Gerici Akit'in tetikçi sunucusuna zorla getirilme kararı

Gerici Akit'in tetikçi sunucusuna zorla getirilme kararı

Gerici Akit'in tetikçi sunucusuna zorla geti... Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" isimli programda “Sivilleri öldürecek olsak başta Cihangir’den başlarız. Nişantaşı, Etiler var... Bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var, buralardan başlarız'' diyen tetikçi Ahmet...

Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" isimli programda “Sivilleri öldürecek olsak başta Cihangir’den başlarız. Nişantaşı, Etiler var... Bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var, buralardan başlarız'' diyen tetikçi Ahmet Keser'in yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Ahmet Keser hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar veren mahkeme, CHP Milletvekili Eren Erdem’in davaya katılma talebinin ise suçtan doğrudan doğruya zarar görmediği gerekçesiyle reddine karar verdi. Öte yandan BİMER’e yapılan çok sayıda şikayet dilekçeleri de dava dosyasına eklendi.

DURUŞMAYA KATILMADI
Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Keser katılmadı. Duruşmada, “şikayetçi'' sıfatıyla CHP Milletvekili Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil ile yine “şikayetçi'' Şecatttin Çelikler’in Avukatı Gülcan Karakaş da hazır bulundu.

İddianamenin kabul kararını okuyan hakim Sabire Begimay Yıldız Summak, BİMER’e yapılmış çok sayıda gizli şikayet dilekçelerinin mahkemenin dava dosyasına ibraz edildiğini açıkladı. 

YAKALAMA EMRİ TALEP EDİYORUZ
Söz alan şikayetçi avukatı Onur Cingil şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Sanık ifadelerinde belli muhitleri ve TBMM’ye karşı ithamlarda bulunmuştur. Bu ithamlar doğrudan müvekkilim olan milletvekiline yönelik olduğundan katılma talebimiz vardır. Sanığın iddianamede yazılı olan suçu işlediği bellidir. Usulüne uygun tebligat yapıldığı halde duruşmaya katılmadığından sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep ediyoruz. Sanık programda ''Cihangir’den başlarız Etilere kadar…’ diyerek aslında Türkiye sınırlarında ulusal düzeyde tüm topluma yapılmış bir tehdit vardır. Savcılık burada ''halkı kin ve düşmanlığa teşvik’ olarak değerlendirmiştir. Olayın içeriğine baktığımızda sanığın TCK’da yer alan “Tehdit'', “Hakaret'' ve "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları da işlendiğini dikkate alarak cezalandırılmasını talep ederiz. Suç kanaatimizce görüntülerle, delillerle sübut bulunmuştur'' dedi.

Şecattin Çelikler’in avukatı Gülcan Karakaş da müvekkilinin iş adamı olduğunu ve davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi.

HEYECANLA SÖYLENMİŞ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Doğan Kasadolu da “Ben, Akit Gazetesi’nde Yahudi dinine mensup bir işadamı olarak bazen gazeteye çağrılıp konuşmalar yapıyorum. Sanık, olay günü televizyonda Afrin harekâtının heyecanı ile böyle bir söylemde bulunmuştur. Sanığın ifadelerinde suç kastı yoktur. Tamamen olayın heyecanı ile söylemiş sözleridir. Olay hakkındaki bütün bilgim ve görgüm bundan ibarettir'' diye konuştu.

ZORLA GETİRİLME KARARI
Sanık Ahmet Keser hakkında zorla getirme müzekkeresi çıkarılmasına karar veren mahkeme, suçtan zarar görmeyen şikayetçilerin katılma taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verdi. Mahkeme, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Şubat 2018 tarihli Zeytindalı Harekatı’na ilişkin basın bildirisinin müzekkere yazılarak istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" isimli programda kullandığı sözlere ilişkin sunucu Ahmet Keser hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, Keser hakkında "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Ahmet Keser de ardından Akit TV’den istifa etmişti.

"Gerici Akit'in tetikçi sunucusuna zorla getirilme kararı" haberi, 25 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gerici Akit'in tetikçi sunucusuna zorla getirilme kararı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gerici Akit'in tetikçi sunucusuna zorla getirilme kararı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  2. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  3. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  4. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  5. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  6. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  7. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  8. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  9. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  10. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  11. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  12. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  13. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  14. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  15. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  16. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  17. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  18. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  19. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  20. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
Gündem Haberleri