Gençliğe Hitabe'yi okuyan öğrencilere ceza verilmedi!

Gençliğe Hitabe'yi okuyan öğrencilere ceza verilmedi!

Gençliğe Hitabe'yi okuyan öğrencilere ceza v... Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrenicisi B.Ö. ve 2 arkadaşı, geçen eğitim yılı sonundaki karne töreninde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudukları için...

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrenicisi B.Ö. ve 2 arkadaşı, geçen eğitim yılı sonundaki karne töreninde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudukları için kendilerine engel olmak isteyen Okul Müdürü Mustafa Yiğit ile tartıştı. Bunun üzerine okul yönetimi 3 kız öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı. Önce sözlü ifadeleri alınan öğrencilerden, yazılı savunmaları de istendi. Soruşturma sonunda okul idaresi, öğrencilere disiplin cezası vermedi. Alınan kararı ailelerine tebliğ etti.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’nde 10’uncu sınıf öğrencisi B.Ö., E.B. ve S.A., geçen eğitim yılının sonunda okul bahçesinde karnelerini aldıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumaya başladı.

İddiaya göre, bu sırada Okul Müdürü Mustafa Yiğit yanlarına gelerek, Gençliğe Hitabe’yi okumakta olan öğrencilere engel olmaya çalıştı. 3 kız öğrenci, okul bahçesinde Gençliğe Hitabe’yi okurken, B.Ö.’nün annesi Özlem Ö., bu anları cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde, B.Ö.’nün Gençliğe Hitabe’ye başladığı anda Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Yiğit’in yanına geldiği, 'Çık dışarı' diye bağırdığı ancak, öğrencilerin Gençliğe Hitabe’yi okumaya devam ettiği görüldü.

DİSİPLİN KURULU TOPLANDI, İFADELERİ ALINDI

B.Ö. ve 2 arkadaşı, karne töreninden 1 hafta sonra okul yönetimi tarafından okula çağırıldı. Okula giderek sözlü olarak ifade veren B.Ö. ve iki arkadaşından daha sonra yazılı savunmaları istendi. Okulda ifade veren B.Ö. yaşadıklarını, "Gençliğe Hitabe’yi okurken okul müdürü yanımıza gelip ''Sizi bu okulda tutmam’, ’Çık dışarı’ diye bağırdı. Ancak, biz sonuna kadar okuduk. Kısa bir süre sonra okul yönetimi bizi çağırdı. Okula gittiğimizde sözlü olarak ifademiz alındı. Ardından bizleri disiplin kuruluna sevk ettiler. Disiplin kurulunda hepimizi farklı odalara alıp 2 ayrı kağıt verdiler. Olayı anlatmamızı ve savunma yapmamızı istediler. Kağıtların birinde ''Gençliğe Hitabe’yi okumanın suç olduğunu biliyor musuz?’ diye sorular vardı. Ancak biz yaptığımız şeyin arkasında olduğumuzu söyledik. Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu eğitim kurumlarında ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu kitaplarda yazan Gençliğe Hitabe’yi okumak ne derece bir suçtur?" dedi.

Basında geniş şekilde yer alan bu olayın ardından, öğrencilerin yazılı savunmakını alan Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi yöneticileri, yaşananlardan dolayı üç öğrenciye ceza vermedi. Ailelere tebliğ edilen bu karar Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından doğrulandı.

"Gençliğe Hitabe'yi okuyan öğrencilere ceza verilmedi!" haberi, 28 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gençliğe Hitabe'yi okuyan öğrencilere ceza verilmedi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gençliğe Hitabe'yi okuyan öğrencilere ceza verilmedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  2. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  3. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  4. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  5. 11:31 Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim: Araç Sahiplerine Nefes Aldıran Gelişme
  6. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  7. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  8. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  9. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  10. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  11. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  12. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  13. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  14. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  15. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  16. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  17. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  18. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  19. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
  20. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
Gündem Haberleri