'Gismo' ve 'Kadın Bond' lakaplı radyocular kimlerdi?

'Gismo' ve 'Kadın Bond' lakaplı radyocular kimlerdi?

'Gismo' ve 'Kadın Bond' lakaplı radyocular k... Ender USLUBu yazımızın konusu Power FM’in kuruluş yıllarından 2 DJ.. Bu DJ arkadaşlara geçmeden önce Power FM’ den söz edelim biraz:Power FM, 5 Kasım 1992 de, Taksim’de The Marmara Otel’in hemen yan sokağında Wakkorama mağazasının...

Ender USLU

Bu yazımızın konusu Power FM’in kuruluş yıllarından 2 DJ.. Bu DJ arkadaşlara geçmeden önce Power FM’ den söz edelim biraz:

Power FM, 5 Kasım 1992 de, Taksim’de The Marmara Otel’in hemen yan sokağında Wakkorama mağazasının içinde kurulmuştu. Mağazanın ortasındaki fanus-stüdyo’dan yayın yapılırdı. O yılların Power FM DJ’lerinden ikisi bu yazımızın konusu; İlki Gismo:

Gismo lakaplı DJ, kuruluş yıllarında “Kırmızı Işık'' adıyla bir program sunardı Power FM’ de… Çok uzun sürmedi radyo yaşamı… Evet bahsettiğimiz kişi Mustafa Sandal Türkiye’nin ilk DJ’lerinden idi…

MUSTAFA SANDAL

 TRT’nin ritm sanatçılarından olan Hüseyin İleri, anne tarafından dedesi idi Mustafa Sandal’ın. Müzisyenlik tarafı ağır bastığı için kısa bir radyo yaşamı oldu demiştik. Türkiye’de 92 yılında başlayan Özel Radyo oluşumları 93 yılında radyoların mühürlenmesiyle 94 yılında RTÜK Yasası’nın çıkışına kadar ara verdi. 94 Yılında yasa ile birlikte tekrar açılan Power FM kadrosunda Mustafa Sandal artık yoktu.

mustafa-001.jpgmustafa1.jpg

Mustafa Sandal’ın müzik yaşamı daha önce başlamıştı. Henüz 20 yaşındayken, 90’lı yılların başında Bülent Tezcan ile birlikte yazdığı “Vazgeçme'' şarkısını Ajda Pekkan yorumladı. Daha sonra Sezen Aksu, Zerrin Özer, Muazzez Abacı, Ayşegül Aldinç, Yonca Evcimik, Ozan Orhon, Burak Kut, Deniz Arcak, Emel Müftüoğlu, İzel,Reyhan Karaca, Sibel Alaş, Asya, Hakan Peker, Sertab Erener, Ferda Anıl Yarkın ve Mert Ekren’ e de besteler verdi. Power FM’ deki radyoculuk yaşamını noktaladıktan sonra da 1994 Yılı’ nın Temmuz ayında ilk albümü “Suç Bende''yi çıkardı Mustafa Sandal.

meltem.jpg

MELTEM CUMBUL

Diğer Power FM DJ’i de Türkiye’nin ilk’lerinden biri… Çalıştığı 95 yıllarında Power FM’in Prime Time sorumluluğunu üstlenen, 17:00-19:00 saatleri arasında yayın yapan Meltem Cumbul Türkiye’nin ilk kadın DJ’i ünvanına sahip.

24 Şubat 1995 Tarihinde yayınlanan Dalga FM Dergisi’nde yayınlanan Şaban Ok’ un yazısı şöyle:

“Meltem Cumbul, Ömer Karacan ile birlikte TRT 1’de ''Genç Çizgi’ programını yapmış. İngiltere’de yaşadığı yıllarda Londra’da Radyo Tek’ de ilk mikrofon başına geçişi oldu. Bu sayede kendisi ''İlk Özel Radyo Kadın DJ’i '' olma özelliğine sahip.''

Türkiye’ye döndükten sonra Power FM’de çalışmaya başlayan Meltem Cumbul, hafta içi her gün 17:00-19:00 saatleri arasında ''Meltem Show’ u hazırlayıp sunuyor.

Meltem Show’un motto’su ''En iyi müzik, en yeni müzik’… Yeni çıkan yabancı pop şarkılarının en iyileri ile klasikleşmiş yabancı pop şarkılarına programında yer veren Meltem Cumbul ayrıca müzik, sinema ve tiyatro gibi kültürel haberleri de dinleyicilerine sunuyor.

Kendisini ''Tek Kadın Bond Meltem Bond’ olarak sloganlaştıran Meltem Cumbul, hedef kitlesini 15-40 yaş arası olarak belirlediklerini söylüyor.

1970 İzmir doğumlu olduğunu röportajında belirten Meltem Cumbul, Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunu olmasının radyoculuk hayatına önemli katkıları olduğunu da ifade ediyor.

m2-009.jpg

O yıllarda çalıştığı kurum olan Power FM ile ilgili de düşüncelerini şöyle açıklamış Meltem Cumbul:

“Ekip çok güzel. İlk başta çalışanını mutlu etmesini bilen bir radyo. Burada insanın uzun saatlerde çalışabilmesi için onu motive edebilecek bütün imkanlar sunulmuş. Bizlere de bilgi ve birikimlerini en iyi şekilde dinleyiciye aktarmak kalıyor. Bu yönüyle Power FM benim için çok önemli.''

"'Gismo' ve 'Kadın Bond' lakaplı radyocular kimlerdi?" haberi, 26 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'Gismo' ve 'Kadın Bond' lakaplı radyocular kimlerdi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Gismo' ve 'Kadın Bond' lakaplı radyocular kimlerdi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
Otomotiv Haberleri