Göçmen kadınlar için en kötü ülke hangisi?

Göçmen kadınlar için en kötü ülke hangisi?

Göçmen kadınlar için en kötü ülke hangisi? Uluslararası Nüfus Ağı sitesi InterNations tarafından yapılan bir araştırmaya göre İtalya, ülkeleri dışında çalışan kadınlar için endişe verici ülke ekonomisi, iş güvenliği ve düşük katkı payı nedeniyle dünyanın...

Uluslararası Nüfus Ağı sitesi InterNations tarafından yapılan bir araştırmaya göre İtalya, ülkeleri dışında çalışan kadınlar için endişe verici ülke ekonomisi, iş güvenliği ve düşük katkı payı nedeniyle dünyanın ikinci en kötü şartlara sahip yeri seçildi.

Dünya çapında yüzde 62'lik bir oranla karşılaştırıldığında, ankete katılan yabancı kadınların yalnızca yüzde 43'ü İtalya'daki işlerinden memnun olduklarını belirtti ve ülke, çalışma hayatıyla ilgili yapılan üç anket alanının bulunduğu tüm sıralamalarda sınıfta kaldı.

57 ülkeyi baz alarak yapılan araştırma sonucunda, İtalya iş ve kariyer alanında 56., iş hayatı dengesinde 55., iş güvenliğine gelindiğinde ise 54. sırada yer aldı. Kadınların çalışmak için en az arzu ettiği ülke Yunanistan olurken; Lüksemburg, Tayvan ve Almanya ilk üçte yer aldı. 

İtalya'da ankete katılan kadınların yarısından fazlası bu konuda  endişe duyduğunu belirtirken; ulusal ekonomiye yönelik endişeler sıralamada etkili oldu. Kadınların yüzde 21'i ise bu konuda kendini rahat hissettiğini ifade etti.

Ulusal düzeyde yavaş büyüme ve yüksek işsizlik seviyeleri, kadınları kendi iş hayatları konusunda endişeye sürüklerken; İtalya'daki kadın gurbetçilerin yalnızca yüzde 28'i iş hayatlarıyla ilgili beklentilerinin umut verici olduğunu söyledi. 

İş imkanlarını "çok kötü" olarak nitelendiren İtalya'daki kadın oranı, küresel ortalama olan yüzde 7'nin neredeyse üç misline çıktı.

Ankete göre, İtalya'daki yabancı kadınların, iyi bir iş hayatına sahip olma olasılığı daha düşük ve küresel olarak yüzde 36 olan orana kıyasla sadece yüzde 22'si kurumsal işçi olarak  ya da idari işlerde çalışıyor.

Bununla birlikte İtalya'daki yabancı kadınların onda birinden fazlası iş arıyor, yüzde 9'u evden çalışıyor ve yüzde 31'i yarı-zamanlı çalışıyor. Bu rakamlar sırayla, yüzde 5 ve yüzde 20'lik küresel düzeyin üstünde.

Ancak fırsatların azlığı tek neden değil. Anket, kadınların çalışmak için İtalya'ya taşınma ihtimalinin diğer bir çok ülkeden daha az olduğunu da gösteriyor.

Dünya çapında, erkek göçmenlere kıyasla (yüzde 71) göçmen kadınların neredeyse yarısı (yüzde 46) çalışmanın göç etmelerinin temel sebebi olduğunu belirttiler. Fakat bu rakam İtalya'da yüzde 15 gibi çok daha düşük bir orana sahip.

Bunun yerine dört kişiden biri ''aşk''ın onları bu yarımadaya getirdiğini, yüzde 10'u ise ''macera arzusu'' ile geldiğini söylüyor.

Ankette değinilen diğer hususlara gelince; İtalya yaşama maliyeti ve yerleşim kolaylığı açısından 36., yaşam kalitesi ile 33., gündelik fırsatlar içinse 18. sırada yer aldı.

Ankete 191 farklı ülkede yaşayan 6 bin kadına soru yöneltildi ancak nihai sonuçlara 50'den fazla örnek barındıran ülkeler dahil edildi.

"Göçmen kadınlar için en kötü ülke hangisi?" haberi, 26 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Göçmen kadınlar için en kötü ülke hangisi? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Göçmen kadınlar için en kötü ülke hangisi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  2. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  3. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  4. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  5. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  6. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  7. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  8. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  9. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  10. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  11. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  12. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  13. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  14. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  15. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  16. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  17. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  18. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  19. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  20. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
Dünya Haberleri