinde 200'den fazla zorla yerinden edilmiş Filistinliyi infaz etti, yaklaşık 1000 kişiyi alıkoydu." ifadesine yer verildi.İsrail ordusunun, hastanedeki sağlık personeli ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu yapıları bombaladığı, yıktığı ayrıca sorgulama bahanesiyle binalardan çıkararak eziyet veya infaz ettiği kaydedildi.İsrail ordusunun, bazı konutlara ulaşımı engellediği, hava saldırısı ve keskin nişancılarla hedef aldığı ve bölgeye ambulanslar da ulaşamadığı için çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.İsrail'in Filistinliler aleyhinde tüm dünyanın gözleri önünde işlemeye devam ettiği suçların kınandığı açıklamada, dünyanın bu katliamı durdurmak için ses çıkarmadığı ve hiçbir şey yapmadığı vurgulandı.Şifa Hastanesi'nin ilk kez basıldığı ve bombalandığı zaman uluslararası toplumun net ve güçlü bir tutum takınmamasının, İsrail'i hastaneleri, sağlık merkezlerini hedef alma konusunda cesaretlendirdiği kaydedildi.Açıklamada ayrıca Şifa Hastanesi yerleşkesine, sağlık personeline, yaralılara, hastalara ve zorla yerinden edilen sivillere yönelik katliamın tüm sorumluluğunun ABD yönetimi ve uluslararası topluma ait olduğunun altını çizdi.Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlilerden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu top atışlarıyla yerleşkedeki pek çok binayı hedef aldı, büyük kısmını ateşe verdi, hastane çevresindeki binaları da vurmaya devam ediyor.İsrail ordusu, 15 Kasım 2023'te de Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi konumundaki Şifa Hastanesi'ne Hamas'a ait "tüneller ve cephanelikler" bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, hastaneyi hizmet dışı bırakıp ciddi zarar verdikten sonra iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hasta, yaralı ve yerinden edilmiş binlerce kişinin sığındığı Şifa Hastanesi'ne 18 Mart'ta yeniden baskın düzenlemiş ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı.İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında şu ana kadar ortalama 200 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

"Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  2. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  3. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  4. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  5. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  6. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  7. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  8. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  9. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  10. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  11. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  12. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  13. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  14. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  15. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  16. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  17. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  18. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  19. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  20. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
Dünya Haberleri